Skoči na vsebino
Zra?enje
Napisano

Ko sem prvi? zamenjal mi je delalo OK nekaj dni. V?eraj sem pa na bencisnki kupil varovalko in jo takoj zamenjal, pa se je zalaufalo zra?enje za ene 10 sekund potem pa fertik. Sem pogledal varovalko in je bila tudi skurjena.

Bom malo pogledal motor?ek, sam morm po?tudirat kje je... :D, vem pribli?no, da je nekje pri sovozniku pri nogah.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zra?enje
Napisano

V roku 4 dni mi je skurlo 2 varovalke, eno prakti?no takoj ko sem jo dal not. Vnetilator neki na iti drajsa, kot da bi bil kak le?aj zani?, samo ne vem ali kako slabotno delovanje ventialtorja zjebe kej elektronko.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zra?enje
Napisano

Sem ?e pojamral da je moji xedoski crknilo zra?enje. Prvi? sem varovlako zamenjal pa je delal ene 3 dni, dones sem probal ?e eno pa jo je takoj skurilo... (sem najprej mislil da je bla kak?na dodgy varovalka, ker mi jo je sosed iz enga kupa ven po?rebal).

Kdo kaj ve kaj bi lahko bil problem in ali bi bil kak?en avtoelekri?ar bolj pravi naslov za to, kot mehankar?

Cheers!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nekaj delov za Xedos 9
Napisano

Ne uporabljam e-baya.

Sem mislil, ?e kdo ve za keke rabljene dele oz. non-mazda ekvivalent dele.

bom ?akal da prilka potem kej prnese mem :)

Aha pa ?e eno vpra?anje:

Na potovalnem re?unalniku, mi ?e nekaj ?asa ne ka?e, za koliko km imam ?e bencina. Zadnji? ko sem ga mel fri?no iz servisa, je ?e nekaj delal, zdej pa spet kaput. ?E kdo ve iz glave, kaj bi ga lahko hecalo. Kak senzor?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nekaj delov za Xedos 9
Napisano

Potraboval bi nekaj delov za mojo Xedos 9 letnik 1999.

Zadeve niso kriti?ne so pa mote?e, sem se ?e pozanimal koliko ko?tajo original deli pa me je za?ela bolet glava. tkod ai??em kake cenej varjante.

U glavnem, ?e kdo ve kje bi lahko staknil:

-"moto?ek" za odpiranje vratc za dolivanje goriva. Knof spredaj na vratih je OK, motor?ek zadi se je neki pregorel. Zdaj si pa? opiram prla?njik in odpiram na roke.

-na sredinski konzoli je neka plastika, imitacija lesa (okoli radia, prestavne ro?ice). No malo je bila ?e spokana ko sem ga nabavil, zdej pa je vro?ina naredila ?e svoje. Bojda se po uradni poti ne da dobit samo plastike ampak nek komplet, ki pa ko?ta 1600?, tok pa ne dam...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mehanizem za odpiranje tanka
Napisano

Zdejle sm hotu tankat, pa mi je crknil mehanizem za odpiranje vratic tanka. Doma sem ga potem neki ?latal in je ka?e nek stik, ker ga je tok segrelo, da sem si po?teno speku prste. Tko da zdej sem ga odklopu in bom za?ano ro?no odpiral, pa ?eprav je zoprno. Na gumbu, pri vratih, dvomim da je problem, ?eprav sem videl da je bil ?e nekaj liman, sam tam res nima kaj crknit.

Se da to na izi dobit al bo treba prov na poobla??en dealership iskat?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kazalcek za bencin
Napisano

No ja, mal vztrajnosti in kazal?ek sam od sebe dela. Mazda, the car that mends itself. :D

Za?el pa je delat ko sem zamenjal pumpo. Je mo?no da je naklju?je?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kazalcek za bencin
Napisano

Ah nach se ni samo popravlu, zjutraj sem natankal na polno in je delal par kilometrov in je spet cist dol padlo, samo tokrat se je se lucka prizgala, to me pa ze mal moti....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kazalcek za bencin
Napisano

Nah zjutri spet ni delal, ko sem se pa vracal domov, je spet kazal znake zivljenja. Imam na sumu, da ga kaze mraz cez noc neki sheca. Je mozno?

