Skoči na vsebino
Mazdina mobilna pomoč - MES
Napisano

Ah podaljsana na 10 let. Torej kaj po prvih 5ih letih moras podaljsat za naslednjih 5? Me prov zanima ce je to prejsni lastnik izvedu. Ceprav MES sem imel se letos in verjetno ce grem na Gamo servisirat jo podaljsajo.

Bom klical jutri da vidim kako je s tem tocno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Damn MES ma kar nekaj zanimivih storitev pa da dejansko traja 10 let je tudi "dobro". Edina slaba stvar je obvezno servisiranje na uradnem servisu.

Sem upal prisparat nekaj eurov na racun rednih servisov pri Pelku. Bom se mal prespal vse skupaj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Mazda ima splosno 3 letno garancijo od dneva nakupa ali 100.000 km ... Lahko pa jo podaljsas na 5 let in 150.000 km (kar prej pride) ...

Kako pa je z to mobilno asistenco, katero tudi zgubis v kolikor ne servisiras pri uradnem serviserju?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Mogo?e kdo z glave ve kako je z temi garancijami in storitvami? Koliko ?asa od kupljenega avta ima? te pravice?

Namre? moral bi na redni servis pa bi skorajda raje peljal k Pelkotu kot v BTC :) J*ga dons je usak euro pomemben. Nevem pa ?e ?e imam garancijo/asistenco in ?e ?e koliko ?asa. Sem pozabil v?eraj te?it u BTCju.

Any ideas people?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtomatski vklop lu?i
Napisano

Saj meni tudi... v tunelu se samo zmanjsa svetilnost osvetlitve armature (gre na nocni nacin) ... ce je stikalo na AUTO seveda ...

Uuuu aja? To mij pa mogoce usec da bi avto sam vedu da mi ponoc ne svet armatura na polno ker me iritira in pol to vedno na roke stelam. Zanimivo, moram probat ce je pri meni isto.

Se kdo jav da mi montira daylightke ce jih narocim z eBaya? :blush:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtomatski vklop lu?i
Napisano

@jures: si sam montiral al je kak veseljak z foruma pomagal? :) jst namrec nisem tip k bi kej prevec saru po avtu :glare:

P.S. sredne me rajcajo angeleyes 3:) sam pomojem bom to mel k bom velik na bumflu :P ampak sm pa vidu neke 4 do celo 8 angel eyev (ja v obeh lampah skup). Pa sam $219 :hudicek:

Objavljena slika

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtomatski vklop lu?i
Napisano

Pomojem se najde se kdo, tudi tak ki je kaj ukrenil na to temo. Mogoce zamenjal lampe in dal LED za daylight ko je pa tema pa prizgat se zasencene al pa kej tazga :)

Provzaprov a kdo tocno ve kako je s temi LED daylighti? Namrec vse vec avtov se fura okol sam z ledicami nevem pa ce ni v zakonu zapisan da morajo bit zasencene, pozicijske niso dosti kolikor se mi sanja :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtomatski vklop lu?i
Napisano

Haha mene isto iritira z tem auto, pride pa prov po drzavah kjer luci niso obvezene, imas kak deci manjso porabo.

Ko sem jaz spraseval v BTCju so sicer rekli da je izvedljivo ampak da oni tega nebi poceli ker je treba nevem cist tocno kaj precvikat pa dodat oz. odstranit.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Olje M6 1.8 2006
Napisano

Imajo ziher verige? :) Bojda so mu jermen menjali predno sem ga kupu :P No sej zato pa razmisljam da bi su do Pelkota :P Verjetno pri 250k v kolikor bo avto zdrzal toliko ne igral vloge ker tako ali tako ne bo vec nic vreden :jezicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Olje M6 1.8 2006
Napisano

OK sm su kr u BTC po ta j*eni litr olja :) dio dio 14eur. Pa se zamoril sem jim da mi razlozijo kako mert olje z to zlicko na palcki. Prej sm pac mel sam palcke in je blo to nekak samoumevno :) tle pa vsakic drugac kazal :blink:

To mi je vse jasno ravna podlaga ohlajen motor in tko sam na tej palcki mi ni blo jasno kako gledat. So mi tud to razlozil.

Aja pa se vprasu sm zakwa dajejo 10W40 not ... Ker je ekonomicnejse... in tako je ze odkar je bil avto prodan :huh:

@Boss: se strinjam s tvojim misljenjem. Avto imas sedaj 140k km in nekako nimam namena ga prodajat se vsaj naslednih 80-100 ali vec tisoc v kolikor bo z avtom vse vredu...

@mokster: se strinjam tudi s tem raje imam super servisiran avto brez knjige kot potrjeno knjigo, ceprav pri mazdi imajo bojda to sedaj vse elektronsko in je knjiga bolj kot ne brezveze

Mnja verjetno bom naslednji servis naredu u BTCju, bremze zamenjal pa pri Pelkotu, potem pa verjetno samo se Pelko, verjetno se bo poznalo pri naslednjem velikem servisu ki je pa menda na180k? :)

TY all and have a NICE day :cheers:

Aja k smo ze pr tem ... ocitno sem uspel nalit kak deci prevec olja not ... Naj se ne sekiram prevec al ga nekak dam vn kak deci? :blush:

Na servisu so sicer rekl da ni panike...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Olje M6 1.8 2006
Napisano

Ja meni tudi ni jasno zakaj pacajo z tem oljem med tem ko mazda za ta model priporoca 5W30 oz. 5W20 seveda dexelio, mogoce jih nebi skodlo it vprasat.

Za Pelkota verjamem da je super, bolj me skrbi to da bi odsel iz uradnega servisa, torej nic vec servisne knjige. Je pa res da imam naceloma idejo avto vozit dokler ne razpde oz. gre. Tako da to mogoce niti nebi smel igrat neke vloge.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Olje M6 1.8 2006
Napisano

Hey kot zanimivost.

Sedaj ko i??em olje za mojo mazdico sem opazil da mi v BTCju zlivajo mogo?e napa?no olje v ma?ino. Po navodilih pi?e A1 ali A3 5W-30 eventuelno 5W-20 zlivajo mi pa not dexelio 10w40 katero je razen na avto-olja.si ali pri mazdi bolj te?ko najti aja pa v navodilih za dizle kar pa moj ni :)

Poraja se mi par vpra?anj... Ali je sploh ?e smotrno vozit avto servisirat v BTC ali ga raje vozim Pelkotu. Namre? sedaj ima ?e 130k km. Vsekakor pa imam namen avto vozit dokler bo ?u al pa se ne bom kopu v dnarju in si bom lohk prvo??u kej bolanga :) Do takrat mi je pa ta avtek ?ist super sploh zdej na plin je ekonomi?en :hudicek:

Naslednja stvar ki me mu?i je pa to olje. A nej grem pa dam 27e za liter te brozge u BTC al uzamem kak liter 5w30 olja za mogo?e do?tukat zdej k grem na eno cca. 5000km pot? :)

Ozna?ite me za debila ampak na tej moji mazdi mam problem preverit nivo olja v ma?ini. Kako na tej pal?ki z ?li?ko preveri? nivo olja? Jo mora? dati horizontalno po tem ko jo zvle?e? ven da se razleze po skali al pa? vertikalno gleda? nivo olja?

Blah :angry2:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nemirno delovanje v prostem teku
Napisano

Ola,

Zadnje case opazam da mi moja M6 (2006) 1.8 deluje nekam nemirno v prostem teku. Predvsem se to opazi ko je ze avto enkrat segret.

Naceloma obrati nihajo za par 50-100 obratov gor dol in predvsem navzdol strese avto. Ni razlike ali dela na plin ali bencin, prav tako ne igra vloge a je vgasnjena ali pa prizgana klima.

Any ideas ? :blink:

Mah se opravicujem ker sem slabo oznacil naslov teme, sedaj pa ce nisem ravno slep ne najdem opcije za popravek :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

menjava radija
Napisano

Kupis lahko preko neta ali pa pri Ajvarju.

Stane sitnica 60eurov je blo nazadnje z vgradnjo.

Konektor je za radiem znotaj armaturne plosce ... nekih 3min da prides do njega.

Skatla je na kablu katero pa lepo skrijes v sovoznikov predal.

Vse to je bilo odgovorjeno ?e miljonkrat :hudicek:

Super zadevca je, kontrolo mas na volanu, zvok je soliden, edina moja pripomba je da ima te?ave z prevelikimi datotekami (beri +50mb velik MP3), kateri pa ve?ini navadnih smrtnikov nebi smel bit problem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 FL Prednji odbija?
Napisano

?e ima? kasko parkiri??e = > An?e (i??i na netu ac tomc) pa re? da so te mazda?i poslal, pa tudi za ke? ni drag

Mam polni kasko ampak kot sem reku, znajo debili komplicirat in verjetno zgubim 10% bonitete un 1% odbitne bi ?e pre?vel mogo?e. Bom kontaktiral priporo?eno osebo.

srebrn duck tape :P

Yeah duck/gafo tape to the rescue :) Well yes and no :P Rad bi zrihtu prbli?no spodobno ?ene kr tko k se spodob :P duct tape ?al ne spada sem za zasilno re?itev bi pa verjetno zlo dobr deloval :hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 FL Prednji odbija?
Napisano

Hey,

Opazil sem da imam grdo po?en sprednji odbija?, in bi te?ko rekel kako je nastala po?kodba, na parkingu ali pa celo z mal?ek nepazljivosti pri vo?nji :blush:

Zanima me kako bi bilo to naj elegantnej?e popraviti ali zamenjati. Sicer imam polni kasko pri triglavu, vendar 1% odbitne fran?ize pa 2 razreda bonifikacije mi ni? kaj ne di?i.

Kak napotek, graja, ideja? :blink:

Aja mogu bi povedat da je l 2006 FL da ne bo kdo mislil tanov model :P

Se slike umetnosti:

Objavljena slika

Full Size Image

Objavljena slika

Full Size Image

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

elm-327 (car diagnostic)
Napisano

scanmaster sem te dodal na dropbox... sam dol cukn... ma? na mailu...

elm vzem pa un iz drugega linka... modro-oran?na nalepka more bit...

Hvala sem prenesel. Sedaj samo se narocim OBD vmesnik

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

elm-327 (car diagnostic)
Napisano

Querty: kateri vmesnik dejansko uporablja?? Za Scanmaster se pa tudi jaz priporo?am.

Mene zanima malce manj?i vendar so verjetno 1.5 verzije kar je fake in so 1.2.

http://www.ebay.de/itm/Newest-Bluetooth-CA...=item1c246e04b8

Drugace mi deluje ta 1.4 velik za Mazdo 6.

http://www.ebay.de/itm/Bluetooth-OBD2-OBD-...=item337280238d

Va?e mnenje?

Verjetno naro?im enega od teh dveh.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.