Skoči na vsebino
Problem m6 diesel
Napisano

No problem je v tem, da avto dela normalno pol pa kot bi mu vzel stran turbino in za?ne kadit ?rno!

Jaz sumim egr! Se motim?

Tester ne poka?e ni?!

Provaj ga blindirat, je najbolj enostavna re?itev :D

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Gretje vozila
Napisano

Ja, priklopil se je na centralo od motorja, to mi je povedal.

Webasto ima torej svoj priklop - ali se uporabljajo enaki testerji, kakor za motor?

Itak se bom pa ob priliki zapeljal do Avto Pelkota, ?e ne bom prej prodal avta.

?e bo? kaj na obali ti lahko jaz pogledam kaj je narobe, sem imel tudi sam probleme z webastom in ?e je kar koli narobe ti izpi?e napako.

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Gretje vozila
Napisano

Sem preveril: tester mu glede Webasta ni javil ni?esar.

?e ti ne dela sigurno poka?e napako, po mojem se je tvoj mehanik priklopil na centralo od motorja, tam pa webasto res ni? ne poka?e

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Gretje vozila
Napisano

Hvala!

A to je ta isti tester, ki se uporablja za diagnosticiranje motorja in celega avta? Na temu ga je mehanik ?e imel priklopljenega.

Ne podpirajo vsi testerji webasta, kak?no napako mu je pokazal tester?

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Gretje vozila
Napisano

A ne na 30k? :D

Sam se ne te zadeve ne razumem, ker pa vidim, da vas je tukaj precej strokovnjakov za te zadeve, me zanima, kateri servis v takih primerih priporo?ate.

Priklopi ga na tester, da vidi? sploh v ?em je problem, preden ga za?ne? razdirati.

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Navigacija Mazda6 l. 2008
Napisano

Pozdravljeni!

Imam mazdo 6 letnik 2009 GT Navi. Zanima kje bi se dalo dobit zemljevid SLO (oziroma celotna V Evropa), ker sem dobil z nakupom vozila samo karte Z Evrope? Verjetno kdo od vas foruma?ev to ve in uporablja, meni pa trenutno navigacija ne koristi ?e ne pokriva SLO.

LP, Toma?

Dobrodo?el na forumu...

P?ljimi sliko oziroma model navigacije, pa ti bom proval najt...

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ro?lanje
Napisano

Bom kr tukaj postavo manj?e vpra?anje, ker je ravno tema o ro?ljanju. Pred kratkim smo zamenjali mikro jermen na moji 6-tki, ampak samo jermen brez ?ponarja, rolic. Zaj pa me zanima neko manj?e ro?ljanje, ki se sli?i pri nizkih obratih, najbolj med vo?njo ko je motor segret? Sem bil pri avspuh majstru in sma pregledala celoten izpuh, ker je zvok ful podoben kot bi bil katalizator ?e bogi oz. kje kaj zrahljano, ampak ni ni? od tega bilo. Majster je pol podrobno poslu?al in videl da zvok prihaja nekje iz predela kjer je mikro jermen name??en. A je mo?no da ro?lja ?ponar ali kaka rolca? Je treba te stvari tudi menjat pri menjavi jermena?

V dostih primerih ro?lja jermenica od alternatorja, prej kot ?poner pa ?e cenej?a je :P

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

te?ava z webasto pri mazdi 6 2004
Napisano

Pred nekaj dnevi sem opazil, da mi webasto sploh ne dela. Torej kjub nizkim temperaturam se mi ne v?iga.

Vpra?anje?

1. Ali lahko kdo pove katera varovalka je za pogledat,

2. Ali je varno vozit brez webasta, ?e je itegriran v vozilo ?e tovarni?ko,

3. Bral sem, da je mogo?e tipalo za temperaturo vode.

Avto deluje normalno, in ali je to mogo?e pogojeno z lu?kami, ki mi svetijo.

Hvala Uro?.

Brez webasta lahko komot vozi?, samo ve? ?asa rabi avto za se segret, lu?ke ti pa sigurno ne gorijo zaradi webasta...

