Skoči na vsebino
MX-5 vpra?anja
Napisano

Tuki je ena novej?a serija H&R, ki zni?ajo za 40.

http://www.avto.net/_PRINT/ad.asp?ID=2937082

Druga? sm imel pa tud js fedre z -40 pa se mi je ?e vseen zdel mal visok.

Papirji za 8.5 najbr? so, edin ET13 zna bit pa res mal zakompliciran.Enkrat sm nek prebral da naj bi T?V organizacija dopu??ala le do ET15, ker se z raz?irjanjem osi dosti bolj obremenjuje podvozje in le?aje. Ne vem pa ?e to 100% dr?i, bi blo vseen mal za prebrskat do katerega najni?jega ETja obstajajo.

Ma jaz sem s tisto vi?ino na sliki, ki sem jo objavil, zadovoljen, pa tudi z 15x8 izpade ?isto OK. Ker imam res 90% mestne vo?nje bi bilo vse kar je ni?je grozno, sploh pa z na?imi le?e?imi policaji. Edino ?e bi zaradi kak?nega avtoshowa nabavu, da ga potem pred showom spustim v poden :) Da bi res  "drsal z ritjo po tleh".  :lol: Ampak to ne odtehta 500? razlike. Za 500? raje naredim ?e en oreng servis, pa rjo saniram :)

Glupo mi je, ker dimenzijo 195/50 R15 imam tako in tako homologirano, ampak zdaj je treba ?e plati??a nekako homologirat. Sicer nekateri pravijo, da ?e ima? dimenzijo ?e vpisano, se ne vtikajo preve? v plati??a. Samo iz 6x15 na 8.5x15 je kar velik preskok :) Ne bo ?lo mimo "neopa?eno".

EDIT: aja pa mogo?e ima? kak?no sliko z -40 fedri? Me res zanima kako izpade :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vpra?anja
Napisano

O teh BC sem nekaj bral po italijanskem forumu, da so v redu. Vsi pa hvalijo med Tein, Vmaxx in Koni, ravno Koni coiloverje. Ampak so pa spet okoli 800?.

Najverjetneje bom nabavil samo vzmeti, imam ?e poln kufer teh mnenj od vseh :D Sedaj pa moram najti Tuv za plati??a, ?e sploh obstaja kak?en Tuv z 8.5 ET13. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vpra?anja
Napisano

Kaj pa Tein Street Advance za 650?? Samo nevem ?e pride TUV zraven.

Evo tej: http://www.tein.com/products/street_advance.html

Namesto V-maxx.

EDIT: da nadaljujem svoj monolog haha :D Tale ima Vmaxx in ima avto spu??en nekje 30 oz 35 mm, torej enako kot H&R. (Vir: mx5italia, da me kdo ne bo lin?al, da kradem slike :D) Meni deluje ?isto dovolj spu??en, glede na na?e ceste sploh pa na to, da ima Koper ?nj le?e?ih policajev.

miata-vmaxx.jpg

Opazil sem pa ?e lip od Leon Cupre, me mika da bi ga tudi sam nabavil :) Lip Seat leon 1ML805903

leonlip.jpg

Pa ?e JR3 ima, za @Dejana :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vpra?anja
Napisano

@Baby Viper: kar javi na privat. H&R najve? zni?ajo, kar sem gledal fedre. Mislim da je Eibach nekje 30/30.

Sem pa malo bral glede Vmaxx, nekateri jih hvalijo, drugi pa jih grajajo. Pomembno je tudi na koliko ima? potem napumpane gume. S ?im imate vi ni?ane avte? :)

@mazdaman: na mx5parts se mi zdi da sem zasledil, da prodajajo vse potrebno za priklop. Pa? kablovje pa navodila itd.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vpra?anja
Napisano

Uf si pa res imel dela  :prstgor:  hvala za iz?rpen post.

No pa gremo lepo po vrsti, najprej je ni?anje: :D

Cliota sem imel spu??enega na vzmeteh, nisem pa ni? tr?al amortizerje. Pa je bilo zelo neudobno, a s tr?anjem amortizerjev se re?i to "neudobnost"? 

