Skoči na vsebino
dne 29. 2. 2024 ob 16:16 je maž da napisal:

Pozdravljeni! 

Pri moji mazdi imam problem  da med 2500 do 3000 obrati v izpušnem kolektorju prihaja do eksplozij -( podobno kot pri blokadi motorja) in sploh nima moči.  Na koničnem spoju izpušnega kolektorja in izpušne cevi kar pihajo izpušni plini ven zaradi eksplozij. 

KAJ bi lahko bilo narobe? 

Imaš mogoče vgrajen plin?

N7rRRL1.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

LED žarnice
Napisano
pred 4 minutami je marko72 napisal:

5000 k, imajo ventilator..se ga ne sliši in ne moti ničesar. Snop je pravilno odrezan-parabola z lečo

To vse velja za tvoj avto. Pri drugih pa vprašanje, kako bi bilo. So pa res poceni žarnice. Si bom kar shranil nekam😁

N7rRRL1.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Utrgana veriga črpalke olja
Napisano
pred 11 minutami je Hixxy napisal:

Res sem hvaležen za ta forum, da sem izvedel za podložke.

Kdo bi si mislil. Imam pa name poleti zamenjati oljno ketnico, 150k je mimo, tako da mislim da je čas in potem mir (trkam)

Izvedel bi za forum tako ali drugače 😁 saj imaš dizla namreč.

N7rRRL1.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtokozmetika, pranje avtomobila,…
Napisano (urejeno)
pred 19 minutami je Tilen5 napisal:

Shoppster morm jst pa pokurcat,..čakam že več kot 14dni en mini paketek

Jaz sem jih poslal v kurac pred enim tednom. 

Naročim pred prazniki lego kocke za tamalo. Na dan, ko bi morala priti pošiljka dobim pa mail, da je artikel trenutno nedobavljiv:blink:

Sem jim poslal mail in jim jebal vse po spisku. Ne naročim več nič pri njih🤬

Popravljeno od FuManchu

N7rRRL1.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano

Eno vprašanje glede olja. 

Ker delam kratke relacije in posledično tudi kasneje segrejem motor na delovno temperaturo me zanima, ali bi bilo pametno dat kako drugo olje noter, kot 5W-30? Predpisano imam tudi 0W-40.

N7rRRL1.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gretje kabine
Napisano
pred 2 urama je sportman333 napisal:

Ko nekdo podrobno (več let) spremlja in prebere Mazda forum, žal po prebranem ne bi imel ne dizel in ne bencin motorja....(mogoče edino kjer nisem zasledil težav sta 2.5 dinozaver motor in za enkrat X186), vse ostalo je pa bolj tako tako.....loto sedmica, euro jack-pot in druge igre na srečo.....to pa ni ravno za hvalit se :)

Kupiš Hondo in je stvar več ali manj rešena :bravo:

N7rRRL1.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gretje kabine
Napisano
Pred eno uro je Martin88 napisal:

Živjo. Imam enako težavo. Sedaj, ko je zima, je še toliko bolj moteče. Čas preden se kabina ogreje je enostavno predolg. Če avto stoji na mestu, se po 10-15 minutah zrak v kabini zelo malo segreje. 

Vzrok napake še iščem...zaenkrat po internetu.

Če boš iskal po internetu je isto, kot bi kure futral z koruzo pokrito z šipo. 

Mehaniki so za take stvari.

N7rRRL1.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dodajanje in izklapljanje funkcij
Napisano
pred 2 urama je Jest napisal:

To je tudi res... Se mi zdi, da je bil Megane pred letom ali dvema eden izmed prvih, ki je imel dnevne luci tudi zadaj ... 

Če že narod nima nič v glavi in ne more tistega stikala obrnite, naj vsaj avto sam to naredi.

Potem se jim pa šlepar nalima v rit se pa čudijo, kje je polovica avta.

N7rRRL1.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano
Pred eno uro je sportman333 napisal:

Heh, kake debate.... @Slivkata avto je samo še za v Sočo, Savo oz.kar ti je bližje...kolega je imel Toyoto 2.0d auris in pri 325k km ni nalil 1l olja....mislim da v zadnji 15.letih nisem nalil več kot 2.l olja...vse kamor sem bolj kot ne preventivno nalival 0.5l na servisni interval (15k km) je bila H.Accord 2.2. Ctdi....katero sem imel 4.leta in 248k km....pri bencinarju pa šipko pogledam zaradi gušta...pa ne manjka niti mm olja...tko da...prodaj ta jajca...(sorry)!

p.s.zakaj nisi vzel Seat Tarraco, danes sem ta voz videl na AC in to zgleda ornk voz....mislim da ima tudi 7sedežev in 4x4....

Težko se primerja kvaliteta EU in J vozil:lol:

N7rRRL1.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 46 minutami je amusic napisal:

No sem šel do mehanika, na poti tja je ropotalo potem se usedeva in na zacetku tisina (zgledalo nekako tako kot spodaj v sliki 😄 ).

no pol je pa zacelo ropotat, sva prisla pred delavnico je mehanik vzel moment kljuc pa sel pregledat vsa kolesa - ugotovljeno da prednje levo kolo ni bilo do konca zategnjeno oz. se je losalo. Je rekel imas popravljeno pelji... no na poti domov se zvok ni pojavil, upam da bo to. 
preden bi kdo napadel kako nisem to gledal, naj povem da je bil avto dvakrat na dvigalu pri dveh mehanikih in so premikal vse spodaj, tudi sam sem pri parkiranem vozilu gume tresel ce bi se kaj slisalo pa nic... no preventivno pa res nikoli nisem zategoval vijakov, ze 20 let vozim pa mi jih nikoli ni bilo treba. 
lp

IMG_5232.jpeg

Srečo imaš, da se nisi razbil. Zdej pa pokliči tistega, ki ti je zadnji zategoval vijake na avtu in ga skurcaj...

N7rRRL1.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.