Bi kdo vedel kaj bi bil vzrok teh napak? Avto pade v safe mode in zelo tezko menja. Gre pa za Mazdo CX-5 l.2016 2.2 awd 175km.
neki namigi so na zabasan sesalni kolektor, zanimivo pa, da sem 1000km nazaj pri Pelku menjal podlozke na sobah in je scistil tudi sito olja - pa on ni nic opazil, danes pa en kup napak, ko smo ga priklopili na tester pa ena je bila tudi neka loputa...
Pozdravljeni. Začela sem spremljati vaš forum, sem lastnica Mazde cx5. Ker mi šteka levo ogledalo, sem zasledila, da vas je kar nekaj zamenjalo motorček. Kamorkoli pokličem, pravijo, da je potrebno zamenjati celo ogledalo. Kje bi dobila samo motorček?
Če se človek niti na telefon ne oglaša....
Bil sem 2x pa skos prvi poklici nasleden tedan za termin.
Pa se spet ne oglaša...
Poslano z mojega Pixel 7 z uporabo Tapatalk
To težko komentiram. Ampak, če si kupil rabljen avto (po možnosti uvožen iz tujine), ima tale motor finančni potencial vreče brez dna in je bolje da ga prodaš.
Za ta denar verjetno niti pol spodaj naštetega, ali ... mene je odebeljeno septembra tudi prišlo cca 200€ za G165 (za 4,2 l olja, medtem ko gre v G194 3 dl več, to je 4,5 l), kabinski filter pa menjam sam in jim povem, da ga ne bi še enkrat oni.
Me pa zanima @Jest, katero oznako olja so ti napisali na računu.
- olje
- filter oljni
- filter zraka kabine
- zavorno olje
- filter zračni
@Jest dobi popust (zaslužen privilegij moderatorja Mazda foruma)
Zanima me, ali sem samo jaz tako smotan, da se mi nekajkrat letno stikalo za luči s položaja AUTO "samo" premakne na OFF? 😯
Opazim pa po parih dneh blendanja nasproti vozečih.
Moje mnenje je, da je to spet ena od Mazdinih manj posrečenih zadev, tako kot gumbi pod volanom levo, ko dostikrat pridem v avto in ugotovim, da so izključeni senzorji - jih je verjetno nekdo pred mano nevede ugasnil s kolenom.
Nikoli se mi ni zgodilo v vseh teh letih. Sila, ki je potrebna za obrat stikala ni tako zelo majhna. Si siguren, da se nekdo ne heca s tvojim stikalom 🤪
To je bolj pobožna želja, v smislu, saj meni se to ne more zgoditi....prebereš ta forum, pa te mine za nakup mazde dizla👏👍, sorry, ali pa jaz kaj ne razumem....če pa ti nimaš težav pa super in upam, da tako ostane .. ..moje mnenje, mazda dizla 2013-2018, ne bi nikomur priporočil ..👀🤔
Brez resne statistične analize je vse bolj govorjenje na pamet (kar je cisto OK za forum). Ampak, kot je @Alex rekel, se na forumu velikokrat javljajo ljudje, ki se jim pojavi težava in pač iščejo rešitev. Po mojem katerikoli forum bereš, te mine veselje do dotične znamke 😀 Kar jaz ne bi nikomur priporočil je to, da kupujejo avto brez garancije (vsaj eno mesečne).
Tile Skyactiv-D bodo vsi postali tempirane bombe, če ne bo ravno od ljubitelja, ki je bolj pogosto menjal olje.
Ali pa poiskati takega, ki je imel pretežno AC vožnjo, čeprav ima nekaj več kilometrov.
Zgodba od @Dinare bi bila lahko od katerekoli znamke. Po mojem gre za avto uvožen iz tujine, z vprašljivim vzdrževanjem (večkrat slišano/videno). Zdej generalizirati to na vse Mazda dizle je malo pretirano.
Nekje sem zasledil, da je novejši tip verige za oljno črpalko bistveno bolj robusten. A mogoče kdo ve kaj več o tem in kakšne so oznake, da vemo kaj kupit?