Kako se izka?ejo V-maxx gewinde? Neki takega: 

http://www.ebay.de/itm/V-Maxx-XXtreme-Gewindefahrwerk-Fahrwerk-MAZDA-MX5-MIATA-NB-1-6-1-8-1-9-16V-/390782533094?pt=DE_Autoteile&fits=Year%3A2003%7CMake%3AMazda%7CModel%3AMX-5+II%7CPlatform%3ANB%7CType%3A1.6+16V&hash=item5afc743de6

Ja vem da dobre gewinde so od 700? naprej, ampak probat ni greh... (:

?e pa vzamem fedre pa bom kar H&R vzel, imel na Cliu in so mi bile super:

http://www.ebay.de/itm/H-R-Federn-Mazda-MX-5-VA-35-HA-35-mm-/360960869275?pt=DE_Autoteile&fits=Year%3A2003%7CMake%3AMazda%7CModel%3AMX-5+II%7CPlatform%3ANB%7CType%3A1.6+16V&hash=item540af1c39b

Samo nevem ?e bo 35/35 dovolj :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vpra?anja
Napisano

Ja bi ga tudi zni?al. Verjetno na za?etku samo s fedri, dokler ne najdem ene pametne gewinde :)

Pol pa bom verjetno moral kar te drugr nabavit,?eprav sem vedno ?elel 15x8, bo pa tudi 15x7.5 ok. Edino ?e mi ti tvoje proda? :P

EDIT:

A JR12 pa Rota grid V so enake? Ker so si zelo podobne. Katere ima Bordon, grid al grid V? Ker so slike v njegovi temi izginile, pa ne morem pogledat. Ker ?e so enake, je Rota 8x15 ET0 kar pa bi ?lo brez problema :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vpra?anja
Napisano

Ok jaz imam spet eno vpra?anje. Sicer sem skoraj siguren da bi pasalo, ampak me zanima ?e kdo sigurno ve.

Torej Japan Racing JR12, 8.5x15, ET13. A bo al ne bo? :)

Druga opcija pa so JR12, 7.5x15, ET26.

Gledal sem na willtheyfit pa ne razberem kolko ve? bo ven :/ Ker notranja stran je z 6x15 ET40 (OE feltne) enako oddaljena.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vpra?anja
Napisano

Kateri OBD2 uporabljate? Jaz sem kupil enega bluetooth iz eBaya in sem ga preizkusil in ne dela  :glare:

Na Chevrolet Cruze-u dobi tok, se pri?ge lu?ka in ga telefon prepozna, pri meni pa se ne pri?ge niti lu?ka. Kaj verjetno je ?la kak?na varovalka?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

0. 

Tako je bilo.

31.12.2014 - tankal polno

08.01.2015 - za?el trest in cukat, menjali sve?ke po tem vse kul, problem je bil re?en

02.02.2015 - grem tankat polno (95, OMV)

05.02.2015 - za?ne cukat, naro?eni kabli

10.02.2015 - menjani kabli, problem ni re?en

Zdaj sem nekje na polovici tanka, tako da bom naslednji? dal 100tko not, da vidim ?e bo kaj razlike, pa na drugo bencinsko bom ?el :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Preveri, ker tudi Pelku je te?ko takole na daljavo dolo?it te?avo. 

Ga?per (Viper) bi ti gotovo pomagal, ?e ga kontaktira? za Mx5.  :prstgor:

Ni tuljava, sem danes probal. Sedaj moja diagnoza je ali slab bencin, me?an z vodo, ali bencinski filter, bencinska ?rpalka. Nekaj z bencinom, ker glede v?iga ni ve? kaj dosti za menjat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Sem si zrihtal od enega Miatarja v?igalno tuljavo, tako da bom jutri sprobal ?e je to to. ?e ni, gremo dalje z iskanjem napake :/ po eni strani upam da je to to, po drugi pa ne, ker sem ?el gledat cene in so za padet na rit :S

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ok imam tudi jaz eno vpra?anje.