Tole bo hec z zici pri Xedosu i gues, ce bo reba razdirat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kazalcek za bencin
Napisano

Kot kaze je crknil...

Vcasih se malo dvigne potem pa spet pade pod nulo. Opazim da se zacne dvigovati, ko stojim, cim ko speljem je konec... Racunalnik pa mi kaze da imam se za ene 350km... kar je bolj verjetno ker sem ravno par dni nazaj tankal na polno.

Znana tezava? Kako se da resit?

Hvala...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda Servis?
Napisano

Evo danes sva s kolegom zamenjala mansete. Sva ga carala ene 4 ure, s tem da je on se komplet 4 avtom gume zamenju.

Na testni voznji ni nic odpadlo, tko da upam da bo... :D:pepsi:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda Servis?
Napisano

Danes sem bil na Cosmosu, sem kupil man?ete. ?e sre?a da sem vulkanizerju rekel naj ?e malo dvigne avto, da spodaj zlezem in pregledam avto. Man?ete so ?le k vragu, ?eprav je bilo meni re?eno, da bojo dr?ale komot ?e en let in kljub moji pro?nji niso bile zamenjane. <_<

Jest samo ?e ?raufam pri lokal majstrih (k sre?i mam 100m od doma 2 majstra z vso opremo), na cosmos grem samo ?e po dele, ?e jih drugje ne bodo imeli.

Verjetno danes s sosedom primeva za orodje pa zamenjava... pa ?eprav mam dve levi roki, kar se ti?e vija?enja avtov, mam ob?utek, da ne bo trajal 3 ure. :D

I gues Cosmos ni slaba izbira, navsezadnje je na forumu kar nekaj zadovoljnih strank, pa? kot ka?e jaz nisem mel sre?e... :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 - redni servis 20.000 km
Napisano

No pred kratkim sem tudi jaz bentil...

Po zadnjem servisu ce se tema suce okol avtov, vsakega prasam koliko mu mehankarji ponucajo za menjavo olja, sveck itd...

Bom povedal za sodelavca, ker me se zdaj jebeta v glavo, odkar sta vidla racun:

1. Lancia: uradni servis mu delal 45 minut racunal 1h

2. Ranault: lokal mehankar 30 minut, ker je pac kolega mu drgac racuna

Mislim da 3,4 ure res nimajo pod milim bogom kaj delat.

Prav zagrabilo me je, da bom eno soboto sosedu zatezil in "okupiral" delavnico, ter se stopal koliko casa bom jaz porabil za menjavo olja, in vseh prckarij, ki jih opravijo na servisu. Pa se v zivljenju nisem pocel tega sam.

Ce sta Clarkson in Hammond uspela to opravit v eni uri... how hard can it beeeee... :D

Kot sem ze prej omenil, sem pripravljen placati vec da je narejeno kot je treba, samo.... je nekje meja.

PS info o mojih servisih:

1. je bil okoli 140?, "sprejemljiva" cena za samo menjavo olja

2. servis 300? s popsutom je potem blo 250? za menjavo olja in sveck + "pregeld" (o katerem sem se ze razpisal)

3. servis: aint gonna happen there... :unsure:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dim iz zracnikov
Napisano

Aaa panika... :ph34r:

Ravlno prejle, ko sem se peljal domov iz sihta opazim da se mi je zacel iz zracnikov valiti bel dim. Hitro sem izklopil klimo, ter ventilacijo zmanjsal na minimum. Zadeva je nehala. Sprobam se enkrat prizgem klimo, nic. Jo malo bolj navijem in spet iz vseh zracnikov bel dim. Kasneje sem sprobal se enkrat isto, enak rezultat. Sprobam se cetric pa ni ni blo nic, samo sem potlej opazil, da sem kaze ponesreci prestavil da piha v noge. Sem pa potem se 5 min doma sprobaval pa ni blo vec.

Temperatura masine je bla ok, nobena lucka se ni prizgala, terov ga tut nisem. Dim nima kakega vonja. Zgleda kot taka bela meglica. Klimo sem mel na 20,5°C.

Komu kej znano to? Kaj bi lohka blo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.