To se je meni zgodilo ene 2-3 krat preden sem ga dal na software update na Mazdin servis. V?asih sem naglo pospe?il, potem npr. pretaknil v 4-to prestavo in pri?el do kak?ne 120km/h, nakar ni ?lo naprej, dokler nisem spustil gasa in ga znova dodal. Malo neugodno, ?e se ravno spravi? prehitevat. Sedaj sem naredil ?e 20.000km od takrat pa ni bilo te?av (tok, tok, tok). :ne vem:
Evo, mo?an pok nekje pod prtlaj?nikom :ne vem: To se je meni za?elo dogajati v zimskih mescih po tistem, ko so bile na avtu zamenjane gumice na podvozju (zdaj tega ni). Od takrat dalje mi tudi volan ?krta, ?e ga zavrtim ?isto do konca in avto ni v ravni legi (npr. delno na plo?niku, na dovozni rampi itd.). Ne vem, ?e je to povezano, ampak zdaj, ko bom spet imel redni servis, bom povpra?al tudi glede tega.
Hehe, sej sem pisal v pretekliku. Zadevo sem takoj po nakupu avta po?timal (no, zahvaljujo? temu forumu) Od takrat sem ?e precej prevozil in zaenkrat ni nekih te?av s tem.
Ja, poleg kajenja se je odlo?il, da bo ?e pijanec No, predvidevam, da je bil. Ko sem preveril nivo, ni bilo ve? ni? noter. Tak, da sem mu potem enega tretjerazrednega noter vlil, da ne bi dehidriral do servisa
Moj je belo-sivo kadil, ko so bile bakrene podlo?ke dotrajane. Pol sem ga pa peljal na zdravljenje pa je zaenkrat vredu in deluje odvajen te slabe razvade.
Meni tudi tak ?vi?ga oziroma piska to?no v tem obmo?ju obratov. Ampak sli?i se kot ne?no piskanje, ne kot sodnikova, ko bi dal offside. Isto dela na Avensisu. Sem mislil, da je turbina. Sicer tam ?e ne "grabi", vrti se pa verjetno ?e, ali...?
Evo, jaz imam podoben problem. Do nedavnega je bilo vse OK, potem sem pa imel en malo bolj dinami?en spust (?ez ?rnivec proti Kamniku) in od takrat dalje se iz levega prednjega kolesa pri zaviranju ogla?a tako sikanje oziroma piskanje kot pri pasji pi??alki, samo da bolj intenzivno (traja pa ?e kaki 2 sekundi po tem, ko spustim zavoro). ?e mo?no zavrem se tega ne sli?i (zgolj pri blagem zaviranju). Zvok se oglasi tudi pri vo?nji v desni ovinek. Nimam pa pojma, kak?ne plo??ice so noter. Avto je bil sicer zmeraj servisiran na poobla??enih servisih. Kak?na ideja kaj narediti? :ne vem:
Aha, ni? novega s tem kajenje skratka No, mogo?e sem takrat, ko se je zadimil res delal kraj?e relacije (cca 15km). Se mi je pa zgolj enkrat zgodilo, da je za?el kadit v gara?i. Sicer pa vedno pred semaforjem. Taka gosta megla se je za?ela izpod njega kadit, kot da bodo iz nje vsak ?as pri?li gobavci in mi potrkali na ?ipo. Tudi okoli?ka publika iz drugih avtov je verjetno ?akala na kak spektakularni preobrat. Ko pospe?im, megla izgine (ne delam zavese za sabo). Vedno se pa to zgodi, ko je avto v prostem teku, pri ugasnjenem pa ne.
Sicer pa 99% delam zgolj dolge relacije (nad 100km), ve?inoma zgolj AC, mestnih relacij pa ravno toliko, da pridem do AC. Servise delam po rednih intervalih, podlo?ke so bile menjane kakih 9.000km nazaj pa cedilo isto. Sicer pa mu dajem za jest tudi Megasel. Po va?ih priporo?ilih. Zdaj pa upam na najbolj?e
Meni se tudi to ob?asno dogaja samo, da ma?ina deluje normalno. Ni? padanja obratov, ni?esar. Naenkrat se pa za?ne iz podvozja kaditi kot da imam po?igalca med kolesi skritega. Najprej sem mislil (ker sem dal avto protikorozijsko za??itit), da kaka kapljica pade na izpuh pa se zato dogajajo take stvari. Potem pa sem enkrat med tem kajenjem izstopil iz avta, na podvozju nisem opazil ni? posebnega, webasto pa je take zvoke spu??al ko kaki stari Mig med vzletanjem. Vonjave pa po nekem parafinu... WTF? :ne vem: Avto imam nekaj mescev, sicer nobenih te?av (tok, tok), prevozil sem pa ?e cca 11.000km. Sicer sem zadovoljen z njim, skrbijo me samo te teme o dizlih in kvarjenju. A ga naj raje menjam za bencinarja?
Meni se ne pojavi med prestavljanjem. Tudi na "?altheblu" se ne ?uti. Dogaja se mi ob?asno, ko avto nekaj dni stoji in potem po ?tartu v razdalji ene 500m (ve?inoma manj) po?i enkrat ali dvakrat. Ko neki "backfire", ?eprav je ob?utek tak, kot da bi iz spodnje strani v prtlja?nik priletel ogromen kamen. ?e pod nogami se zadevo za?uti. No, zdaj moram 3x potrkat po lesu, ker je ?e skoraj 1 mesec mir. Vem pa, da se mi je to za?elo dogajat, ko so se menjali bla?ilci na rokah.
No, jaz sem ?e moral premi?ljevat. Moj jih je imel 120.000 Nagledano sem imel pa ?e eno 3-jko s 105-imi ihahaji pa cca 90.000km. Samo bi me ?akal ?e veliki servis. Pa tudi cena je bila vi?ja.
Dobro, samo pozabil si povedat, da je zadeva turbinsko polnjena, Amerikanec pa ne (vsaj ta model, pustimo supercharger). Kaka je razlika v porabi pa ne vem. Uporabniki Forda (zadnje generacije) poro?ajo o cca 11l po mestu in 7l po avtocestah. Prej?nji model pa kaki dober liter ve?. Glede zvoka bi se pa verjetno moral jaz prito?evat...
Ajvar me?a brutalne voze in traktorje za vsakdanjo uporabo Mi je ?isto jasno, da se Mustang 4.0 V6 pelje s svojim navorom (320Nm pri 3500 obratih) bolje od mojega dizl voza oziroma ni potrebno toliko priganjanja v visoke obrate in pretikanja. Sicer ne vem, kako je z bencinsko 6-ko s 120KM, ampak prej sem imel Mondea s 115KM (2. generacija) in je bil dale? od nepremi?nine. Sicer je res, kot je rekel SpEkTr, da se da z isto mo?nim dizlom bolj udobno vozit, vpra?anje je bolj, ?e odtehta to vse stro?ke povezane z vzdr?evanjem... Sploh glede na to, da verjetno avta ne rabi? neprestano priganjat oziroma izkori??at polno dihanje turbine, za kar je tudi bencinar ?isto dober. So pa zanimivi te ECO Boosti...
To je ?e res. Ampak ti primerja? zdej svojo MPSko z na?imi dizlaki z bogimi 140 konji ali pa ?e manj. ?e primerjamo pa 1.8, al pa 2.0 bencinar ?estko karavan, je pa nepremi?nina...No, vsaj ob?utek je tak ko jo vozi?
To vedno poslu?am pa skoraj te?ko verjamem. Seveda je ogromna razlika v navoru, vendar pospe?ek in kon?na hitrost nista ni? druga?na. Ob?utek je mogo?e res tak, da ne gre nikamor, ampak ?e zmeraj je samo ob?utek, ker dizel zaradi turba pa? lima na zic, pri bencinarju pa mora? malo ve? pretikat, da pospe?uje z enako mo?jo. Za avtocestno kruzanje se mi bencinar skoraj bolj dopade... Za stro?ke servisov pa sploh nisem v dilemi
Zanimivo je ?e to, da se mi to ve?inoma dogaja, ko je zunaj mrzlo oziroma pod 0°C. Zdaj sem ?e nekaj ?asa imel mir. Verjetno je smiselno, da po?akam, ko mi bo to skoz delalo in se potem oglasim pri kakem stru?kotu, ne?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
To se je meni zgodilo ene 2-3 krat preden sem ga dal na software update na Mazdin servis. V?asih sem naglo pospe?il, potem npr. pretaknil v 4-to prestavo in pri?el do kak?ne 120km/h, nakar ni ?lo naprej, dokler nisem spustil gasa in ga znova dodal. Malo neugodno, ?e se ravno spravi? prehitevat. Sedaj sem naredil ?e 20.000km od takrat pa ni bilo te?av (tok, tok, tok). :ne vem:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani