Tudi jaz sem bil danes tam. Zamenjali so mi vakum pumpo. In zdej mi nekaj smrdi po nafti. Moram preveriti... Sem pa za ?as vpoklica testiral novo cx5 at in priznam, da at me je prepri?al :-) Tako, da naslednji avto bo po vsej verjetnosti AT.
Model je SH, 2.2 SKYACTIVE diesel, 12/2012, 104.000 km
Bil danes na servisu v BTC zaradi vpoklica, zamenjali so mi vakum ?rpalko (?eprav je po zagotovilu prijaznega g. Majesa niti ne bi bilo treba (ampak jo na zahtevo Mazde morajo), reprogramirali so mi PCM in kontrolirali injektorje. Vse bp.
Na forscanu je napaka prenizka napetost. Priklopil sem polnilec, resetiral napako in napis je izginil. Nekaj ?asa je bilo ok, potem spet polnilec... Zdaj sem zamenjal akumulator in je ok.
Nisem pa nobenega postopka naredil po zamenjavi akuu. Pa vse mi deluje.
Tudi mene zanima, kaj se dogaja z oja?evalcem, ker ohmsko breme (impedanca) je razli?no. Teoreti?no bi naj bi dalo zdaj manj wattov in zato je manj?a mo?. Ja fanj bi bilo sli?ati v ?ivo :-)
Lastim si Mazdo 6 GH, 2.0 MZR-CD 140KM, SportCombi GT. Decembra sem montiral zimske gume Pirelli Sottozero 2 Serie II 225/45/18 95H XL RFT DOT16. Gume so bile rabljene, profil enakomerno obrabljen. In po cca 6000-7000KM mi je na sprednjih gumah po sredini pojedlo skoraj do indikatorjev, samo na voznikovi strani, na sovoznikovi manj. Sedaj me matra firbec, vulkanizer mi je nafilal not 2.8 bar in pravi da je to pravi tlak za te gume. Meni se zdi da je to preve? 2.8 bar. Z prostim o?esom je videt da je po sredini pobralo,razlike je cca 1mm od robov. Vukkanizer trdi da ni kriv tlak, ampak ker so RFT pnevmatike in da sem ve?inoma vozil po avtocesti. Trdil mi je da se zimske vedno filajo 0.2bar ve? kot ostale in d nebi bilo razlike ?e bi bile polnjene 2.5Bar kot sm jst predlagal.
Kaj pravite vi na to?
Hvala
Sva ?e dva! Prav enak primer imam na Mokki x. Enake gume, pritisk in obraba
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Meni so ?e prej zamenjali amortizerja kofane in zdaj mi ?kripata!
Bom ta mesec na rednem servisu reklamiral zadevo.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani