Skoči na vsebino
i-stop sistem
Napisano (urejeno)

Manj kot 5 min.....

WWW.EXIDEGROUP.COM

EL so Exide EFB, EB so pa Exide EXCELL. Na povezavi si klikni točno na model in boš imel vse podatke.

Torej Excell je flooded, EFB je extended flooded. Za S&S se ne priporoča klasičnih flooded.

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 30 minutami je scania napisal:

Purflux ima prvovgradnjo renault. Ni slaba znamka ampak jaz sem nekak na mann      😄

Tudi Alfa je imela Purflux ohišje, tak da je moral biti tudi filter.

Purflux klima filter za Giulietto je made in slovenija. 🙂

Meni so ok Purflux, Mann ali Mahle. Samo da ni made in china. Pol tistega filtra več ne kupim.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sklopka + potisni ležaj. Delo pri Marjanu (ki dela na Ferku) 120€ (4 ure).

Vztrajnik in sklopko se da dobiti tudi v kompletu.

Meni je takrat potnik omenjal, da je bila pri meni prva vgradnja Aisin. Priporočal tudi Valeo ali LUK. Aisin je bil žal nedobavljiv.

Če ni bilo nikoli menjano olje v menjalniku, bi še to priporočal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Odvisno koliko ima tovarniške garancije.

Hyundai jo ima 5 let.

Ford 2 + 3 leta jamstva. Na jamstvu bi moral z odvetnikom grozit, če ne bi sodelovali. In na jamstvu ni roka 45 dni. Je pa verjetno dogleden rok, kar pol leta zagotovo ni.

Poglej papirje, po navadi je to zapisano zraven servisne knjige v predalu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda cx5 2014 nima moči
Napisano

Kaj pa si naj jaz začnem s servisiranjem Mazdaj motorjev, ki si ga ti spisal? In svoje znanje si delil s celim internetom in tu bo ostalo za vedno. Ne gre odstraniti, bi pričakoval, da s tvojim nivojem znanja to veš.

Kar se Alfe tiče, sem serviserju kazal kje najde filter olja v glavi motorja in tudi servisnemu referentu, kje ga najde v programu, ker ga ni znal naročit.

Ampak ja. Bodi bo tvoje. Ne bom več odgovarjal, ne glede na kaj napišeš.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda cx5 2014 nima moči
Napisano (urejeno)

Vem. Samo če je že 30km/h več brezglavo norenje in iskanje smrti, bi pričakoval pri 200km/h ali več kopico mrtvakov.

Pa jih ni. 🤔

pred 11 urami je SpEkTr napisal:

No, ampak to da se zdej preko ZS rešuje težave je pa brez veze. Naj potem, vsaj avtor teme, če uspešno reši težavo, napiše kaj je bil vzrok ipd.

In to vedno ostali @miha20 kregajo, ko reče kaj po ZS in potem napiše post.

Se čisto strinjam.

Po ZS se je reševalo, javno pa o hitrosti pametovalo.

(Ja, pričakujem da bom spet kregan, da samo filozofiram).

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda cx5 2014 nima moči
Napisano

Marsikaj od računalništva do kaj drugega. Sem tudi sam marsikatero zanimivo informacijo prejel.

Vidim da si užaljen, ker si prešel na osebno raven. Žal si tako povedal, kot sem zapisal.

Tudi ti si samo pametoval o omejitvi in mu nisi pomagal.

To ti še dam v razmislek. Poglej si število smrtnih žrtev na nemških avtocestah. Je med nižjimi v Europi. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda cx5 2014 nima moči
Napisano (urejeno)
pred 5 minutami je scania napisal:

Meni ni smešno, ker se jih je že veliko ubilo zaradi hitrosti, po nepotrebnem. Če rabiš adrenalin skoči s padalom al pa naredi licenco za letalo in se sproščaj tam ne na cesti kjer ponavadi umrejo nedolžni in nič krivi.

Umrejo bolj zaradi objestne vožnje, alkoholiziranosti, spregledanje motorista, pešca,..... kot pa zaradi 30km višje hitrosti po prazni avtocesti.

Ti bi bil idealni serviser za uradni servis. Ta napaka ne obstaja v Sloveniji, samo v Nemčiji, ker je pri nas ne morete uradno dokazat.

Bravo res. Take rabimo na servisih.

Pa tudi padalcev je že kar nekaj se ubilo 😉

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 G120 2017 servis
Napisano (urejeno)

Ne da bi vedel za vakum. Male, ki so nedostopne,  z lepilom. Če jih je več ali večje, pa gre strop ali/in vratne obloge dol, pa se mehansko masira.

To ima take "palčke" kovinske in masira pločevino, da skoči na mesto.

Lahko na YouTube pogledaš kako posnetek, če te zanima.

Slabi mojster, ti bo avto potegnil z grobo polir pasto. To se je meni zgodilo. Groza.

Lahko ti dam cifro od mojstra, doma v Zgornji Ložnici (proti Oplotnici).

Pa pokličeš, če še dela.....

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 G120 2017 servis
Napisano
pred 2 urama je Mally napisal:

Spoštovani sočlani!

Se samo meni zdi, ali mi na servisu nabija pflance, da bo treba pri naslednjem servisu (to je pri cca 99000 prevoženih) zamenjati zadnje diske?

Avto je letnik 2018, G120...

Sem hotel kopirati pa prilimati MyMazda izpis, pa mi ne uspe iz aplikacije skinit PDF-ja...sem že prestar?

Ob enem...Maribor in okolica...dobrega avtoličarja/kleparja rabim...Toča je naredila svoje.

Rabiš ličarja ali samo hladno glihanje?

Diske smo vozli včasih 200k km, pa 3 komplete pakn in je blo.

Uradna toleranca, je kak 1-2mm obrabe. Tak da če bi poslušal proizvajalce, bi vsako menjavo tudi diske menjal.

Če so ok (ni rje, ne trese, ....), voziš naprej. Z obrabo, se manjša površina za toplotno prevodnost. Torej bi jih pri zlorabi prej pregrel.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 G120 2017 servis
Napisano
dne 23. 8. 2023 ob 15:48 je Janez007 napisal:

Ti hudič, sam imam tudi ene take na zalogi za Mazdo 3 z električno zavoro. Očitno tudi napačne. Pa sem pred nakupom raziskoval .... 🙃😥

image.png

Update: danes sem ploščice zapakiral in poslal v Berlin (na mail sem prejel poštno DPD nalepko ... ter oddal na bližnjem Petrolu). Na srečo sem pri naročilu odkljukaj opcijo, ki stane 3,99 € - "varno vračilo" in poštnino krijejo oni. Hkrati sem se na obrazcu odločil, da menjam za kompatibilne ATE 13.0460-2645.2. Bomo videli kako bo to šlo, koliko časa trajalo, ker bo počasi čas za servis  ... skoraj že 18.000 km od zadnjega servisa :) 

image.png

Vem da sem pozen.

Ampak če se s PayPalom plača mialim da PayPal krije in izterja, če je dostavljen nekompatibilni izdelek, glede na to,da na strani piše da je 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Če bi jaz butelj tvoj podpis pogledal, bi videl, da je karavan. 😵

Če prav pravi Zimmerman je samo 4x4?

Imaš električno ročno?

Zimmerman pravi:

- spredaj

-- diski luknjasti (te imaš): 370.3050.52

-- pakne (te imaš): 25725.155.1

- zadaj

-- diski (tudi imaš): 370.3052.20

-- pakne:

--- z električno ročno: 22349.155.1

--- klasična ročna (te imaš): 25688.150.1

Če se nisi v ročni vsekal, bi to tudi po uradni strani moralo biti. Naj kdo še potrdi 😆

Zimmerman katalog direkt za avto

Popravljeno od godlike
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.