Skoči na vsebino
xenon se ne dvigne...
Napisano

No,?e je samo kaka malenkost,pol v redu.Ga bom te dni prikjlu?il na servis,da ugotovijo,kaj je.

?e je kaj ve?jega naj se slika... :whatever:

Ja te xenonke in pridajo?i balasti so res draga stvar. Meni so rekli na serviso, da stane nova xenonka brez balasta cca. 500 EUR

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 DIESEL NE GRE
Napisano

tvoja predvidevanja so bila to?na EGR ventil je ?ist zme?al ra?unalnik.Na cosmosu so nastavili ra?unalnik in vse deluje tko kot prej sam jaz bom tale ventil menjal pod nujno ker nebi dasemi zgodi ?e kaj podobnega.

Ventil sicer stane 300? sam ga nimajo na zalogi.lp

Imam podobne probleme. A je zdaj pri tebi ?e vedno ok, ko so resetirali ra?unalnik?

Meni se to dogaja ve?inoma, ko je avto mrzel, ko je segret pa tega ni opazit.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

xenon
Napisano

Pa kdo bi si mislil, da je menjava ene ?arnice danes cela znanost. :(

?ez par let ?e tankat ne bomo mogli sami.:(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

xenon
Napisano

Zamenjaj med seboj balasta (ali pa ?arnici, ?e ti je la?je) in potem bo? videl, kam se in ?e se napaka preseli.

Lp M

sli?i se lahko, je pa to cel podvig. Sem ?e poizku?al menjavat, pa je prostora za en drek. na servisu so celo rekli, da je po menjavi potrebno dat avto na ra?unalnik, da neke zadeve resetirajo (mislim, da uravnavanje avtomatskega nivoja). Sicer mi je to malo sumljivo ampak ok, ?e stric takole pravi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

xenon
Napisano

Imam slede? problem. Ena xenonka mi v?asih dela v?asih ne (?isto naklju?no).

A bi bla kriva ?arnica ali kaj druga, kontakt, balast, ...??

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Amortizerji za prtlja?na vrata
Napisano

?udno ta problem se pojavlja bolj pri faceliftani ?estki - pri originalni je to ve? ali manj OK razen, da v?asih amortizerji malo za?kripljejo.

Tip?ek v trgovini mi je razlagal, da v amortizer prihaja prepo?asi zrak, ?eprav mi to ni najbolj jasno kako funkcionirajo, ker naj bi bli na plin. Je pa res, da ko so ve? ?asa stisnjeni (zaprt prtlja?nik) bolj?e zadr?ijo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

original servis
Napisano

Tam bom pla?al servis in material manj kot polovica originalneg.

Jaz sem za tak servis pla?al 690 eur. Baje se kar nekaj delov ne da dobit neoriginalnih.

Avto pa gre seveda b.p.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Amortizerji za prtlja?na vrata
Napisano

Zamenjal sem amortizerje (niso original), ki dr?ijo prtlja?na vrata odprta . Imam 5 vratno M6. To su ?e drugi amortizerji, ki sem jih testiral in pri obojih se pojavlja te?ava, da mi ne zadr?ijo vrat ampak jih prav z silo potisnejo navzgor. Ko je prtlja?nik dlje ?asa zaprt, pa je prvi? ko odprem ok, drugi? pa spet ista pesem.

Amortizerji so po velikosti in mo?i popolnoma enaki originalu.

Ideje zakaj se to dogaja?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?ri?ek v sopotnikovem airbagu
Napisano

Joj tudi jaz imam ta problem. ?ivce mi bo spilo. A tebi tudi neha "?ri?kati" ko se avto segreje?

Na ?alost niti takrat ko je v kabini toplo :( Mi pa na enak na?i? "?ri?ka" srednja konzola. Ta pa ko je toplo neha. Glede ?ivcev se pa strinjam s tabo :D

A je ?e kdo odpiral ta pokrov. Kje so zati?i in ali je povezan pokrov s kakimi kabli. Slike bi bile zelo dobrodo?le :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

jutranji problemi pri M6 dizel
Napisano

Tole je ?isto v redu - diesel ima vedno enako obratov v prostem teku al je ledeno mrzel ali pa je vro?.

A slu?ajno v prostem teku motor trese oziroma podrhtava? ?e je odgovor pozitiven je lahko problem tudi z visokotla?no pumpo.

Vzrok bi lahko bil tudi senzor pretoka zraka, ?e se ti to dogaja samo pri hladnem motorju. :ne vem:

Da bi bilo neko izjemno tresenje ne morem re?t. Bi kr rekel da normalno za hladen motor. ?e se bo ponavljalo v teh dneh bom obiskal servis in sporo?il kaj je bilo narobe.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

To,da ti smrdi po dieslu v kabini smo ?e ugotovili,da je normalno,kajti vse mazde 6 diesel imajo vgrajen webasto,ki skrbi za to,da motor prej pride na delovno temperaturo.Hkrati pa segreje ?e notranjost kabine.

Smrad prihaja nekaterim bolj,drugim manj v kabino,ker ima webasto pod kabino izpust plinov,ki nastanejo pri

gretju webasta.Le-ta porabi nekaj nafte za gretje in posledi?no je poraba nafte pozimi nekaj vi?ja.

Zakaj pa ti crkne,kadar stisne? sklopko,mi ni jasno.?e bi jo prehitro spustil in bi crknila to ?e.To,da obrati padejo pod normalo pa ni v redu. :whatever:

:

A to je torej Webasto, ko se sli?i ko je motor hladen. No pa sem se hitro nekaj nau?il. hvala

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Zadnji dva dneva ko je zjutraj hudi?evo mrzlo se mi dogaja, da motor crkne ko pritisnem sklopko, saj obrati padejo pod normalno. Avto nato takoj v?ge in ko je topel teh problemov ni. Se mi pa zdi, da v kabini kar smrdi od dizla. Tankam na OMV. Avto ma prevo?enih 115.000 km

A lahko pri?akujem, da bo kaj crknilo, saj dnevno delam 110 km pa ne bi rad ostal kje na cesti?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.