Skoči na vsebino
Voda+nafta
Napisano

Ojoj.Avto sploh ve? ne v?ge,tako da omenjenega poskusa nemorem opraviti.

Ni mi jasno, kako naj bi na tako mlademu vozilu prebilo tesnilo na glavi.

Se je mogo?e motor pregrel?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Voda+nafta
Napisano

Sicer ni Mazda, ampak vseeno upam,da mi boste lahko pomagali.

Ko sem se danes peljal z VW Jetto 1.6 TD, letnik 2011 iz Tivolija proti Centru, mi je kar naekrat za?elo kaditi belo iz izpuha.

Omenjenega sploh nisem opazil, dokler mi ni tisti, ki je vozil za menoj za?el trobiti.

Sledil je ?ok : pogledal v vzvratna ogledala, stopim iz avta in vidim, da je zadek popolnoma bel, kot bi ga posul z moko.

Delovna temperatura je bila normalna(90oC), gorela ni nobena opozorilna lu?ka.

Vozilo sem ugasnil in umaknil na plo?nik.

Zatem ni ve? pri?gal - popolnoma mrtev.

Kako je mo?no, da me?a vodo in nafto?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ko speljevanje C35
Napisano

Zakon je turbak. :jupiii:

Z ivekom pa no?em imet opravka, nam se tolk nizko spustu. :hudicek:

Dej mi nekaj povej glede na to da nekaj tvojim kolegom ni jasno da jih takole klamfa?, kaj ima? ti od tega ? :ne vem:

Katerega turbaka ima??

Aja?Potem ima? pa Transporterja.

Ne klamfam nobenega.

Kakr?ni so do mene sem jaz do njih.

Ti tudi nisi Poldeta peljal, priznaj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ko speljevanje C35
Napisano

Fajsulo? :ne vem:

Kva ti je to?

Tole je bil moj dobri prijatelj, ki se je z mano vozil

Objavljena slika

:hohoho::hohoho:

druga? pa me niti ne zanima :D

Kaj je tu sme?no?

Prav ve?, sploh nimam ideje zakaj bi ga imel, 1X na 2-3 leta ko imam kaj za pripeljat pa slu?benega vzamem in je.

Se ti zdi da bi ga mogu imet, da ga rabim mogo?e ?

Aja?

Kombi je zakon.

Sigurno si Ivecota sposoja?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ko speljevanje C35
Napisano

BMK :jupiii:

Seveda,?e pa nisi nobenega od znanih s svojim avtom peljal

Ful nek jak starodobnik, pol pa omare not fura :wacko:

A lo?i? kaj je tovorno,osebno in kombinirano vozilo?

Dragi moj, to ti je najbolj?i delovni konj za take usluge.

Ampak,?al takih ne delajo ve?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ko speljevanje C35
Napisano

pa tut, ?e se je sam Barack Obama s tabo pelal.... <_<

Ne skrbi, on se ne ni.

Se je pa dosti drugih, ki se s teboj ne bodo nikoli peljali.

Vsako tele ima svoje vesele, nekateri malo dlje nekateri malo manj ?asa. :hudicek:

Misli?, da je tako?

Kombija ?e nisi imel kolikor vem

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ko speljevanje C35
Napisano

A lahko prosim banante tega Quercusa, ker ta mo?akar dela norca iz nas foruma?ev. ?e v 11ih dneh ne more odpeljati tega c35 na servis, da ga pregledajo potem tega ne morem razumeti kot to da je pri?el na mazda forum provocirat in podjebavat...

A sploh razume? ?are starodobni?tva in kombi ?ivljenja?

A ve? kdo se je ?e z menoj peljal?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ko speljevanje C35
Napisano

Ja in to?no v to skupino spada tudi C35.

Ne seri, ker nima? pojma o tem modelu.

Ti ima? sigurno ?vabska kolica.

Ob tvoji hi?i pa sigurno

he he a ti delujem kot da me zanima :vskalo::vskalo: Vidim da ti je GU-GU res pri srcu o?itno si ?e vedno v otro?tvu :ne vem:

Ah kaj naj re?em u?ivaj ga!

S tem postom sem naredil piko! Pa upam da ?impreje odmrzne? ro?no.

Itak da so carji.Tako dobre in kvalitetne glasbe ne delajo ve?

Kak?no piko si naredil ?

Ro?na dela ve?!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ko speljevanje C35
Napisano

res si brihten za svoja leta sedaj ti celo pripisujem IQ -15

Aja?

Ti neve? koga in ?igave vse stvari so se ?e peljale v tem kombiju, ter kje je ?e vse bil in kaj je do?ivel.

A greva zaplesat

?

?e si tak oldtimer car, potem ima? tole:

Ne pa C35, oz. Fiat 242, ki ga je imel v?asih itak vsak ?iptar na vasi.

Prasc je pa zgodba zase.

Sem ?e kampiral s prijateljem. Nepozabno.

Oprosti, za take osebke o katerih pi?e? so Iveco Daily, Zastava 35-8 in VW Caddy.

Da ne govoriva o romunih in bolgarih ki po autobanu gonijo VW LT.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ko speljevanje C35
Napisano

ej nisem vedel da si skupaj z mano na slikah! SE PREPOZNA??JAZ TE, ne morem pozabiti kak?en kosmat hudi? si bil :P

Aja?Si bil z menoj v vrtcu mogo?e?

Kje pa je tvoja

?

Skoraj prav zastopi?. Zalilo ti je vse zobnike, prvi simptom je, da ti vzratna ne dela kot bi mogla, ?e ne bo? ?el kmehaniku pa.ti lahko zariba prva prestava in bo? moral speljevati z drugo, kaseje ti pa bodo ?le ?e drge.

Tko da pamet v roke in k mehaniku janku s foruma :jupiii:

A moram potem gas in sklopko isto?asno pritisniti do konca, ker je omenjena prestava zadu?ena?

Dovolj heca, zdaj pa ?e ena resna:

slu?ajno vem, da ima C35 tako imenovan "bo?ni prenos". Da so bolje izrabili prostor, so motor in menjalnik sti?ali malo vi?je, pa se jim os menjalnika ni ujemala z osjo gum. Zato so na vsaki strani montirali ?e tako imenovan "bo?ni prenos": po en par zobnikov, ki ti vrtilni moment prena?a z diferenciala na kolesa. Sem pa ?e pozabil, od kod dobi olje: iz menjalnika ali ima svoje. Kakorkoli, lahko, da je izrabljen tudi kateri od teh zobnikov. ?e ti na eni strani zobnik ne zagrabi in ker C35 nima zapore diferenciala, ti druga guma lepo miruje. Poleg tega ima C35 neko ?udno re? glede sklopke. Se ne spomnim ve? to?no, kako, a na pedalu ima? hidravli?ni cilinder in nato cev do potisne ko?are, kjer je drugi cilinder. In ko pritisne? pedal, potisne? olje po cevi in na drugi strani "napihne" cilinder in pritisne na potisno ko?aro ter lo?i lamelo od vztrajnika. Dobro, mislim, da sem malo zakompliciral, a bo? ?e razumel. Torej, ta hidravlika uporablja enako olje kot zavorni sistem. Ne vem pa, ?e isto, ali ima svojo posodo. Lahko, da ti tega olja zmanjkuje, pa pod naklonom dobi? noter zrak, ki je stisljiv in zadeva ne dela, kot bi morala. Ko je voz na ravnem, zrak splava gor in zadeva spet deluje. ?morn, vsaj mislim, da je to C35. Kakorkoli, iz podatkov, ki si jih dal, je to te?ko ugotoviti, ker je v transmisiji C35 toliko sestavnih delov, da brez natan?nega pregleda ne bo ni?. Najbolj zoprno pa je, ker se ti napaka pojavlja, pa spet izgine. ?e bi se konstantno ves ?as pojavljala, je la?je dolo?iti. Tako pa lahko prevozi? pol Slovenije, pa ko bi ga radi pregledali, bo vse v redu teklo, enkrat (ko bo najmanj treba) se bo pa spet zataknilo.

In ?isto resno bi te nekaj vpra?al: zakaj na Mazdinem forumu spra?uje? o te?avah Citroëna?

Seveda, zato pa ima toliko tovornega prostora in nosilnost.

Poleg tega pa ima vzmetenje, ki je nekaj posebnega.

Jaz te razumem, kar si napisal.

?al temu kombiju nih?e od najnovej?ih do kolen ne se?e.