Js sm bil na Selamrju, ko sm mel cca. 180k prevozenih, da bi menju verigo s preventive, povedu sm mu, da sma z mojim mehanikom menjala tut cedilo in, da sm sam menju tut bakrene podlozke. In mi je reku, da v tem primeru ni straha glede verige, da jo bom itak prej slisu. Zdej mam od takrat 220k.
A je bilo govora o verigi oljne črpalke ali o pogonski verigi? Pogonski verigo verjamem da slišiš, verigo oljne črpalke pa nisem prepričan?
Ko sem jaz pripeljal šestico (2015) na peskanje sesalnih kolektorjev (uradni servis), sem jim omenil, da bi rad menjal tudi podložke. Mlajši gospod mi je rekel, da to ni predvideno (oz. potrebno), vendar je bil na srečo v bližini g. Majes in je takoj pripomnil, da bi on na svoji mazdi to menjal, saj je minimalni dodatni strošek. In tako so mi zamenjali tudi podložke. Od sedaj naprej za mnenje vprašam g. Majesa. Pri Matej2020 pa je šlo verjetno za zabito sito, kar je vodilo do odpovedi črpalke?
Moram pohvalit fante na Interclassu za dobro opravljeno delo in ker so vse poslikali. Strošek je velik (660 eur), ampak računam, da bo za nekaj časa mir.
Kot obljubljeno razlaga rešitve problema: Na servisu so preverili napako in mi svetovali peskanje sesalnih ventilov. S tem sem se strinjal, prosil pa sem še da mi pogledajo oljno sito in zamenjajo podložke injektorjev. Vse to so naredili, sito so zamenjali (vendar naj bi bilo čisto - nobenih usedlin). Prilagam slike prej/potem. Svetovali so mi tudi menjavo verige oljne črpalke.
Vsak od nas ima poleg veliko pozitivnih izkušenj z Mazdami tudi določene negativne izkušnje (tukaj bi se omejil na tehnične). Fino bi bilo, da jih sistematično zbiramo na enem mestu, saj lahko marsikateremu prihranijo nekaj živcev pri diagnozi in rešitvah. Ponavadi ima vsak model avta svoje tipične težave, ki so posledica slabe, neposrečene izvedbe posameznih komponent, tudi zaradi varčevanja pri izdelavi.
Moje konkretne izkušnje:
CX-3, G120, MT, model 2015
- 15.000 km, plastični ležaji amortizerja, zaradi česar je pokalo ob obračanju volana. Ukrep: zamenjava
- 20.000 km, puščanje hladilnika klime (na hladilniku je viden flek). Ukrep: zamenjava
M6, CD175, MT, model 2015
- 65.000 km, opozorilna lučka - saje. Ukrep: čiščenje-peskanje kolektorja, EGR, glave, itd, nove podložke in nastavitev injektorjev (strošek 400€ leta 2019)
- napaka sprednjega senzorja na odbijaču. Ukrep: zamenjava
- škripanje amortizerjev zadnjih vrat: Ukrep: zamenjava obeh amortizerjev
- opozorilna lučka za nalet. Ukrep: zamenjava snopa žic sprednjih senzorjev odbijača, ker so korodirali kontakti
- po 3,5 letih se ogledala več ne zlagajo in odpirajo. Ukrep: zamenjava motorčkov
- kamera se ob zagonu sem in tja ne vklopi takoj (črn zaslon). Update programske opreme info sistema ni pomagal. Ukrep: zamenjava navigacijske SD kartice s popolnoma tovarniško novo - drugo, zaenkrat OK
- sem in tja ni zvoka iz Bose sistema (zelo poredko, recimo 3 x na leto)
- določena smer električnega premikanja sedeža nadležno brenči (sumim povezovalno os - bovden ... na uradnem servisu se s tem nočejo ukvarjat, tako da bom verjetno nekoč sam kupil in zamenjal)
- okvara ključavnice sprednjih vrat (sem in tja se samodejno izmenično odklepa-zaklepa). Ukrep: zamenjava
M6, G194, AT, model 2019
- 50.000,velika obraba površine volana
- opozorilna lučka za nalet. Ukrep: zamenjava snopa žic sprednjih senzorjev odbijača, ker so korodirali kontakti
- po 3,5 letih potrebna zamenjava obeh motorčkov vzvratnih ogledal
- kamera se ob zagonu sem in tja ne vklopi takoj (črn zaslon)
M3, G120, MT, model 2017
- 20.000, prikazovalni zaslon na dotik napoka: Ukrep: zamenjava
Večina teh težav izvira iz slabe kakovosti (izvedbe, materialov) in so zato zelo verjetno prisotne pri večini avtov določene serije po določenih prevoženih km. Zanimo mi je, da imamo najboljše izkušnje (najmanj tehničnih težav) z Mazdo 3, ki je bila narejena v Mehiki
Kje so opravili: "Ukrep: čiščenje-peskanje kolektorja, EGR, glave, itd, nove podložke in nastavitev injektorjev (strošek 400€ leta 2019)?" Uradni servis?
