Skoči na vsebino
Gretje sedežev in volana
Napisano
pred 12 minutami je Jaka32 napisal:

Zima je tu, seveda sem sprobal kako ta zadeva deluje, ker do zdaj tega še nisem imel v avtu. Se mi pa zdi, da imam problem. Oziroma dva.

1. Volan namreč po 5 minutah ugasne, čeprav lučka še vedno gori. Ugasnem lučko in ponovno prižgem, še vedno hladen. Ugasnem avto, vse skupaj ponovno prižgem in spet deluje normalno.

2. Sedeži pa mi grejejo v pulzu - se mi zdi da so 1 minuto na ON in 1 minuto na OFF. Je to normalno delovanje?

Pri moji ni bilo tako, ne prvo ne drugo.... Mogoče je premalo hladno🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Senzorski ventil tlaka v gumah
Napisano (urejeno)
dne 13. 10. 2021 ob 9:59 je Deeyan napisal:

A je te ventilčke možno izklopit v meniju, da ne kaže (zanima konkretno za CX30 2021), pri moji 6ki vem, da se da, ampak je vezano na abs in nimam teh ventilčkov

Bom pogledal, se nisem zanimal za tole, ker jih nimam. Mislim pa, da se ne da. 

Popravljeno od Bini
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

@Boss@Bossek, @Bini - vsem hvala za odgovore! :)  Sem že naročil pri Mazda servisu komplet (številka dela: BB03-37-140A) - cena 140 €.

slika.png.399f8c3ce1b7701081abe5bcde399b68.png

https://www.mazda.si/lastniki/dodatna-oprema/podrobnosti/tipalo-tlaka-v-pnevmatikah-komplet/BB0337140A/MAZDA6/2018-03-01/

Ni za kaj. 👍Jaz sem jih sicer dobil gratis pri nakupu CX30, Na pakungi pa cena 40€. Nisem vedel, da so že cenej! 🥴

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 12 urami je Bossek napisal:

Sam TPMS ni noben problem zdrzi res vse. Problem je ventilcek in potem matica na tem. Na mazdi (Majes) so mi razlozili da je problem ker je drug material in potem ta matica rada pozimi poci. No meni je 2* pocila. Je pa na uradnem bil 1 ventilcek cca 90 eur. Samo matico niso hotli prodat.

No potem sem na ebayu nasel repair kit kjer dobis to matico za 5 eur in je :)

Ventilčki po novem so 40€ na Mazdi Selmar. 👍So tudi kje cenej...... 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sistem nadzora dolgih luči (HBC)
Napisano
pred 24 minutami je kacnje napisal:

Možnost preklopa na ročni način imam (sicer očitno malo drugače, ampak vseeno). Načeloma avtomatika solidno deluje, če bi le prižgial dolge luči pri hitrosti pod 40 km/h.

Verjetno nimaš LED, ker pri meni se sploh ne pozna, razen ko pripelje kdo nasproti..... 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sistem nadzora dolgih luči (HBC)
Napisano
pred 54 minutami je kacnje napisal:

Odkar imam CX-5, me pri uporabi avtomatskega nastavljanja luči moti, da se dolge luči vključijo šele pri hitrosti nad 40 km/h (upošteva se sicer še nekaj pogojev).
Dobra dva meseca že redno preklinjam to, saj po naših vaških cestah vozim ravno malo pod to hitrostjo in posledično s kratkimi lučmi. Zadevo sem prediskutiral z nekaterimi, ki so se vozili z menoj in prav vsi so bili mnenja, da bi takrat človek izbral dolge luči. Navodila sem prebral že ob nakupu, ampak očitno pri tem nisem bil pozoren.
Potem pa - glej zlomka - slučajno na eni spletni strani opazim, da je omenjena hitrost preklopa:
- na dolge luči pri 18 mph (29 km/h)
- nazaj na kratke pri 12 mph (19 km/h).
V glavi se mi prižge opozorilna lučka in preverim še nekaj evropskih (tudi uradnih, Mazdinih) zapisov. In tudi tam piše, da se vključijo dolge luči pri 30 km/h. Pogledam še v slovenskih navodilih in tudi tam piše: "...... se samodejno vklopijo dolge
luči, ko je hitrost vožnje približno 30 km/h. Sistem preklopi na zasenčene luči v naslednjih primerih ...... ..... hitrost vozila je manj kot 20 km/h."
Zakaj za vraga se pri meni preklop naredi pri 40 km/h (v to sem prepričan, ker imam vsak dan možnost v miru opazovati)? Lahko to na servisu prenastavijo?

Ne vem točno če je pri tebi enako ampak pri meni je na levi obvolanski ročici na noncu nje gumb, ki ga pritisneš in s tem prekineš avtomatske luči pa s črko 'A' je označeno. Od takrat naprej delujejo ročno do naslednjega zagona motorja. Upam, da imaš tako, drugače menjaj in kupi CX30... 😂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Analiza olja z metodo kapljičnega vzorca
Napisano
pred 8 minutami je Janez007 napisal:

Saj nivo na palički verjetno ni merodajen indikator vsebnosti nafte v olju, razen pri ekstremnih primerih. Verjetno Mazda dizel motor nekaj olja v 10.000 prevoženih km požre, hkrati pa nekaj nafte spusti v olje. Nivo olja pove, kaj količinsko prevlada (požrto olje ali nafta v olju). Se motim?

Pri moji CD175 je v glavnem nivo od menjave olja naprej na MAX, mogoče do naslednjega servisa zraste za kakšen mm proti X.

Mazda CX-5 Owner's Manual

Točno tako,in pri tebi je ta nivo odličen.👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zagon motorja
Napisano

Za CX30 pa sploh nisem bil pozoren ,ker je notri taka tišina,da.......

Sedaj sem odprl okno in je še vedno hladen motor v višjih obratih. 

1500 obratov ima CC 5sek, po tem pa padejo na 1000 za par sekund. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano
pred 3 urami je Janez007 napisal:

A nimaš tudi ti tega notri? In to v motorju s še večjimi obremenitvami (navorom) in nečistočami ...😉

Torej v G165 motor na Mazda servisu v Belgiji (kjer pride servis morda ceneje kot v Sloveniji ?zmeden?) točijo supra-x 0w20, tole je račun od danes 5. 10. 2021:

image.png.f29f9da6af0798710937209edc6eccb9.png

Imam ja, in kaj naj? Bomo vidli kako in kaj po par 1000km.....🤔

V g165 bi dal pa rajši 5-30 kot je bil tudi v g120. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

Na enem računu sem videl, da je uradni Mazda servis tudi v Mazdo G165 natočil olje Supra-X 0W20. 

@Aless, bo to OK, bolje ali slabše od 0W30?

Slabše,moje mnenje.👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zagon motorja
Napisano

Pri moji 3ki 2.0 je bilo isto,bolj ko je bil hladen motor dlje je trajalo cc 5-15 sek. Samo ne rohni kot dizel!😁

Za CX30 pa sploh nisem bil pozoren ,ker je notri taka tišina,da.......:ouje:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 2 (2012)
Napisano
pred 3 urami je TNT napisal:

Vidim, da je velik napisano glede Mazdine rje in garancije po forumu... Zanimam me samo a je kej Mazda napredovala v zadnjih letih glede tega, ali je isto kot prej!? Če lahko kdo mal namigne kateri letnik je dober in slab!

HVALA

Od predzadnje serije naprej si brez skrbi. 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Krajši interval regeneracije
Napisano
pred 37 minutami je Boss napisal:

Hehe pa sej nisem Vizjak :hudicek:

Men avto vedno dobr gre, tako da nisem opazil, da bi bila razlika. Bom videl a se kej na porabi pozna, ko bo tank mimo.

Ampak je pa treba priznat, da cena je pa oreng "muška". 😜

Italijanom primerna.... 😂

Bolje, da bi v Italiji pri Agipu tankal bi se vsaj pri porabi poznalo.... 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Krajši interval regeneracije
Napisano
pred 10 urami je Boss napisal:

Hehe, jaz sem si pa včeraj privoščil ta najbolj drago gorivo in se počutil kot v Italiji.

Bencinska na AC pri Kozini ter IQ dizel po ceni 1.617€ 😛

Kaj delaš pri PETROLU!😆

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtokozmetika, pranje avtomobila,…
Napisano
pred 33 minutami je Alex napisal:

Se strinjam glede črne. Že par lastnikov mazd 6 me je vprašalo, če je ta črna barva maske in ostalega original. 

Ravno v Soboto sem razlagal v Strunjanu lastniku ene bele M6  iz Murske Sobote, kako naj to naredi. Ni pa član našega Mazda  foruma na žalost. 

Sem malo prečekiral to žavbo in piše,da je za temnejša vozila......😃

Da se ti ne počrni......😳

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Feltne za zimo za mazdo 6 2018+
Napisano
pred 10 urami je Janez007 napisal:

Sedajle vidim, da oznaka 45 oz. 55 na pnevmatikah pomeni "višina pnevmatike v % glede na širino pnevmatike", narobe sem imel v glavi, da pomeni višino v mm ...:vskalo:

Torej je razlika še večja, cca 2,5 cm je 17" platišče bolj od tal. In pri marsikaterem robniku je to lahko odločilno.

Screenshot 2021-09-12 08.46.48.png

Seveda, če voziš čez robnike.... 😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Feltne za zimo za mazdo 6 2018+
Napisano
pred 3 urami je Janez007 napisal:

Ni mi čisto jasno, zakaj je 19" platišč pozimi škoda oziroma zakaj avto pozimi (5 mesecev) ne rabi biti lep😁

Se 100% strinjam,ko gledam avto mora biti lep ali je zima al poletje...😊

Pozimi ga pač večkrat opereš in je lep.👍 Zato ni druge variante kot ,da je na normal feltnah.😊

Cenovno pa ne prideš ravno poceni skozi,to je res ampak ,ko kupiš Mazdo je prvotnega pomena lepota in kvaliteta.....:nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.