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Spet te?ave s ?estico - ne v?ge
Napisano

se mi zdi da imam ra?unalnik sam mi starega slikaj celega plus ?ifre da vidim ?e imam pravega

?e prej pa naj avto pregleda elektri?ar da si ne bo? brezveze delal stro?ke pa izgubljal ?ivcev

?e boste menjali ra?unalnik, mora? menjat tudi klju?, ker je v ra?unalniku imobilizator in ti avto ne bo v?gal ?e ti bo prebral trasponder iz starega klju?a. Ali pa mora? najt nekoga da ti naredi immo off v centrali. ?tevilke na centrali niso tolko pomembne, ozna?ujejo samo verzijo softwarja. Jaz sem na moji skuril centralo "bedak mora vse testirati, ni?kriv avto", pa sem na odpadu najdu eno z 122 konjske in sem eprom iz moje prepisal v novo in dela vse brez problema. Samo mo?no dvomim da je ?la centrala, ker so denso centrale prakti?no brez napak, poleg tega je pod armaturo na suhem in so vsi konektorji obrnjeni navzdol, tako da tudi ?e bi pri?la voda skozi veterobransko steklo, ne bi pri?la v njo.

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kitajski OBD2 adapter
Napisano

Razmi?ljam o nakupu OBD adapterja. Na ebayu so sme?no poceni: bluetooth verzija s po?tnino cca 10 usd.

Adapterji naj bi bili osnovani na ?ipu ELM327.

Vendar je v njih zagotovo klon tega ?ipa. Na strani Elm pi?ejo, da je njihova zadnja verzija firmwarea elm327 1.4b, kitajci pa prodajajo verzijo 1.5.

Ali je ?e kdo kupil kaj takega? Zanima me ?e delujejo pravilno?

http://www.ebay.com/itm/V1-5-ELM327-OBD2-O...=item53f3e0723f

Vse kitajske kopije so verzija 1.3, na?eloma delajo v 99% primerov.

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 trese
Napisano

V dosti primerih ?obe niso zama?ene ampak zaribavajo zaradi bio nafte, katera ima v sebi premalo mazalnih snovi. Moj avto je imel 180.000 km, ko sem dal vse ?tiri ?obe na ?i??enje. Po cca 1000 km je bilo stanje poplnoma enako kot prej, klenketanje pri povspe?evanju in tresenje motorja v prostem teku. Pri 190.000 sem pri vsakem tanku za?el dodajati aditiv, ki ne ?isti ampak podmazuje injektorje in od takrat sem prevozil 12.000 km z istimi ?obami brez tresenja in klenkanja. Lahko namesto aditiva nalijete v rezervar 1dcl olja za dvotaktne motorje. mislim da je to najmanj?i stro?ek z katerim se lahko za?ne re?evati problem!

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 trese
Napisano

Da ne odpiram nove teme...

U?eraj mi je za?el tresti motor oz morda vztrajnik. Precej se ?uti v kabini in samo pri prostem teku takoj ko spustim gas. Po nekaj sekundah ko obrati padejo za nekaj vrtljajev (recimo 50) pa teh tresljajev ni ve?....

Kdo kak?no idejo? :whatever:

?e ti motor trese v prostem teku je problem ?oba, vztrajnik trese ko povspe?uje? in je pod obremenitvijo...

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

te?ava z webasto pri mazdi 6 2004
Napisano

?e pred ?asom so se mi te lu?ke pri?gale, zakar smo ugotovili da je bila kriva baterija. takrat ko so bile te lu?ke pri?gane. bil sem na dveh testerjih in ni pokazalo nobene napake. Zanima me ali moram priklopit na mazda servisu, ali pa lahko priklopi? na univerzalnem testerju.

Uro?

Lahko tudi na univerzalnega, ?e podpira mazdo6. ?e si iz mojega konca ti lahko jaz pomagam.

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Par lu?k
Napisano

jA, RABI? samo ?e en dvigal, od?raufa?, zamenja?, pr?raufa?...:D job done. Vpra?anje pa je, a je treba na testerju kaj resetirat? ?e ne pa kupi, pa naj ti Pelko zamenja.

Ne rabi? ni? resetirat z testerjem, na?eloma se po par kilometeih izklopi lu?ka, ?e ne odklopi? akumulator za dobro minuto in bo problem re?en.

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Par lu?k
Napisano

tud jaz sem na?el za 175 funtov, tok v vednost kako nas lupijo evropski servisi (v nem?iji je bla cena 615?). Kako je pa s carino in garancijo?

Carine ni, kar se ti?e garancije mora? pisat prodajalcu...jaz sem kupil ?e kar nekaj stvari za mojo ?estko v angliji in so cene ve? kot pol ni?je kot pri nas. So pa tudi rabljeni avti neprimerno cenej?i.

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.