Skoči na vsebino
Mazda 5 ročka vrat nagaja
Napisano

Zdravo

Zadnje dni mi nagaja ro?ka na zadnjih levih vratih. Kadar je avto zaklenjen in jo potegnem, se ne vrne. Ostane tako v luftu, brez "mo?i". Potem jo moram stisniti nazaj in zakleniti, odkleniti da spet prime. Nadle?na zadeva, ker otroci vedno to pred odklepom vle?ejo, pa se pol zafrkavam. Elektri?ni mehanizem deluje, le to kot da neki zob ne zagrabi vodila ro?ke.

Imel kdo izku?nje s tem ali podobno?

Lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5
Napisano

2.0d motor in vse velja enako kot za podobne v 6kah. Ima dpf. Vse 5ke ne glede na letnik ga imajo. Na 120 tkm bi moral biti narejen veliki servis in upaj da so podlo?ke menjane. Rja ni velik problem, ?e posebej ?e je avto primorskega porekla.

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kolegice in kolegi foruma?i!

Morda sodi v rubriko mali oglasi, vendar upam, da solidarnost in dober namen ni tuja Mazda Forumu Slovenija oz. ?lanom!

Imam problem na (M6, 2003-2007, FL) pokrovu ?arometa (spredaj), gre za ?rn ovalen pokrov?ek, z dvemi zati?i spodaj in "zaponko" zgoraj.

Zaponka je po?ila in odpadla, tako, da ovalni pokrov?ek ve? ne opravlja svoje naloge.

Je na voljo kje rabljen oz. na kak?en na?in ste to re?evali ?e se je komu to ?e zgodilo.

Trenutno sem pokrov utrdil z manj?o zagozdo, ki sem jo naslonil na ohi?je zra?nega filtra.

Se priporo?am za vsak dobronameren predlog, ponudbo, nasvet....

Lp          Active

PS:

Upam, da si predstavljate kaj je ta ovalen pokrov?ek, sicer bom poslikal in pripel foto....

Poglej na kakem odpadu. lp

http://www.avto.net/_AVTO/results.asp?znamka=Mazda&model=Mazda6&modelID=&tip=katerikoli%20tip&znamka2=&model2=&tip2=katerikoli%20tip&znamka3=&model3=&tip3=katerikoli%20tip&cenaMin=0&cenaMax=999999&brezcene=1&letnikMin=0&letnikMax=2090&bencin=0&zavore=&pogon=&klima=&servo=&lastnik=&servis=&automatic=0&starost2=999&star1=1&star2=1&star3=&star4=1&star5=&karambolirano=2&oblika=&ccmMin=0&ccmMax=99999&mocMin=&mocMax=&kmMin=0&kmMax=999999&kwMin=0&kwMax=999&motortakt=&motorvalji=&lokacija=0&izpis=&sirina=&dolzina=&dolzinaMIN=&dolzinaMAX=&nosilnostMIN=&nosilnostMAX=&lezisc=&presek=&premer=&col=&vijakov=&vozilo=&plin=&prodajalec=2&estekla=&leder=&navi=&alufelge=&sibedah=&gretje=&tempomat=&centralno=&vlecna=&aklima=&SLOavto=&xenonke=&espsistem=&garage=&airbag=&najem=&hibrid=&garancija=0&oldtimer=&barva=&broker=&showguarantee=&weltauto=&levjapriloznost=&G2=&toygar=&citroenselect=&sedezev=0&petzvezdic=&paketgarancije=0&topp=&EKO=&door=0&MEN=&VIN=&kategorija=&oglasrubrika=1&zaloga=10&presort=4&tipsort=DESC&stran=

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 GH - menjava diskov
Napisano

Tako imam jaz, vsaj mislim da. Original diske in druge mehkej?e plo??ice. 100 jur?kov prevo?enih, je kar ok.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Sem mislil v smislu enaka firma. Ne mazda diski in neke druge plo??ice.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zvoki v prostem teku
Napisano

Od v?eraj je moja mazda3 za?ela iznenada ob ustvavitvi na cesti dajat ob sebe ?udne zvoke, par alinej: 

- Sli?i se samo ko je avto na mestu v prostem teku, in ne glede na prestavo menjalnika

- ?e dam avto v vzvrazno se zvok oja?a (zgleda da je relevanten prenos vibracij, avto / ma?ina pa? v vzvratni ve? vibrira)

- Zvok je neenakomeren in v?asih se sli?i kot da nekaj konkretno ob nekaj "udari", ne morem re?t ?e je zvok kovinski ali plasti?ni / gumjast.. enostavno nekaj hrska in ropo?e..

- Ni efekta na nobene vozne lastnosti avta, ko enkrat speljem zvoka enostavno ni ve? in se vse vklju?no z mo?jo avta in vo?njo zdi ?isto normalno, nobenih zvokov ni pri obra?anju ali menjavi prestav. 

Sli?i se nekje iz smeri pod motorjem, ni sli?at da bi izhajalo iz motorja, ampak ko ma?ina laufa se zvoki prena?ajo in odbijajo ter je te?je ugotovit od kje izvirajo

Zdaj mogo?e malo forenzike.. servis bom klical ?ez uro, mogo?e pa mi lahko tu pomagate kaj bi lahko bil vzrok tega, mogo?e se je kdo ?e z tem soo?il - in najbolj va?no.. je mogo?e tak?en avto varno vozit? 

Naredi posnetek.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

navor?!
Napisano

Tole ni tako kriti?no, ?e so ostali 4-je v dobrem stanju :) Kasneje sporo?i kolko si imel stro?ka in dela z zamenjavo odlomljenega.

Tole ni tako kriti?no, ?e so ostali 4-je v dobrem stanju :) Kasneje sporo?i kolko si imel stro?ka in dela z zamenjavo odlomljenega.

Bil kr pri mr. Pelku ker sem bil v bli?ini. 10min., stro?ek v vi?ini dobre runde pija?e
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.