btw: je kdo ?e dejansko kontroliral po koliko km mu za?ne nivo olja rast? od zadnjega servisa sem jih naredil okol 13-14k in mam nivo olja ?e kr blizu tiste oznake x... bo treba po?as menjat
Glej ko sem js kupil avto (rabljenega, ki je bil last mazda avtohi?e) so delali servise na vsake 10-15k in mi je tak interval prodajalec tudi za naprej priporo?al... naj bi bilo bolje, ker ima avto DPF.
Itak to nanese na vsakih 60k km en servis ve?... pri meni je to na vsako leto in pol 40?, kar je za moje pojme ni?
vedno bolj opa?am da je tut tu bolj kot ne en tak tipi?en slovencelj forum
ni ga enga topica, da se ne bi jamralo vsepovprek... kaj potem kupujete tak?ne avte ?e ga ne morete (no?ete) vzdr?evat... al res kupujete vrat na nos? Kupte avto za 500? in ko kaj crkne v graben z njim... nikoli ne bo tak?nih stro?kov z njim kot pa z avtom za 30k?
in zdej ko je temu tipu crknila turbina 3x!!!, lahko re?em da sem razo?aran nad BMW-ji? ma ja
Tak?ne stvari je treba jemat v zakup, ?eprau ?ist razumem da ?loveku to dop****. Biv?i volvak mi pozimi konstantno ni v?igal, premenjal sem od egr-ja, grelnih sve?k, dvakrat mi celo obstal na cesti... pa ?e vedno trdim da je volvo ena bolj?ih znamk na trgu
Se strinjam z napisanim. ampak da poraba ne zbezlja, mora? biti hudo pri stvari in to ves ?as. V mestu je pa to te?je, ker so stvari,na katere nima? vpliva.
ja sej dizli niso ravno predvideni za mesta... mislim da ima? ?ist ql porabo in ni razloga za tarnanje
Druga?e pa pri meni, zdej ko sem resetiral BC, ka?e povpre?no porabo u nulo... 6,6l za tako te?ek avto in moj na?in vo?nje je to odli?no
A ni ta zvok samo servo pumpa? Volana itak naj ne bi sukal do konca in ga dr?al, ker pumpa trpi... druga?e tak zvok za?nejo spu??ati, ?e je premalo servo olja... malo preveri
Ok... prevo?enih imam nekaj ?ez 100k km in bo po?asi treba za?et mislit o velikem servisu. Ker Mazdinih servisov ne poznam kaj dosti, me zanima kje blizu koro?ke se nahaja kak dober mehanik, ki bo to zdilal za neko razumno ceno?
Vem da so mazdini servisi dragi ko hudi? (po povpra?evanju 1100-1250?) in me zanima ali se spla?a to zadevo po?timat tudi pri kakem doma?em mehaniku? Al je mazda res tako kompleksna da tega ni za reskirat?
Rad bi menjal tudi komplet diske in pakne (mi pri zaviranju nad 160km/h trese), naredil optiko itd... v glavnem ko pride avto s servisa ima da je mir in je po?timan kot je treba...
Pozna kdo kak?no dobro spletno trgovino z mazda deli?... da si malo izra?unam koiko me pride goli material.
BTW: ?e tema ?e obstaja, bi prosil za prestavitev posta... iskalnik ?al ne najde ni? meni uporabnega
?e je sklopka probaj zategnit ro?no, daj avto v prvo in na hitro spusti sklopko... ?e bo avto mrknil takoj je sklopka vredu... ?e temu ni tako zna bit da sklopka drsi...
mnjah... to da imajo dizli slab?e pospe?ke kot bencinarji ne odgovarja ravno resnici... Dajte pogledat malo kataloge tako pri Mazdi, Volvu, Fordu, Oplu... imajo vsi dizli v primerjavi z bencinarji z isto kubika?o in kilovati hitrej?e pospe?ke... ?al, ampak turbina dela svoje
Druga?e pa, kot je ?e bilo re?eno, ga ni ve?jega u?itka pogledat v zadnji ?pegu, ko ti ena peder?ina v klancu leze v rit in stisne? po gasu.... in njegov avto postaja vedno bolj mali... ahjej
Pa da ne bom ?isto off topic: danes ugotovil da se da povpre?na poraba v BC-ju tudi resetirat in zdej kon?no merilec deluje kot je treba
pe? ra?unanje je zakon. Ne morm pa pozabt BC od fiata Stila k je meu 2 tripa npr 1 za vsak tank enga pa al za dalj? odbobje al pa dnevno karkol si pa? hotu. To?n je biu na deci, pa tak vpitje je ?ez fiata. Mazda je v tem pogledu totaln ?partanc. Lahk se pa seveda vpra?a? ?e je smisel avta v vo?nji al v srakastih elektronskih gizmotih. ?epru v dana?njih cajtih je fino imet mal statistike.....
jup.. to je mel moj volvo tud bolje po?timano... kazal na dva do tri deci to?no. Sploh ko sem ?e delal na Dunaju se ga je dalo spravt tut na 5,5l, kar mislim da pri mazdi lahko samo sanjam... no... ima pa tudi mazdica svoje prednosti... da ne bo kdo rekel da samo jamram
Jst new verjamem ve? v pozitivna presene?enja. bom pa zanalađć tankal na isti pumpi poln tank in ?e pe?
zra?unal, ?e mi bo zneslo seveda s tankom naredit 900 km, kar pa dvomim.
Vsekakor se bom zadeve lotil anal-i-ti?no in se javim z rezultati.
probaj... js stalno poknem ?tevec na 0 km in tankam tako, da botisnem cev kolikor pa? gre not in napolnim dok ne vr?e pumbe ven.... ni? ne stiksam ?e tistih "par deci" not..
nazadnje sem tankal 53,13l in naredil 782 km... na kratko 6,78l/100 km, medtem ko mi BC ka?e 7,8l ?e odkar avto imam.
V mojih o?eh je BC en navadn jajc... uporabna stvar je samo max. razdalja, ostalo so mi osebno bolj kot ne neuporabni podatki, ki ?loveka samo nervirajo
a samo meni tako ekstremno la?e BC? gor mam konstantno 7,8 in konc....pa lahko vozim samo dolge ture ali po mestu... zdej sem ?esti? al sedmi? tankal in po ro?nem izra?unu imam porabo med 6,6-6,8 l/100km... tut kilometrov naredim s polnim tankom ca. 900.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
jup... mislim da bom pri pla?i ?el in naredil kar veliki servis, ki me tako ali tako ?aka ?ez 10k km
Edit: sem malo pretiraval... tam 10-15 mm nad "F" je stanje
Povezava za deljenje
Deli na druge strani