Pri moji mazdi imam problem da med 2500 do 3000 obrati v izpušnem kolektorju prihaja do eksplozij -( podobno kot pri blokadi motorja) in sploh nima moči. Na koničnem spoju izpušnega kolektorja in izpušne cevi kar pihajo izpušni plini ven zaradi eksplozij.
Ker delam kratke relacije in posledično tudi kasneje segrejem motor na delovno temperaturo me zanima, ali bi bilo pametno dat kako drugo olje noter, kot 5W-30? Predpisano imam tudi 0W-40.
Ko nekdo podrobno (več let) spremlja in prebere Mazda forum, žal po prebranem ne bi imel ne dizel in ne bencin motorja....(mogoče edino kjer nisem zasledil težav sta 2.5 dinozaver motor in za enkrat X186), vse ostalo je pa bolj tako tako.....loto sedmica, euro jack-pot in druge igre na srečo.....to pa ni ravno za hvalit se
Živjo. Imam enako težavo. Sedaj, ko je zima, je še toliko bolj moteče. Čas preden se kabina ogreje je enostavno predolg. Če avto stoji na mestu, se po 10-15 minutah zrak v kabini zelo malo segreje.
Vzrok napake še iščem...zaenkrat po internetu.
Če boš iskal po internetu je isto, kot bi kure futral z koruzo pokrito z šipo.
Heh, kake debate.... @Slivkata avto je samo še za v Sočo, Savo oz.kar ti je bližje...kolega je imel Toyoto 2.0d auris in pri 325k km ni nalil 1l olja....mislim da v zadnji 15.letih nisem nalil več kot 2.l olja...vse kamor sem bolj kot ne preventivno nalival 0.5l na servisni interval (15k km) je bila H.Accord 2.2. Ctdi....katero sem imel 4.leta in 248k km....pri bencinarju pa šipko pogledam zaradi gušta...pa ne manjka niti mm olja...tko da...prodaj ta jajca...(sorry)!
p.s.zakaj nisi vzel Seat Tarraco, danes sem ta voz videl na AC in to zgleda ornk voz....mislim da ima tudi 7sedežev in 4x4....
No sem šel do mehanika, na poti tja je ropotalo potem se usedeva in na zacetku tisina (zgledalo nekako tako kot spodaj v sliki 😄 ).
no pol je pa zacelo ropotat, sva prisla pred delavnico je mehanik vzel moment kljuc pa sel pregledat vsa kolesa - ugotovljeno da prednje levo kolo ni bilo do konca zategnjeno oz. se je losalo. Je rekel imas popravljeno pelji... no na poti domov se zvok ni pojavil, upam da bo to.
preden bi kdo napadel kako nisem to gledal, naj povem da je bil avto dvakrat na dvigalu pri dveh mehanikih in so premikal vse spodaj, tudi sam sem pri parkiranem vozilu gume tresel ce bi se kaj slisalo pa nic... no preventivno pa res nikoli nisem zategoval vijakov, ze 20 let vozim pa mi jih nikoli ni bilo treba.
lp
Srečo imaš, da se nisi razbil. Zdej pa pokliči tistega, ki ti je zadnji zategoval vijake na avtu in ga skurcaj...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Prvo bi ga dal jaz osebno fino prepucat kemijsko. Potem pa naprej reševat.
Če si z Dolenjske, tukaj: http://www.auspuh-novak.com/storitve/ciscenje-dpf-kat/
Popravljeno od FuManchuPovezava za deljenje
Deli na druge strani