Tu spra?ujem zato, ker sem ravno tu in tam ni tako hitrega odziva.

mislim, da nisi zadel bistva teme :jezicek:

Misli??

Ti sploh ?e videl nisi tega kombija.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ko speljevanje C35
Napisano

Ne ne, narobe si zastopil. Olje v menjalniku je s tem namenom, da hladi glavno gred in del sklopke. ?e pa pride olje med zobnike menjalnika , se pravi je uni?eno tesnilo, potempa se pojavijo taki simptomi. Kot ljubitelj starodobnikov bi to moral vedeti, saj starej?i modeli delujejo na podoben princip. Ponam enega mehanika, ki je specjalist v tej stroki, ?e te zanima pa me kontaktiri na ps.

Lep dan ?e naprej

Aja?

Potem mi je po tvoje zalilo vzvratno prestavo,?e te prav razumem?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ko speljevanje C35
Napisano

Ponavadi je ?rpalka menjalni?kega olja v BU?KI ro?ice menjalnika. Od?ravfaj bu?ko pa o?isti glavni kanal na sredini, mogo?e bo pognala olje skozi menjalnik.

A tako, kot je naredil ta na posnetku

?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ko speljevanje C35
Napisano

jap, velika mo?nost je da je neki na diferencialu neki narobe.

je pa tudi mo?nost, da ti je olje pri?lo med zobnike v menjalniku in ti zaradi tega kombi po?ne te stvari.

s katerega konca si, da ti lahko priporo?im dobrega mehanika? (da nebo? po nepotrebnem se vozil iz kamnika v piran)

A to misli?, da bi ?rpalka za olje od menjalnika pu??ala ?

Vseeno na katerem koncu Slovenije je, samo da bi mi po?teno zrihtal.

ne rabi ker bo dovolj da se res zapelje v Banofce!

Je pa res da o?itno samo ?e ro?na dr?i in te nisi preveril :):jezicek:

Si preve? odmaknjen od civilizacije?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ko speljevanje C35
Napisano

Krepko si prestopil ?rto in se spustil na osebni nivo, ?e eno bilokateremu ?lanu foruma pa te ni ve?.

Prvo kot prvo spra?uj o francozu na francoskem forumu, mazde nimajo teh te?av.

Drugo sem sam v ve? kot 30 letnem ?raufanju vseh mo?nih kant marsikaj videl in popravil praksi marsikaj, ?e pa? no?e? upo?tevati nasveta vsaj ne ?ali.

Tretje ne spra?uj me ?e bom pogledal kaj je narobe in karkoli premaknil, ?e v naprej hvala za zaupanje ampak ne hvala.

Misli? ali ve??

In zakaj i nebi ti mogel pogledati ?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ko speljevanje C35
Napisano

Sicer se ne maram vme?avati v sosedovo njivo, ampak a pride? k zdravniku pa mu re?e? kaj te boli in gre? ven pozdravljen? Ne, naredijo preiskave, slikajo in potem jim je jasno kaj je narobe. Prek interneta ne more nih?e ugotovit kaj je s tvojim vozilom, lahko pa odpre?, poslika?, preveri? in glede na nadaljnje informacije ti znamo kaj ve? pomagat.

Ni? se ne vme?ava?.

Vidim pa, da nih?e ne pozna nobenega, ki bi mi zadevo porihtal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ko speljevanje C35
Napisano

Majstr od?raufaj dol in razstavi in bo? videl ka je narobe, ?e tega sam nis ve?? najdi nekaoga ki je pripravljen to storiti in ti bo takoj jasno kaj je narobe.

Tole nabijanje in ogibanje je krneki.

Ste pa res amaterji, da mi ne znate ni? svetovat.

Najla?je je povedati to, kar si povedal.

Kreljo si, ?al.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ko speljevanje C35
Napisano

A te lahko vpra?am ?e nas ti malo zajebava? mogo?e? :ne vem:

Ali je treba narisati da je treba menjalnik odpret pa pogledat, ker jasnovidec tu ni nih?e, ugibat kaj je je pa na menjalniku tudi brezveze.

Upam da razume?. Pa brez zamere...

Ne zajebavam nikogar.

Samo tisti kreljo nima nikakr?nega razumevanja in spo?tovanja do nas ljubiteljev starodobnikov.

Potem mi pa ti pomagaj, ?e nisi kreljo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.