?e pa zadevo odpre? oz. da? to vrtljivo konzolo narazen pa lahko obrabljen oz. odlomljen kovinski jezi?ek ki drsa po kontaktih polota? in je to to. Seveda ?e je to napaka-kar ponavadi je Ne najdem pa posnetka s katerim sem sam popravil enako te?avo.
s katerega konca slo si?
Relacija Velenje - Ljubljana - Novo mesto. Kro?im naokoli vsake par dni... avto je od ?ene, vendar ni problema, lahko za kak?en dan zamenjama avta.
?e se da to popravit, sploh kul. Pa dobro, da je trenutna temperatura nastavljena na 21 stopinj, da moja ?ena ne zmrzne v teh hladnih jutrih.
Sem pa ugotovil, da ?e dvignem sede? za ve? kot polovico, ?isto neha ?kripat. Ampak ker nisem glih najmanj?e postave, mi dvignjen sede? ne ustreza za vo?njo... Mi je pa vsekakor zanimivo, da to re?i problem.
Imam Mazdo 6 2010 in do nedavnega mi je voznikov sede? malo pokal pri nosilcih na ovinkih. Tik preden sem avto peljal na servis zaradi vpoklica, je mogo?e tu in tam ?kripal pri nosilcih (ni? resnega) in je po servisu celo nehalo tako pokat kot tudi ?kripat.
Po kakem tednu, dveh, treh, pa je sede? za?el ?kripat povsod (nosilci, sedalo, ...). ?kripa ob vsakem malem kuclju na cesti, ?kripa, ko samo nogo premaknem, da zamenjam prestavo, ?kripa, ko malce bolj pritisnem na gas in se moje telo malce pogrezne nazaj v sede?...
Kaj za vraga se je zgodilo od za?etka februarja dalje, ne vem. Vem pa, da mi najeda, da ne znam opisat.
Sedaj me zanima, kaj mi je storiti? A naj kr po nov sede? sko?im, jao...
Hm hm, ok. Ne vem od kod potem, da je cena cca. 1800 ? za menjavo ketne.
To, da material ni ve?en, mi je jasno, ampak vseeno se mi je zdelo tole s ketno mal ?ok, kar se ti?e same cene... Trenutno sem na 140 tiso?, ampak v enem letu bom pa na 200 in res neb rad do?ivel kakega ?oka.
Ker avta nimam ob sebi, pa bi relativno hitro rabil nekaj informacij, se obra?am na vas.
Prosim za pomo? torej in sicer Mazdo 3 bi rad poservisiral (menjava olja in filtra), pa me zanima, ?e kdo ve, katera viskoznost olja gre notri v to ma?ino in pa koliko litrov?
Zadnje ?ase mi ne gori leva zadnja lu? (mazda 6, l. 2010), dokler ne udarim po plastiki iz zunanje strani in se ?ude?no pri?ge. Sem poskusil zamenjat vraga (preden sem pogruntal, da u udarcem deluje) in je res tolk mal prostora, da si bom moral vzet enkrat ornk ?as, da pogruntam zadevo.
Zanima pa me, ali je mo?no, da je kej drugega v okvari in ne ?arnica, kot sem sprva mislil?
Dogaja se, da se vsako jutro pri Mazdi 3 (2005, bencinar 1.4) pri?ge rumena lu?ka za ma?ino in avto nima mo?i (v drugi prestavi pritisne? gas do konca, pa gre v hrib kot "po jajcih"). Ponavadi lu?ka ugasne v popoldanskem ?asu in niti ne vemo, kaj se zgodi v ma?ini, da se ugasne.
Ali ima kdo podobne izku?nje/znanje o tem, kaj bi lahko bilo na tem?
Ugotovil sem foro. Hitreje kot se vozi?, ti?ji je zvok oz. ga ni. Ko se vozim recimo v kro?i??u, se ?ujejo, ko se vozim po AC, se pa ne. Kljub temu, da uti?am radio, seveda...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Da se ?e enkrat zahvalim za pomo?, uklopko legenda, mi je stru?no porihtal zadevo. Ful hvala!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani