?e ti sveti lu?ka podobna tej le, da je v njej narisan avto, pomeni da ti sveti lu?ka za motor ki opozarja na napake kot je altenator(?e je v delni okvari, druga?e se pri?ge lu?ka za akomulator), lamda sonda, kak?no tipalo(senzor) pa ne abs.
Vsaj koliko se jaz spoznam na mazde! aja pa pri teh letniki mazd, ?e je okvara in jo odpravi? se lu?ka sama ugasne!!!
lu?ka je tak?na kot ta na sliki avto in za njem dve vjugaste ?rte.
Avto je letnik '94 in takratni ECUji niso ravno blesteli kot spomninski moduli. Sta pa ECU in ABS kontroler lo?ena. ECU je pod radiem, ABS pa pod sopotnikovim sede?em.
Edino kjer lahko pobri?e? napake je v ECU, ki pa z ABS nima veze. Poka?e pa samo pribli?no, kaj je narobe.
Na netu je polno raznih service/workshop manualov o MX-3 in si potegni dol pa ima? tam Troubleshooting guide.
zdaj pa ne razumem. meni ne sveti lu?ka za ABS? A ima to veze z ABS-om? Ne razumem se glih v te stvari.
Ne vem zakaj se ne vidi mogo?e sem kaj narobe naredil.
To?no tak?na je. Zdaj sem bil pri vulkanizerju in sem pogledal ko je dal gumo dol je res en kabel z izoler trakom povit samo nisem mogel dobro pogledati ker je bilo vse mokro pa ?e gu?vjo je imel pa se nisem tam motal preve?.
Si ziher, da ni varovalka zani?? Je bila napetost na varovalki, ko si jo meril, na obeh kotaktih? Je ?e kak?na druga oprema, ki ne dela? Ponavadi je ve? zadev vezanih na eno varovalko.
Si ziher, da rele preklopi? Da ne sli?i? samo stikala, ko naredi klik? Pritisni ?e ostale gumbe za klimo in meglenke in ?e isto naredi?
Stikalo je priklopljeno?
.....
Nekje je napaka in se je potrebno poglobit, kar tako na pamet nekaj re?evat ne gre. ?e ne druga? pa pelji avto nekomu, ki se spozna?
Rele se sli?i ker sem use ugasnil in stikalo pritisnil ?isto narahlo tako da je samo kontakt dalo in se sli?i rele. Varovalke so use cele ker sem jih prekledal in premeril. Dela mi use razen ledica v stikalu in osvetlitev v sredinski konzoli ko je gretje in ventilacija ( tu pa delajo ledice v stikalih). Varovalke sem gledal samo tiste k so pod volanom. A stikalo se pa ne da dobiti ven posebaj je treba use razdreti ne?
Zakaj bi na novo vlekel? Saj si rekel, da ni nikjer prekinjeno?
saj res Ne vem ve? kaj naj naredim ker mi to gretje tako ?ivcira ko ni? ne vidim nazaj. Saj dokler je samo zaroseno se vid na ogledala sam ko pa pada sneg pa so ogledala in stekla zamrznjena pa vozim bolj na pamet nazaj.
Premeri kontakte na releju, ?e pride do tja ?trom in ?e gre naprej. Kako si pa preveril ?ice, ki gredo do zadnjih kontaktov? Tudi jih pomeri, ?e ni slu?ajno kje na poti do zadaj precvikano.
Rele je lahko zani? in preklopi, ima znucane kontakte ali pa umazane.
Kje pa je to?no ta rele? Ali moram kaj razdreti da pridem do njega?
Pregledal sem ?ice in so vse cele. Kontakte sem pa pomeril tako da sem dal na plus in maso ?ice iz multimetra.
Jst sem imel pri enem avtu prekinjeno ?ico - tam kjer pride iz avta v vrata prtla?nika - v tisti gumi. :ne vem:
danes preveril in so ?ice ok. ?e enkrat sem meril napetost in je na kontaktih ni. varovalke so cele, rele pa tudi preklopi. A je mo?no da je rele pokvarjen pa useen klikne?
Mi lahko gdo razlo?i kako se moja armatura razdre oz. trenutno me bolj zanima gretje zadnje ?ipe. Kak?en bi ?e lahko bil vzrok da ne dela? Se pravi ledica v stikalu se ne pri?ge rele se sli?i ko priklopi gretje pa ne dela ?rte pa tudi niso videti nikjer po?kodovane jaz sem sicer meril ampak mislim da nisem prav. Kako se pravilno izmeri ta ?rte? ker so vzopredno vezane in ne vem kako bi zmeril vsako posebaj.
?e ja, potem mora? vzeti ven srednji zra?nik, tam se ti potem odpre luknja, kjer vidi? zadnjo stran kontrole ventilacije. Pribli?no na sredi je pa ena lu?ka, je pa ista kot W5W (brez grla) samo manj?a je
Kaj pa glede gretja stekla to me bolj moti. Rele mi dela ker se sli?i ko preklopi ampak lu?ka v gumbu za gretje se pa ne pri?ge tako kot se naprimer za meglenke. kontakti so vredu tiste ?rte pa tudi niso nikjer prekinjene. Kaj bi ?e lahko bil vzrok da ne dela?
Imam mazdo mx3 1.6 94l in imam tudi te?ave z gretjem zadnjega stekla. lu?ka v stikalu se sploh ne pri?ge. kontakti so usi dobri prav tako ?rte na steklu niso nikjer prekinjene. Na enem tujem forumu sem bral da se rele rad skuri ampak ne vem kater rele je za gretje stekla.
Imam pa ?e eno te?avo. Osvetlitev v gubih za ventilavijo in gretje mi ne dela. Je potrebno razdreti (kako se rzdre?) in zamenjati ?arnice ali je kak?na varovalka sam po moje ni posebi varovalke za to pa tudi cele so use ker sem jih premeril.
Kupil sem mazdi mx3 1.6i 90 km letnik 94.. Ko avto pri?gem ko je hladen so obrati nizki zdi se kot da bo crknil. Zanima me kaj bi lahko bilo narobe in ?e se da to samo nastaviti? Ko je pa avto segret pa dela normalno ko ga pri?ge?. Nekaj sem bral v eni temi o nastavitvi prostega teka samo ne morem videti slik v tisti temi..
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
kako pa vem ?e senzor dela? a moram odstranit gumo da vidim to? Abs mi ne dela ker sem probal bremzat in mi blokira in ne popu??a zavora.
Potem ni to ni? za napake altenatorja, sonde...kar je bilo prej na?teto?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani