Skoči na vsebino

Samo ko grem po?asi ostro levo v ovink kot da bi ob nekaj tolklo, frekven?no niti ni tako pogosto tol?enje. Vmes nekaj ?asa je biu mir. Ko sukam na mestu iz skrajnosti v skrajnost nastane zvok kot da bi nek element izsko?il iz pozicije. Samo skrajno v levo stran ko zasukam in vozim po?asi, v desno ni problema. Da bi bla ka?na pal?ka vtrgana ni blo videti, vse je blo fix. Misteriozno vse skupaj

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?udno mi je saj je man?eta v celoti in ni nikjer po?ena, tehni?ni je bil narejen v detalje, vsako man?eto detaljno pregledajo... Tudi sam sem pregledal in ni videti nikjer da bi bla po?ena, ?e manj pa ni nikjer masti po feltni. Pri prej?njem avtu sem takoj opazil pretrgano man?eto in iztek masti. Ni mi jasno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pozdravljeni,

Imam slede? problem, ob ostrem zavijanju v levo smer se mi z desne strani sli?i pokanje ki je povezano z hitrostjo kolesa. Dogaja se mi samo v tem zavoju, ter ko speljem in zavijem. Pri speljevanju ni glih pogost  pojav. Zgodilo se mi je ?e prej, vendar sem volanski mehanizem dobro razmigal in stvar je utihnila. Naenkrat po vrtenju volana na mestu se je to spet zgodilo, sli?ati je bilo kot da se je nek element iztaknil. Danes sem ?el menjati gume, medtem sem pregledal vse ter z obema rokama dobro sukal vsak sestavni del podvozja. Vse je bilo tako kot mora tako z ene strani kot z druge ko sem primerjal. Sli?ati je kot da bi nekaj preskakovalo + kovinski zvok. Vse vitalne dele sm pipsnu z spreyem. Lahko samo re?em da se ne sli?i ve? pok in preskakovanje ko sukam volan na mestu. Man?ete hom.zgloba so videti v redu, nikjer razpoke, nikjer masti. Tehni?ni je bil narejene pred 2 mesci v Avstriji, kjer so avto dodobra pregledali.

Bi lahko bilo kaj povezano z volanskim drogom, ker so bile neke te?ave kolikor sem zasledil?

Vnaprej se Vam zahvaljujem za pomo?

Alen

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 webasto ne deluje
Napisano

Pozdravljeni, da ne odpiram nove teme ko je ?e na?et pogovor o webastu. Namre? v Mazdi 6 GH 2008 2.0 CD-MZR imam webasto, verjetno samo za dogrevanje hladilne teko?ine. Nahaja se pri filtru za nafto. A se je ?e kdo ukvarjal z nadgradnjo d bi to povezal z daljincem? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava xenon ?arnice
Napisano

Upam, da kable ne drma?, ko so lu?i pri?gane? Res, ne se hecat ker tam nima? opravka z 12V ampak s 27.000V ob priklopu.

Druga?e pa ima? dve mo?nosti zakaj ti to po?ne:

1. ?e so notri svetilke ?e dlje ?asa je verjetnost, da jih po?asi vrag jemlje zaradi iztro?enosti. cca 5.000 do 8.000 delovnih ur zdr?ijo. Zamenjaj svetilki (najbolje obe) in preveri delovanje - to ti je najceneje in ?e je samo to ma? potem mir za dolgo ?asa.

2. Druga zadeva pa so sami balasti - originalni niso poceni se pa da menjat za kak?ne aftermarket.

Ne kje pa...niti pod razno. Vem da je to pod visoko napetostjo. Stvar sem malo pretipal nekaj minut po ugasnitvi. Bomo videli. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava xenon ?arnice
Napisano

Pozdravljeni,

Da ne odpiram nove teme vezano na xenon... Imam Mazdo 6 GH letnik 2008. Problem imam z levo xenon ?arnico na voznikovi strani saj se mi med vo?njo kar sama od sebe ugasne. Ko dam iz AUTO funkcije na pozicijske lu?i in nazaj na AUTO se spet vklopi in sveti. Mislim da po enih 10-15minutah vo?nje umre. Za?elo se mi je dogajat pogostoje. Nekaj ?asa je bil mir. Snel sem pokrov?ek lu?i ter malo potipal kable in jih razrahljal. Nisem ?e stestiral spremembe.

Ali je imel kdo podobne izku?nje ter kako je re?il?

Lepa hvala vnaprej!

Alen

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pozdravljeni,

Sem nov ?lan foruma, prav tako sve? lastnik Mazde 6 GH SportCombi GT  2008 2.0 CD-MZR 103kW, 190.000km , vsa mo?na oprema razen stre?nega okna in keyless. Ob nakupu me je lastnik opozoril da se pojavi ropot pri v?igu klime, to sem tudi sam opazil. Dogaja se ko je avto hladen oziroma dlje ?asa stoji za?ne ropotati, ropota pa le v prostem teku kadar stojim dokler ne dodam malo gasa, takrat pa izgine ropot. Druga?e ko je auto ogret se nesli?i tega ropota. Poleg tega zna biti povezano s tem tudi ta ropot ko v?gem brez v?gane klime, zaropota  za 2 sekunde nato izgine, to se dogaja ob vsakem v?igu.  Torej avto v?gem, laufa 2 sekundi mirno, nato z neko resonanco za?ne ropotati 2 sekundi in izgine. Zvok je tak mote?, na hitro zaropota, sumim da je povezano nekaj z gonilom mikro jermenov saj predvidevam da je hitrost ropota ista. Ne zaropota po?asi. Kaj bi bilo lahko narobe glede teh podanih simpotomov?

Preden se spustim v menjavo tega, mi je mehanik predlagal da naj bi bil eden izmed napenjalcev ki stane cca 70? in je cca 2 uri popravila.

P.S. tukaj prilagam kratek video v katerem mi je uspelo ''uloviti'' trenutek tega ropota. Objava je naknadno urejena.

https://youtu.be/wGzHbWLJ_Pg

Zelo se zahvljujem vnaprej za odgovore in pomo?

Alen

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.