Evo 20000 km je okoli in potrebno bo menjati olje.
Do sedaj je bil v motorju Motul 8100 x-cess 5-40, katerega mi je po dalj?ih turah na avtocesti zmanjkovalo. V celem obdobju je ?la vsa razlika v 5 litrski kanti (se pravi dober liter)+ dokupljen ?e 1 liter, ki ga je ?e kar nekaj. Mel sem par posvetov glede olja z par ?lani in trgovci, tako da sem se iz zbranega odlo?il, da vzamem Motul 8100 Eco-nergy 5-30, ki ima tudi specifikacijo 913C za forda. Po dalj?em iskanju sem na?el trgovca, ki mi je dal najugodnej?o ceno. Vpra?al sem ga tudi za ceno Dexelia in mi jo bo javil. Rekel pa je, da bi lahko najbolj?o ceno dobil ob velikem naro?ilu.
Prilagam ?e njegov kontakt (sem poni?no obvestil prej administratorja).
MOLJ1 - Motorna olja
Dejan Gajić s.p.
Tel.: 030/285-855
Email: molj.prodaja@gmail.com
Spletne strani ?al ?e nima. Naro?iti je potrebno malo vnaprej ker mo?ak dobiva stvari iz Avstrije.
Dejal je da se ukvarja tudi z avto gumami in to bom ?e preverili glede ugodnosti.
Drugi teden menjam olje in bom poro?al, ?e bo kak?na sprememba proti x-cessu.
Ok hec na stran ampak vseeno mi je tole precej malo pa sem tudi sam med bolj dinami?nimi vozniki je pa res, da gum na ovinikih ne radiram zato mi je uspelo z originalnimi gumami naredit cca 70.000km pa ?e vedno so imeli milimeter ve? mesa kot je zakonsko dovoljeno. Se pravi, da ?e bi ?el do konca bi se dalo narest cca 80kkm ali pa morebiti celo 90kkm.
Hmmm zdej pa res ne vem... :ne vem: sem mal naokol potipal, pr vulkanizerjih pa pri kolegih in so me malo po zdravju vpra?al ko sem omenjal 2,7 in celo 3,0 bar.... Navodila pravijo 2,2 za prazen in 2,4 za poln avto.....
No ceneje se sigurno vozi? ?e nabije? na 3,0, ne vem pa kako izgleda tak tabular v orng snegu ali pa plundri. Namesto oprijema tekalne povr?ine ima? na voljo le 1/3 le te. Tko da jaz ne bi pretiraval.
letne so 205/55 16 V...razlika je (mal v ceni) in (vec) v trdoti bokov (V se manj zvija od H)
ampak ok, to so picajzlaste stvari, noben ti ne bo tezil zarad tega (vsaj upam da ne)
Pri letnih ni trte mrte. Pri zimski pa ti zakon dopu??a -2 hitrostna razreda.
Zimske pnevmatike so tiste pnevmatike, ki imajo na boku proizvajal?evo oznako M+S ali M.S ali M&S, in morajo po velikosti in nosilnosti ustrezati pnevmatikam, ki so zapisane v izjavi o ustreznosti vozila (homologaciji) vpisane v rubriki »dovoljene pnevmatike«. Zimske pnevmatike so lahko ni?jega hitrostnega razreda (najve? za dva hitrostna razreda), kot je najni?ji predpisani s strani proizvajalca vozila za dovoljene pnevmatike vozila. Uporaba druga?nih pnevmatik je mogo?a le po dodatni odobritvi.
men se itak zdi da vsi po enem letu najve? dveh zreli za v smeti od bosch, champion, valeo orginali vse prej ali slej ali slabo bri?e ali cvili tko da.......
Jaz mam Motul 5-40, zaenkrat brez kakih ve?jih po?rtij. Narejenih cca 10 tkm dolil sem cca 1 deci. Sem pa kupu 5 litrsko kanto tko da ga je ostal dost za dolivat .
Isti problem. Isto pri avtooptiki. Ista ma?ina kot pri ?panu. Naredil optiko vse ok, avto v desno. Avtomehanika Edo Bu?an; Tacen- na?telal previs+ na novo optika vseskupaj nekaj ?ez 100 evrov. Je mel pa ful dela je blo zarustan tko da je mogu polosovino ven dat da je lahko vse odpel. Prvi? mu je cajta zmanjkal, tako da je mogu vse nazaj sestavit narest optiko in potem ?ez 3 dni jovo na novo.
Zdaj sem ?e kar mal skepti?en nad sabo al sem pa ?e toliko star. Vedno pri?gem avto in ga pustim da laufa na mestu da se malo segreje(raje mal ve? benza, ko da je tamala boga), pri?gem gretje zica in zadnje ?ipe in potem gumb na 25 stopinj in avto. Lahko da se mi je prej zdel(senilnost) da je klima zalaufala na polno in za?ela gret. Sier sem zdaj imel plu?nico pa me lahko to mal jebe, razmi?ljam ?e nisem prej pri?igal gumba za odro?evanje, ne vem se predam. ?e je to normalno hvala za odgovore, jaz grem pa u lekarno po bilobil al karkol je tisto za stare bete?ne osebke.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Men je Castrol do sedaj bil samo RS za pohvalit.
Kateri castrol pa uporablja??
Povezava za deljenje
Deli na druge strani