ok volan so zrihtal da je raven so ?e enkrat naredil optiko...Zanima me ?e zakaj je pedal za gas tako ob?utljiv se pravi ?ist malo pritisnem na pedalko pa obrati znorijo. je mogo?e kak senzor za zamenjat? Bi pelko to lahko pogledal ?
A ne stimajo te dve ko optiko delajo?Sem jim peljal nazaj pa jim omeno da je volan malenkost levo. Zapeljala sma se da sma vidla ce avto kam vlece. Avto gre naravnost. Ko je se enkrat dal avto gor da izmeri optiko je bla ok. Probal je se avto nazgat in takrat ko je avto prizgal se je optika cist porusla. Je mogoce kak senzor da bi preko racunalnika naravnal volan kot npr. Pri bmw?
Pa se en problem. Zdi se mi da ko dodajam gas da ni enakomerno razporejen se pravi ze na zacetku mi dvigne full obratov tak da je mal tezje speljevat pri nizkih obratih. Kaj bi to bilo?
Zivjo. Eno vprasanje za Simona. Po opravljeni optiki imam volan rahlo zasukan v levo. Avto gre naravnost ampak volan je nalenkost levo. 2 krat so mi delal optiko vse stima. Se da volan kako drugace nastavit posebej da bi bil naravnost? Avto je mazda 3 2009 sedan.
V prej?nji temi je bilo govora o pokanju ?e se pelje? ?ez le?e?ega policaja. Meni so razdrli prva dva montizerja in ju podmazal ter menjal so ?e notranji zglob. Od takrat je normalno...
Ob?asno se tud na moji mazdi 3 2014 sli?i pok ob neravnini ko zavijam desno ali levo. Pozimi ni blo enega poka zdej ko se je malo otoplilo pa se ob?asno spet pojavi. Ka se materijal raz?iri al kaj ? Pa na servis sem ga peljal itak pa tega poka ni bilo tak kot ponavadi ko ho?em kej pokazat...
Welcome to the club. Sem bil tud na servisu pa so neki rihtal ampak ni bol?. Men v?asih v 2 pa v 4 ne gre. Zdej bom pri naslednjem sevisu ?e malo pojamral pa da vidim ka lahk ?e nardijo. Je pa res na servisu te?ko demonstrirat napake kr ponavad lih takrat je vse v redu. Pol pa tak izpade kot da se izmi?ljujem.
?ivjo. Danes se je "?ena" pripeljala domov ter mi omenla da ji je med vo?njo za par sekund utripala rumena lu?ka na gumbu za vklop motorja. Gledal sem ?e po knjigi (baje neka okvara za zagon motorja).Do zdej jz nisem opazil da bi utripala pa tudi ko sem se peljal na ?iht in domov ni utripalo ni?. Res da sem mel klju? v ?epu tako kot vedno ona pa ga je mela na sredini kjer je prostor za pija?o. Bral sem ?e nekje da naj bi tam bolj slabo vlekel klju? oz sprejemnik. Lahko da je tud bolj slaba baterija. Upam da je samo baterija in ni? kaj ve?jega.Ne vem bom bil malo bolj pozoren na to zadevo. Spra?ujem ker me zanima ?e je imel kdo podobno te?avo.
Olje je prslo 88 eur. Cena za liter je 14 eur v trgovini. To sem na hitr pogledal mozno da bi se kje ceneje dal dobit. Morm pogledat kuk so ga nalalil. V glavnem v minusu oni niso. Lepo od njih da so mi posesal avto ter opral.
Prvi redni servis 20 000 km. delo, filter olja, podlozka, olje dexelia supra 0w-20. 189 eur. Lepo sluzijo. Za prejsnjo mazdo sem na nepooblascenm serviserju z delom in vsemi filtri ter oljem +menjava disk ploscic dal 150 eur. Za dizla. Mama mia ma kej so cist nori mona.
Avto je zaklenjen klju?e imam pa pri sebi. Stikalo je pa samo on pa off. .....?udna stvar :/ Boss se pravi da naj bi lu?ka nonstop gorela dokler ne pregori al pa se kej ne u?ge?
helow. Da ne odpiram nove teme bom tudi tuki neki vpra?al.Zanima me ali lu?ka v prtlja?niku nonstop gori ali se ugasne ob zaprtju? In sicer: nazadnje ko sem podrl del zadnjega zica sem opazo da lu?ka konstantno gori tudi ko se vozim. Probal sem tudi vzet samo zadnjo rolo prtlja?nika zic postavit tako kot mora bit in zapret ter zaklenit avto po?akal sem ene 5 minut pr?o nazaj in vido da lu?ka ?e kar gori. Je mo?no da kje ne dobi stik? Je pa res da sem menjal ?arnice po celem avtu z modrimi ampak drugje te?av nimam. Lepo se ugasnejo in tudi ob zaklepu avta malo zatemnijo potem pa po?as ugasnejo. Hvala za odgovor lep de?even dan
Tako radio so mi usposobli nazaj... Odklopli so akumulator ter priklopli nazaj in stvar deluje zaenkrat... v ponedeljek grem ?e na posodabljanje mislim da radia baje se morajo vse nove mazde posodobit ter v zvezi z pokanjem v stebri?kih a. to je to zaenkrat. javim kako bo..
Evo danes naslednja te?ava... Ko sem ?el domov iz ?ihta sem pri?gal avto pa ?akam da se radio na?ge je ostal pri mazdinem znaku... zgleda da se je obeso ... jutri grem na servis da zrihtajo mo?no da je programska oprema... nekje sem bral o te?avi pri drugih lastnikih pa je bil vzrok pri programski opremi no kakorkoli javim kaj bodo povedali o tem....
Ce ga nekje bolj slampasto sestavljajo... Ne more biti ista kakovost... Ceprav gre za isti model... Kolega je imel Hondo Civic, ki so jo sestavljali v Evropi... Pa je rekel, da je bilo polno crickov... Potem je kupil raje Acorda, ki je bil sestavljen na japonskem...
Razumem kar si napisal.. Hoto sem povedat da obstaja mo?nost dolo?ene napake ?e v samem konceptu vozila... v tem primeru ?kripanje v desnem kotu armaturke... ista napaka razli?ni trg razli?ne tovarne kjer izdelujejo avto..
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
ok volan so zrihtal da je raven so ?e enkrat naredil optiko...Zanima me ?e zakaj je pedal za gas tako ob?utljiv se pravi ?ist malo pritisnem na pedalko pa obrati znorijo. je mogo?e kak senzor za zamenjat? Bi pelko to lahko pogledal ?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani