Avto je mazda 6, 1.8, letnik 2004, jaz ga imam 7 let in z njim nisem imel problemov-razen rje. Ima 200k prevozenih kilometrov in bi masina najbrz bp delovala se vec let. Zanima me, ce se to sploh splaca popravljat?
Fora je, da imam probleme tudi z rocno zavoro-ena stran blokira, druga pa ne. Ce hocem narest tehnicnega, moram oboje porihtat. Pur pena in bitumen najbrz odpadeta vsak nasvet in izkusnje dobrodosle
Na tehnicnem danes, so mi rekli, da imam prelom ali deformacijo vzdolžnega oz. prečnega nosilca spredaj levo (baje je luknja zaradi rje na podvozju). Kdo to rihta, klepar? Pozna kdo kakega ugodnega, da bi lahko na hitro zrihtal?
V zadnji levi luci se mi po vsakem dezju nabira voda. Vodo opazam tudi v vratih prtljaznika, vendar ne vem kje gre notri. Ima kdo kako idejo kako to ugotoviti oz. resiti zadevo?
Je pa res, da se mi velikokrat prizge rezerva in potem grem tankat...Se mi je pa to zgodilo prvic, da avto ni vzgal (lastnik sem 6 let).
Naslednji teden ga itak peljem do Pelkota, da pogleda, ker mi je cudno, da kar naenkrat ni vzgal in nocem, da se to ponovi.
Ima kdo kako idejo kaj bi bilo tisto pretakanje tekocine ob zagonu motorja?
Mi je pa avto vcasih verglal okoli 3 sek preden je vzgal. Zjutraj je ponavadi vzgal kot bomba takoj, potem sem sel npr. v trgovino cca 5km in se je pri ponovnem vzigu bolj matral, okoli 3-4 sekunde. Ugasnjen je bil priblizno pol ure.
Bencin je na zadnji crtici, avto pa je parkiran v klanec (neka normalna klancina). Ce dotocim 5L bi moralo biti dovolj, ali raje kupim 10L posodo? jutri preverim se z rezervnimi kljuci...
Kam se usmerim, ce to nebo obrodilo sadov. Svecke?
nebi rad iz prve placeval avtovleke, ker mi na zavarovalni polici pise tole:
Pravico do nudenja asisten?ne storitve zaradi okvare vozila imajo zavarovanci, katerih vozilo v ?asu okvare ni bilo starej?e od 15 let ?teto od leta proizvodnje vozila. (avto je l. 2004)
Danes zjutraj se vsedem v mazdo in hi hotela vzgat. Na parkiriscu je pocivala od cetrtka zvecer do danes. Prej sem avto povezal s kabli na drug avto vendar se vedno nic. Vmes se je malo prebudil in skoraj vzgal. Je pa fora, da je parking v klancu in, da sem zablokiral cesto, zato sem vse naredil bolj na hitro. Mogoce bi moral jutri se enkrat probat...
Akumulator je bil kupljen julija 2018 tako da je "skoraj" nov. Zadnje leto vozim kratke relacije, vecinoma v sluzbo in nazaj - cca 3 km v eno smer. Mogoce velja omeniti, da mi je prejsnjo sredo zjutraj zmrznila rocna, z zategnjeno sem se fural do sluzbe cca 3km.
Meni so v garanciji na M3 2014 letnik menjali touch screen, stro?ek 1200EUR, potem ?e "ubili" 2 ?ri?ka in sanirali rjo pri prtlja?nih vratih...?e nebi vozil na redne servise k poobla??encu, bi se za to lahko obrisal pod nosom, ?eprav so bile to stvari, ki niso imele nobene veze s servisom...
Pelko sklopke jemlje ponavadi v Tapos Medvode, torej kar ponujajo tam
Na zalogi 250eur, ce majo Luk je cena iz nemcije 50% ceneje:)
Kok je pa samo menjava mikro jermena? ?e sem prav videl so mikro jermeni cca 10-20eur, filtre (20-30eur) in olje (22eur) kupujem sam in dam cca 20eur se za menjavo oljnega filtra, ker ga ne morem sam...
V avto bom vlozil najmanj kar lahko, ker ga bom v kratkem prodal (najbrz drugo leto) tako, da ne potrebujem najboljsih delov..sklopka prime bolj na koncu, kilometri pa najbrz tudi niso realni, zato razmisljam o menjavi:) Katere sklopke pa ima Pelko?
nujna je se menjava desni vrat zaradi rje, razmisljam o novih vratih ker me pridejo cenej kot licar, koliksna je priblizna cena menjave?[/quote
Sam sem za 5 vrat dal 400?...z demonta?o in monta?o...bile v isti barvi...
Li?ar bi bil verjetno ve?...pa ve? kot pol ure bi trajalo...
Koliko pa je dela z enimi vrati in kdo bi to sploh zamenjal, ce prinesem svoja vrata
Kok je pa samo menjava mikro jermena? ?e sem prav videl so mikro jermeni cca 10-20eur, filtre (20-30eur) in olje (22eur) kupujem sam in dam cca 20eur se za menjavo oljnega filtra, ker ga ne morem sam...
V avto bom vlozil najmanj kar lahko, ker ga bom v kratkem prodal (najbrz drugo leto) tako, da ne potrebujem najboljsih delov..sklopka prime bolj na koncu, kilometri pa najbrz tudi niso realni, zato razmisljam o menjavi:) Katere sklopke pa ima Pelko?
nujna je se menjava desni vrat zaradi rje, razmisljam o novih vratih ker me pridejo cenej kot licar, koliksna je priblizna cena menjave?
Nevem kam naj po?ljem to vpra?anje pa ga bom kar tukaj:) odlimal se mi je kovinski napis mazda in me zanima s ?im ga prilimam nazaj oz s ?im odstranim ostanke lepila da nebom poskodoval laka.
Na M6 1.8 l.2004 benz se blizam 200k km, kaj se servisira pri tej kilometrini?
Nujno bo za zamenjat sklopka, lani sem menjal vse diske in ploscice, akumulator, vse svecke 5 let nazaj...Zanima me cena menjave sklopke? Sicer je avto ze kar v letih in ga mislim po?asi zamenjati. Gledal sem tule, kaj priporocate.
To je lepo slisat, koliko te je prislo vse skupaj z deli? Sicer sem skoraj ziher da se ti bo vsaj nekaj rje vrnilo po nekaj letih. Ce bi dal sanirat vso rjo bi me najbrz prislo okoli 1k eur, kar pa je bv ce je avto vreden cca 2k. Najbolj se nagibam k nakupu rabljenih vrat, za pragove pa se nisem ziher ce bi sploh kaj popravljal.
Sem zdaj dal rihtat pred cca 1mescem. Klepar je rekel da mora drzat kot original, ce ne mi brezplacno popravi. Je pa sel prvo po varjenju novih delov s cinkom cez nato s to grdoantikorozivno zascito in pol je prislo kitanje, barvanje. Glede na to da se zelo dobro poznava ze od majhnega mu verjamem na besedo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Sem tudi sam na to pomislil, vendar živim v bloku, švas oz. lot mašine pa tudi nimam, zato bi najraje nekomu plačal, da mi porihta.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani