Skoči na vsebino
Ne delajo parkirni senzorji?
Napisano

Pozdravljeni, imam mazdo6 GH in mi ne delajo več parkirni senzorji. Sumim na stikalo pod prestavno ročico, saj ko dam v rikverc, mi je včasih 2x zapiskalo, da si vedel, da maš v vzratni prestavi. Sedaj pa mi to ne naredi več.

Je ime kdo že kak tak problem?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne pnevmatike
Napisano

Lani so se dobro izkazale kumho ecsta. Zanimivo je to,da je to guma cenovnega ranga save uhp2

WWW.AMZS.SI

Dobro povprečje - Rezultati našega letošnjega testa so spodbudni, saj med 32 preskušenimi pnevmatikami le za eno odsvetujemo nakup.

https://www.b-f.si/kumho-215-50-r17-95w-xl-ps71-ecsta

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne pnevmatike
Napisano

Jaz tudi gledam za novimi pnevmatikami. Sedaj sem imel savo uhp2 in me niso nikoli razočarale. Edina zamera,ki jo imam do njih je to,da so full glasne. Zimske nokian wr d4 so milina proti savi 🤔 edin,če sem kako čudno serijo dobu.

Malce pa pogledujem za toyo cf2

WWW.TYREREVIEWS.COM

Will the Toyo Proxes CF2 suit your car? Find the best tyre for your car read 88 reviews for the Toyo Proxes CF2 and compare to other Premium Comfort tyres at tyre reviews

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 GH
Napisano
pred 2 urama je Scr3am napisal:

Cimprej pelji k nekomu, da ti zadevo fiksira. Enkrat ko bos plastko izgubil je prepozno.

Ja,bom dal mehaniku za fiksirat.sam mal me skrbi,če bo lahk naredu,ker en nosilec je že odtrgan 😟

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 GH
Napisano

Si že kaj našel? Sem par dni nazaj pogledal malce pod avto in me je isto glava zabolela. Sicer še stoji nekak gor,je pa tudi že polomljena zaščita in sam uprašanje časa,kolk časa bo še 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 GH 2.0 bencinar in poraba olja?
Napisano
550
WWW.MIMOVRSTE.COM

Motorno olje Mazda Dexelia Ultra 5W30 1L je originalno motorno olje za vozila Mazda.

Tole jaz dajem oz mi mehanik daje. Je pa to drugače od total-a olje.

pred 53 minutami je Scr3am napisal:

Sem jo delal na prvi generaciji 1.8 motor pa sem dal malo manj kot 600e. Novi batni obrocki, tefloni, brusenje glave in pa novo tesnilo.

Pa je bilo potem spet vse OK?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 uro je asddas napisal:

Meni je moja bivša M6 2.0 GH na 10.000km popila cca. 1,5l olja. Je pa bilo zelo odvisno od načina vožnje. Pri dinamčni vožnji in vrtenju nad 5000 obratov je tudi olje bolj papcala.

Sicer pa ni to nič kritičnega, navadit se moraš vsaj na 2 meseca kontrolirati šipko in liter olja vozit v prtljažniku.

Očitno se bom mogu na tole navadit. Mi pa popije cca 1l/10 000km. Okej, sej mazdino olje je na mimovrste po 7€/liter, kar ni neki strošek, več dela bom imel s tem, da bom mogu bolj redno preverjati nivo. Sej, a je pri mazdah full panika, če je olje pod nivojem? Dokler lučka ne sveti je še ok, al kako? :)  

pred 3 urami je Scr3am napisal:

Generalka je na neuradnem servisu cca 500-600e. Naceloma se ni taka panika, saj delas servis na 15k km, kar pomeni, da samo enkrat dolijes 1l. Problem rata, ko avto s casoma zacne bolj "piti" olje.  

A misluš,da generalka ni dražja? Nekam "pocen" se mi zdi :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

5w30,tako kot mazda pripisuje. Delam pa servise na 15k km.

@Janez007 pol ima mazda isto foro kot VAG grupa,da se zavarujejo ob previsoki porabi olja oz se jim zdi to ok,da poleg horiva natočiš še olje 🙄

Generalko delat pa tud mislim,da ni računice. Avto je vreden ene 4 jurje,generalka bi bla pa kolk? Najbrz okol 2 jurja 🙄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Se je komu zgodilo, da mu je bencinski 2.0 pil olje? Men je sicer na servisu pred časom omenil, da naj spremljam olje in ,da če ga bo avto začel piti, da dodajo notr nek aditiv in potem se spet brezskrbno voziš dalje?

Mene malce moti tale čudna palčka na zajli, za pomerit olje, ker jo ni ravno najlažje porinit notr, ne da podrgneš po celi steni in popackaš palčko še preden pride do dna. Pa še 5-30 olje je prozoren kot voda, tako da sploh težko prebereš nivo 🤔

Seveda je pa tudi možnost, da sem prevelik hlod in da ne znam pravilno preverjati nivoja 😳

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Konstantno zvijanje diskov
Napisano

Ekola,po dolgem času se vam spet javljam s svojo sago. Ko sem že mislil,da sem s tem, ko sem menjal pesto,rešil težavo s tresenjem, se je po cca 2.mesecih tresenje spet pojavilo 😪 

Jaz res ne vem več, kaj naj sploh še naredim. Za odpravo tresenja sem zmetal že blizu 1000€ 😒 Me že kar ima, da bi vseskupaj prodal, pa se naj s tem kdo drug ukvarja 🥺

Ok,sej se zavedam,da sama mazda tukaj ni nič kriva,ker vse skupaj je posledica moje nepazljivosti in udarca v robnik z desnim kolesom.

Se pa sprašujem, zakaj ne trese takoj po menjavi, kaj če je še kaj drugega poškodovano na vpetju kolesa? Kaj bi sploh še lahko bilo,glede na to,da sem menjal že pesto,ležaj, zavorne čeljusti (čisto po nepotrebnem) in 3. pare prednjih diskov 🥺

Za začetek bom itak pelju nazaj k temu mehaniku,k mi je menjal pesto,če se lahko malce bolj poglobi in pogleda če je slučajno še kaj, kar bi lahko vplivalo na tresenje pri zaviranju.

Evo,sem mogu dat iz sebe tole 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kar se tresenja tiče. To, da ti pomeri pesto serviserju ne uzame lih neki pretirano veliko časa, tebi pa lahko prihrani veliko €€. Vsaj v mojem primeru bi bilo tako, če bi že pri prvi menjavi mehanik pomeril pesto. Je pa tudi res, da za pesto pokrivit morš bit kar štor 😊 kar je meni tudi uspelo (jahanje robnika). Kar drag šport, ne priporočam 😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zaščita podvozja
Napisano

Koliko pa pride takšna zaščita povozja? Moja Mazda ima dobrih 10.let in mislim, da ne bi bilo nič narobe, če bi jo dal malce zaščititi. Sploh, ker še nekaj časa ne mislim menjati :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Uglavnem, jaz sem kar vesel, da so mi odkrili problem, da ne bi čez dva meseca spet dobre diske dol metal. 

Najbolj žalostno je to, da je zvito pesto moj produkt, saj sem kar nekaj časa nazaj bil nepreviden in pojahal robnik 😪 okej, takrat razen zbite jeklene feltne(je bilo pozimi) ni blo hujšega. Sem pa že malce pozabil na ta dogodek oz potlačil tja nekam zadaj... 😄 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Evo, da delim najnovejše ugotovitve 😊 opravil sem vpoklic za airbage, zraven pa še opravil redni servis in potožil okrog zavor. No na servisu so se potrudili in malce raziskali, kaj se dogaja in na koncu ugotovili, da imam zvito pesto. 

Tako, da me čaka menjava pesta, ležaja ter diskov in ploščic. 

Bi pa pohvalil interclass, res super izkušnja 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Še tole, sej pesto se da najbrž kej pomeriti, če je skrivljen? Al kaj se naj bi s pestom dogajalo, da se disk zje*e?? 

Nočem še 1x samo diske menjat, pa da bo čez en mesec isto 😪

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 6 urami je Scr3am napisal:

Logicno. Diski so narejeni, da prenesejo visoke temperature. Zvijejo se ce imas res cunga lunga firmo ali pa da problem tici nekje drugje (zastekana celjust itd.)

Sej, to tudi meni ni jasno, sploh ker nisem nek ekstremist, bi prej reku, da je moj način vožnje umirjen. Zaštekana čeljust, pa mislim,da  ne bi smela biti, ker mi je nazadnje poleg diskov menjal še zavorne čeljusti. Zdej je tako, da me je malce strah, da bi spet menjal diske in ploščice (z ATE diski in mehejšimi ploščicami) in bom mogu po dobrem mesecu spet vse v kompletu menjati :( Že sedaj, sem pač požru malce višji račun, ker mi je serviser menjal diske in zavorne čeljusti, ker sem si mislil, da je to to in bom imel mir :( V manj kot pol leta sem dal dobrih 500€ samo za težave z zavorami 😪  Če bom mogu pa menjati pesto+ležaj+diski mi pa ne uide še dodatnih 500€ :( 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 4 urami je pickov napisal:

Pesto imaš zvito...zamenjaj pesto in kolesni ležaj in boš imel mir.

Sam, če bi imel zvito pesto, bi mi treslo že takoj pri montaži? Pri meni je bil kak mesec mir, pol se je pa začelo ☹️

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 uro je Husky1290 napisal:

Odkar sem dal na avto Zimmerman luknjaste diske in Zimmerman ploščice mi ne trese več. Trenutno prevoženih 3000km po menjavi. Tok tok tok 😄 se mi pa pojavljajo neki čudni zvoki v podvozju na obeh straneh na kratkih grbinah, pa še to ne vedno. Stabilizator, končniki ali pa amortizerji?😬

Sam a te na tehničnem nič čudno ne gledajo, če prideš z navrtanimi diski na tehničnega? 

Pred eno uro je Deeyan napisal:

Js pa z Atejem nism bil ljh neki zadovoljen, Zimmerman je pa 🔝

A ti je isto treslo, al si imel kakšne druge težave?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Evo, na žalost moram spet zapisati v to temo 😪

Navkljub novim diskom, novim zavornim čeljustim se stanje ni izboljšalo. Po kakem mesecu se je tresenje pojavilo, ki se itak samo še stopnjuje. Malce sem bral še ostale teme in naletel na tole

Zanimivo mi je, da ima avtor te teme podoben način vožnje kot jaz,torej večinoma relacije na AC,kjer se bremza razmeroma malo. 

Citat

Vozim ve?inoma relacijo LJ<->KP 3x na teden. In v povpre?ju 5x stisnem na zavoro, ker ve?inoma vozim 120km/h na tempomatu.

Mi je kr grozno spet poklicati mehanika, ker bo pomojem že mislil, da se norčujem iz njega :(  Ga bom pa še enkrat vprašal kaki diski so gor (firma), ker kolikor sem razumel je najbolj primerna kombinacija ATE diski in mehkejše zavorne ploščice. Sej drugega pa pol že nimaš kaj narediti?? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.