On 6/5/2022 at 10:41 AM, Janez007 said:
Vsak od nas ima poleg veliko pozitivnih izkušenj z Mazdami tudi določene negativne izkušnje (tukaj bi se omejil na tehnične). Fino bi bilo, da jih sistematično zbiramo na enem mestu, saj lahko marsikateremu prihranijo nekaj živcev pri diagnozi in rešitvah. Ponavadi ima vsak model avta svoje tipične težave, ki so posledica slabe, neposrečene izvedbe posameznih komponent, tudi zaradi varčevanja pri izdelavi.
Moje konkretne izkušnje:
CX-3, G120, MT, model 2015
- 15.000 km, plastični ležaji amortizerja, zaradi česar je pokalo ob obračanju volana. Ukrep: zamenjava
- 20.000 km, puščanje hladilnika klime (na hladilniku je viden flek). Ukrep: zamenjava
M6, CD175, MT, model 2015
- 65.000 km, opozorilna lučka - saje. Ukrep: čiščenje-peskanje kolektorja, EGR, glave, itd, nove podložke in nastavitev injektorjev (strošek 400€ leta 2019)
- po 3,5 letih se ogledala več ne zlagajo in odpirajo. Ukrep: zamenjava motorčkov
- kamera se ob zagonu sem in tja ne vklopi takoj (črn zaslon). Update programske opreme info sistema ni pomagal. Ukrep: zamenjava navigacijske SD kartice s popolnoma tovarniško novo - drugo, zaenkrat OK
- sem in tja ni zvoka iz Bose sistema (zelo poredko, recimo 3 x na leto)
- določena smer električnega premikanja sedeža nadležno brenči (sumim povezovalno os - bovden ... na uradnem servisu se s tem nočejo ukvarjat, tako da bom verjetno nekoč sam kupil in zamenjal)
- okvara ključavnice sprednjih vrat (sem in tja se samodejno izmenično odklepa-zaklepa). Ukrep: zamenjava
M6, G194, AT, model 2019
- 50.000,velika obraba površine volana
- po 3,5 letih potrebna zamenjava obeh motorčkov vzvratnih ogledal
- kamera se ob zagonu sem in tja ne vklopi takoj (črn zaslon)
M3, G120, MT, model 2017
- 20.000, prikazovalni zaslon na dotik napoka: Ukrep: zamenjava
Večina teh težav izvira iz slabe kakovosti (izvedbe, materialov) in so zato zelo verjetno prisotne pri večini avtov določene serije po določenih prevoženih km. Zanimo mi je, da imamo najboljše izkušnje (najmanj tehničnih težav) z Mazdo 3, ki je bila narejena v Mehiki
"20.000, prikazovalni zaslon na dotik napoka: Ukrep: zamenjava" Meni je enako napokal. kakšen je bil strošek menjave?
Sem ga ravno letos nameraval peljati k Purić-u v Samobor na "kompletno nego", no zgleda da res ne gre odlašati. Avto ima sicer 130.000 km in nekako sem skrbel, da so se regeneracije zaključevale. Vsekakor poročam razplet.
Ali ima mogoče kdo izkušnje z napako P24A5. To napako dobim z OBD-jem, simptomi pa so izguba moči motorja in oranžna lučka za motor. Avto je bil par dni nazaj na rednem servisu
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Po mojem bo treba peskanje sesalnih kolektorjev.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani