Skoči na vsebino
Mazda 5 2015 Takumi
Napisano

vse gre na neke senzorje za naso boljso varnost itd... bla bla... sigurno je boljse ne recem... sam vsi opazamo da na luceh je pa mimo narjen marsiker avto... podnevi ko je dez in slaba vidljivost itd velik avtov nima odzadaj nic osvetljen, spredi minimum... totalno nevarno, to ne bi smel tko delat... pol pa zakon da morjo bit luci podnevi obvezno prizgane... ?emu? ce novi avti zakonu ustrezajo pa so ob mraku in slabi vidljivosti izklopljene luci ... 'narobe svet'

Novej?i avti imajo ?e tako da avtomatsko ko snzor zazna potrebo po brisalcih ( de?) avtomatsko vklopijo lu?i, ko pa je slaba vidljivost ( megla ali mrak) pa iak svetlobni senzor vklopi lu?i

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 2015 Takumi
Napisano

? mam golf 7 in jih ne priziga , razen v ovinku tko kot vsi avti... mam navadne in ne led luci...

saj to je mislil Slivka  :jupiii:  :jupiii:...pa ne pri?igajo vsi v ovinkih megleng

Ja, avto je iz Nem?ije

Na najbli?ji servis pa naj ti prelepijo senzor in bo re?eno , mislim da me je stalo 1 kavo serviserju :vesel:  :vesel:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 2015 Takumi
Napisano

Imel Mazdo 5 in isti probelm , tako je kot je napisal Aless na AUTO ti bo pri?igalo lu?i samo v temi in tunelih zato ker nima? dnevnih lu?i. Jaz sem re?il problem tako da so mi na servisu prelepili senzor in je stalno mislil da je tema in so se lu?i uga?ale in pri?igale automatsko ko si v?gal ali ugasnil avto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpoklici
Napisano

Da, premium znamke lepo poskrbijo za svoje zveste stranke s tem, da ti pravo?asno pregledajo avto in ti zastonj nadgradijo softwer z bolj?im.

To je pravi odnos do strank. Te bokj low budget firme pa tega ne storijo in je, ko se stvar pokvari to tvoj problem. Ve?inoma niti ne priznajo serijske napake.

Tudi tako lahko obrne? ja ali pa  kako druga?e, vsak kmet svojo kravo najbolj hvali  :jupiii:  :jupiii:  :jupiii:  :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cena servisa
Napisano

Vpra?anje: a ni ?e kar nekaj ?asa  v veljavi zakon , da ?e tudi ne vozi? na original servis ampak na bilo katreri servis kjer ti po?templajo servisno knji?ico , vozilo ne izgubi garancije????

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cena servisa
Napisano

?e ?e govorimo o dragi ceni servisa ima recimo Kia servis dra?jo uro.Mislim, da je cena servisa podobna vsem ostalim znamkam (ponavadi se prilagajajo kot recimo zavarovalnice).

Alex nebo dr?alo.... sem imel Mazdo in sedaj imam Kio pa je na mazdi bila za malenkost vi?ja urna postavka (Ferk MB)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Uveljavljat stvarno napako , pojdi malo na KMAG in tam za?ni re?evat problem , pokli?i na zvezo potro?nikov , tr?ni in?pektorat in se malo pozanimaj kaj in kako ......sodelavec ima ravno isti problem avto kupil pri prodajalcu v MB (Ford fiaesta 1,25) in je razfukalo motor, sedaj se preko in?pektorata in odvetnikov ubada z tem da mu krijejo celotno popravilo. Sklicuje se na stvarno napako in kot ka?e mu bo uspelo.

?e tole mogo?e v pomo?;

https://www.amzs.si/motorevija/mobilnost/nasveti/2019-01-28-pravni-nasveti-zapleti-po-nakupu-rabljenega-avtomobila

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mogo?e ti role kaj pomaga:

Potro?niki smo pri rabljenem avtomobilu bistveno bolj za??iteni, ?e ga kupujemo od pravne osebe, posrednika. V tem primeru namre? veljajo dolo?ila Zakona o varstvu potro?nikov (ZVPot), zato lahko eno leto po nakupu pri prodajalcu uveljavljamo pravice z naslova stvarne napake (prvih ?est mesecev je dokazovanje o upravi?enosti stvarne napake na njegovih ramenih), prav tako mora prodajalec tudi za rabljeno vozilo ponuditi garancijo, ki ne sme biti kraj?a od enega meseca. Pravzaprav lahko bolj?e prodajalce lo?imo od povpre?nih ?e po trajanju garancije. Kljub vsemu se moramo zavedati, da v ta okvir ne sodijo obrabni deli avtomobila, prav tako pa tudi ne servisni posegi in popravila, ki so obi?ajni pri avtomobilu z dolo?enim ?tevilom prevo?enih kilometrov.

https://www.zps.si/index.php/nasveti-in-zakonodaja-topmenu-235/trgovina/8435-nakup-rabljenega-avtomobila-4-2017

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Multimedija
Napisano

Cakaj aplikacija in obd adapter je eno, android radio pa drugo. Radio sam (sprasuje sam) tega ne zazna preco canbasa (nekateri radiji imajo tpms monitor vgrajen vendar ne zaznajo)

Forscan pa obd adapter pa zazna ne glede na napravo

Ok TPMS so originalni radio pa bo kitajc (BOSION Android)  zdaj ?e prav razumem sam radio nebo zaznal senzorjev , ?e pa dokupim OBD pol pa bo ?pilalo??

https://www.ebay.de/itm/Android-7-1-2GRAM-2Din-4Core-GPS-Navigation-Radio-RDS-Autoradio-For-KIA-Sportage/112691839439?hash=item1a3cf501cf:g:9GIAAOSwcSFbSHZn:rk:17:pf:0

hvala

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Usnje
Napisano

Da si malo sposodim tole temo kako kaj re?ujete te?avo z vro?ino v poletnih mesecih na usnjenih sede?ih??? Se hudir kar konkretno zagreje ?e ti avto stoji na soncu .....?e zdaj ko je komaj pomlad se je ?e te?ko usest z kratkimi hla?ami. :zvizga: 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2008 Android radio izku?nje
Napisano

Da si malo sposodim temo. Evo tudi jaz sem se odlo?il za menjavo radia in sicer na moji 5-ki. Sem pa ga mogo?e malo vsekal ker sem kupil Wince namesto android. Zadeva sicer deluje odli?no edino kar mi ne uspe usposobit so volanske kontrole , ?eprav bi naj radio to podpiral. Znamka je neka Bosion...

Slike:20180122072705.jpg

20180122072737.jpg

20180122072810.jpg

20180122072830.jpg

20180122073025.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5
Napisano

evo nova te?ava ; Mazdica pu??a nekje na prtlja?nih vratih, sumim da tam kje je steklo nalepljeno na vrata. Kdo kak?no idejo kako to opraviti (razen lomljenja stekla seveda ;-) )????

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5
Napisano

Da ne odpiram nove teme ; a ima kdo izku?nje z menjavo zvo?nikov v Mazdi 5? Ka?ni pa?ejo not in ali dejansko kaj spremeni? samo z menjavo zvo?nikov ali je to premalo da bi dobil koliko toliko spodoben zvok?

hvala

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 DPF lu?ka utripa
Napisano

A ni ta sivi ta ki ga iaces?

Aja me zraven mora biti. Poglej ce kke ne visi...drugae pa tole je vse za prvo generacijo petk ali imas ti drugo (ta grdo :) ) mogoce so dali to potem k varovalkam tako kot v sestki...

Ne nikjer ne visi ...zgleda da je potem moja ta "grda" generacija.....zgleda da bo treba jutri na servis ni druge :ne vem: 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 DPF lu?ka utripa
Napisano

Hmmmm zanimivo po pregledu mojega motornega prostora sem ugotovil da moja mazda sploh nima tega konektorja ki ga ka?e na posnetku je samo tisti manj?i ,ki je pred tem v katerega je potrebno vtaknit ?ico. Le kaj to pomeni ??????????

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 DPF lu?ka utripa
Napisano

2.0 dizel?

Najbr? zapacan filter.

ja je 2,0 diesel.....

ne spomnim se ali je utripajo?a lu?ka za dpf ali samo za servisni interval - mislim da je zgolj servisni interval. nekako se ti tudi izzide

121000 menjano in ?e je na 137000 nekdo samo menjal olje brez reseta intervala, je do 143000 ravno servisni interval 20k

Reset lahko naredi? sam v 5 min in ti bo takoj jasno kaj je.

Yep utripanje je samo servisni interval, brez panike

jures hvala za tole jutri probam ....druga?e bi pa naj mehanik ki je delal servis na 137000 naredil reset intervala tak da upam da je res samo to . :vesel: 

A pa ?e to avto normalno gre brez kak?nega cukanja ali kaj podobnega in po tistem ko je lu?ka za?ela utripat sem prevozil ?e ene 150km ....?e je to kaj pomembno ????

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 DPF lu?ka utripa
Napisano

Evo kot ?e naslov pove se je pojavil tale problem danes na avtocesti pri vo?nji ene 15km/h. Avto je letnik 2010 na 121000 je bil narejen tavelik servis (Pelko) , na 137000 pa nazadnje menjano olje in filtri. Avto ima sedaj nekaj ?ez 143000 pa se je na lepem tole pojavilo....lu?ka utripa ne gori.

Kdo kak?no idejo kaj bi lahko bilo???

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.