Skoči na vsebino

?e pa zadevo odpre?  oz. da? to vrtljivo konzolo narazen pa lahko obrabljen oz. odlomljen kovinski jezi?ek ki drsa po kontaktih polota? in je to to. Seveda ?e je to napaka-kar ponavadi je :)  Ne najdem pa  posnetka s katerim sem sam popravil enako te?avo.

s katerega konca slo si?

Relacija Velenje - Ljubljana - Novo mesto. :) Kro?im naokoli vsake par dni... avto je od ?ene, vendar ni problema, lahko za kak?en dan zamenjama avta. :)

?e se da to popravit, sploh kul. :) Pa dobro, da je trenutna temperatura nastavljena na 21 stopinj, da moja ?ena ne zmrzne v teh hladnih jutrih. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?kripajo?i sede?
Napisano

Se samo vozim po na?ih lepih cestah. Sicer pa, dokler mi niso na servisu tikali tega, ni ni? ?kripalo.

Mogo?e so pa oni nekaj po?eli takega na mojem zicu? :o

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?kripajo?i sede?
Napisano

Bedno v vsakem pogledu, itak. Vendar, ?e pomislim, kako mi najeda ?ivce to ?kripanje, potem bo tudi to zaenkrat ok, dokler ne odpravimo problema.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?kripajo?i sede?
Napisano

Bom se zmenil, ja. 

Sem pa ugotovil, da ?e dvignem sede? za ve? kot polovico, ?isto neha ?kripat. Ampak ker nisem glih najmanj?e postave, mi dvignjen sede? ne ustreza za vo?njo... Mi je pa vsekakor zanimivo, da to re?i problem. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?kripajo?i sede?
Napisano

Pa lahko po dveh mesecih peljem nazaj? :D In to na servis, kateremu nisem dal niti evra, samo zarad vpoklica sem ?el tja...

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?kripajo?i sede?
Napisano

Tam so mi zamenjali tako nosilce za prtlja?nik in pa za sede?. Najprej je sede? bil kul, pol pa je za?el ?kripat za znoret.

Wd40 pomaga, ?e bi najprej na?prical vodila?

Pol pa naprej, ker mislim, da tudi fedre v sedalu ?kripaljo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?kripajo?i sede?
Napisano

Imam Mazdo 6 2010 in do nedavnega mi je voznikov sede? malo pokal pri nosilcih na ovinkih. Tik preden sem avto peljal na servis zaradi vpoklica, je mogo?e tu in tam ?kripal pri nosilcih (ni? resnega) in je po servisu celo nehalo tako pokat kot tudi ?kripat.

Po kakem tednu, dveh, treh, pa je sede? za?el ?kripat povsod (nosilci, sedalo, ...). ?kripa ob vsakem malem kuclju na cesti, ?kripa, ko samo nogo premaknem, da zamenjam prestavo, ?kripa, ko malce bolj pritisnem na gas in se moje telo malce pogrezne nazaj v sede?...

Kaj za vraga se je zgodilo od za?etka februarja dalje, ne vem. Vem pa, da mi najeda, da ne znam opisat.

Sedaj me zanima, kaj mi je storiti? A naj kr po nov sede? sko?im, jao...

Hvala.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kako popraviti praskice rje?
Napisano

Imam ?e eno vpra?anje. Fora je, da imam nalepko na haubi proti kamen?kom, pa sem opazil par luknjic, ki je prebilo to nalepko.

?e bi se hotel znebit nalepke, a bo nastala kak?na ?koda na haubi? Pa? lepilo pa to ne vem kak?no je spodi...

Bom pa vsekakor kupil ta obvezni set in se lotil dela. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kako popraviti praskice rje?
Napisano

Zanima ali je mo?no doma na lep na?in re?iti praskice, ki nastanejo od kamen?kov med zimo, ipd?

Na sliki je vidno, kako imam na vrhu prtlja?nih vrat ?isto malo prasko, ki pa je ?e rjasta. Ni ?e nobenih mehur?kov okoli...

To bi rad sedaj popravil ala DIY, tako da bi kupil barvo in lak, ki se dobi v malih tubicah.

Kak?ne so va?e izku?nje s tem?

Hvala. :)1c003e880d2d2b0621feda98c6241705.jpg

Sent from my D5803 using Tapatalk

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ava z DPF
Napisano

Meni je 2 mesca nazaj uspelo v drugem poskusu. V prvem o?itno nism dovolj globoko potisnil ?i?ke v uno re?o pri varovalkah. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Hm hm, ok. Ne vem od kod potem, da je cena cca. 1800 ? za menjavo ketne.  :o

To, da material ni ve?en, mi je jasno, ampak vseeno se mi je zdelo tole s ketno mal ?ok, kar se ti?e same cene... Trenutno sem na 140 tiso?, ampak v enem letu bom pa na 200 in res neb rad do?ivel kakega ?oka.  :zvizga:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Zanima me, ali je res, da se pri Mazdah 6 prej?nje generacije dogaja to, da se ketna pri okol 200k km raztegne in je potrebna menjava le-te? 

Sem izvedel iz enih mehankarskih krogov, da se to zelo pogosto dogaja, tako da me zanima, ali gre za mit ali pa je res kej na tem...

PS: baje pride menjava malo ja?e draga in nisem ravno vesel tega... :)

Hvala.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zdravo.

Ker avta nimam ob sebi, pa bi relativno hitro rabil nekaj informacij, se obra?am na vas. :)

Prosim za pomo? torej in sicer Mazdo 3 bi rad poservisiral (menjava olja in filtra), pa me zanima, ?e kdo ve, katera viskoznost olja gre notri v to ma?ino in pa koliko litrov?

Ful hvala! :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Utripa lu?ka za DPF
Napisano

Servis je bil narejen 10 tiso? km nazaj in sicer pri kolegu, tako da ne vem, ali je resetiral karkoli.

?e probam pri prvi to?ki, me zanima, kako se naredi ta reset?

Hvala!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Utripa lu?ka za DPF
Napisano

Se vnaprej opravi?ujem, ker odpiram novo temo - pi?em prek mobitela in mi program ne najde nobene podobne. :/

Danes mi je v avtu za?ela utripati rumena lu?ka za DPF in me zanima, ?e ima kdo kak?no izku?njo s tem?

V navodilih pi?e sicer, da ?e utripa, moram avto peljati na servis...

Hvala za kakr?nokoli pomo?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava zarnice pri mazdi 2, 1.4, 2008
Napisano

Bom kar tukaj vpra?al, da ne odpiram nove teme. :)

Zadnje ?ase mi ne gori leva zadnja lu? (mazda 6, l. 2010), dokler ne udarim po plastiki iz zunanje strani in se ?ude?no pri?ge. Sem poskusil zamenjat vraga (preden sem pogruntal, da u udarcem deluje) in je res tolk mal prostora, da si bom moral vzet enkrat ornk ?as, da pogruntam zadevo.

Zanima pa me, ali je mo?no, da je kej drugega v okvari in ne ?arnica, kot sem sprva mislil?

Hvala.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2005) - lu?ka za ma?ino
Napisano

Zdravo.

Dogaja se, da se vsako jutro pri Mazdi 3 (2005, bencinar 1.4) pri?ge rumena lu?ka za ma?ino in avto nima mo?i (v drugi prestavi pritisne? gas do konca, pa gre v hrib kot "po jajcih"). Ponavadi lu?ka ugasne v popoldanskem ?asu in niti ne vemo, kaj se zgodi v ma?ini, da se ugasne.

Ali ima kdo podobne izku?nje/znanje o tem, kaj bi lahko bilo na tem? :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Smerniki so hin
Napisano

Hahaha :D

Ugotovil sem foro. Hitreje kot se vozi?, ti?ji je zvok oz. ga ni. Ko se vozim recimo v kro?i??u, se ?ujejo, ko se vozim po AC, se pa ne. Kljub temu, da uti?am radio, seveda...

Lahk pa da sem ?e mal ?orav na stara leta. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.