Stvar je taka, moja mazda mx-5, letnik 2003, 1.6 16v je za?ela cukat. Menjali smo sve?ke pred dvemi tedni, nekaj ?asa je bilo v redu (2 tedna), potem pa je za?elo spet cukat. Mislim da takrat, ko je "pri?la" zima, torej prej?nji ?etrtek, petek. Danes pa smo menjali ?e v?igalne kable in stvar je ?e vedno ista. Opazil sem da ko je avto mrzel zelo cuka, ko je ogret pa manj. Da opi?em ?e cukanje, ko dr?i? konstantno gas cuka, ko pa doda? gas, pa ima zamik. Neki ?asa sploh ne potegne, potem pa cukne in nabije obrate in pospe?i. Kaj bi lahko bilo? Aja pa opazil sem v zadnjem ?asu pove?ano porabo, iz 8 se mi je dvignila na 10. Mogo?e zaradi zime, nevem.

Za odgovor se ?e vnaprej zahvaljujem.

Offtopic: a ima kdo na Obali tester da bi ga priklopili, ?e mogo?e kaj poka?e tester?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vpra?anja
Napisano

Kak?no daljinsko neki, moj ?e centralnega nima :D

Ugl. ta kit, ki sem ga gor prilepil ima mo?nost za odpret prtlja?nik? Gumb na klju?u je, ampak spodaj pod notes, Note 3 omenja nek boot release wire. Jaz se ne spoznam na to. :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vpra?anja
Napisano

Ok sedaj imam eno vpra?anje. ?e vzamem tak?en kit na linku spodaj, in si potem naredim kopijo klju?a, a bo delovalo? Ali ima na? klju? "immobilizer"? Ker moj rezervni klju? mislim da je kopija, torej ni original.

http://www.rclick.co.uk/product_info.php?cPath=53&products_id=1110

Zakaj bi to naredil? Zato ker mi ni v?e?, da se vidi na 3 km, da je fake centralno zaklepanje :D Pa? more bit vse li?no narejeno :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vpra?anja
Napisano

Sm zamenjat dal,ker je sprejemni enoti neki dogajal pa se je sam od sebe zaklepu in odklepu :)

Zdj je nanovo narjena in?talacija z drugim sistemom in dela v nulo, se pa da tud ?e ni centralnga,sam komplet sistem z motor?ki mor? najdt. Z monta?o vred ra?uni na 100-150?

A ima? kak?en link kateri komplet si kupil, kje si delal? Ja glede denarja sem ra?unal nekje na tak?en znesek.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vpra?anja
Napisano

Ja res se je pojavljalo samo zadnji?, ko je bilo veliko vlage v zraku. Zdaj ni ve? problemov.

Bi pa si vgradil daljinsko odklepanje, pa me zanima ?e je kdo ?e dajal kak?en aftermarket komplet not. Nekaj sem gledal, pa se cene gibljejo od sme?nih 20? pa vse do 100?. Nevem ?e je problem, ampak nimam centralnega. Torej ?e odklenem ena vrata, druga ostanejo zaklenjena (sej je to centralno ane? :D)

EDIT: evo primer http://www.ebay.co.uk/itm/Remote-Keyless-Entry-for-car-central-lock-KE669W-ULT-/360621012598?pt=UK_Car_Accessories_Safety_Security&hash=item53f6aff676

Tega sem najdu se mi zdi da na miata.net/garage. 

Res noben ne ve? Sej ni nujno, da je kdo to delal na Miati, lahko tudi na splo?no mi kdo pove kako to gre :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vpra?anja
Napisano

Ja res se je pojavljalo samo zadnji?, ko je bilo veliko vlage v zraku. Zdaj ni ve? problemov.

Bi pa si vgradil daljinsko odklepanje, pa me zanima ?e je kdo ?e dajal kak?en aftermarket komplet not. Nekaj sem gledal, pa se cene gibljejo od sme?nih 20? pa vse do 100?. Nevem ?e je problem, ampak nimam centralnega. Torej ?e odklenem ena vrata, druga ostanejo zaklenjena (sej je to centralno ane? :D)

EDIT: evo primer http://www.ebay.co.uk/itm/Remote-Keyless-Entry-for-car-central-lock-KE669W-ULT-/360621012598?pt=UK_Car_Accessories_Safety_Security&hash=item53f6aff676

Tega sem najdu se mi zdi da na miata.net/garage. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.