Moja enako, samo, da tisti avto, ki je zavijal se ni ustavljal, ampak je lepo zapeljal v ulico. Mazda pa v "panic mode", ?e dobro, da ni bilo zadaj nikogar, ki bi bil preve? blizu, ker bi "pokau ejga"
Slivka pozabljas da je folk placeval da se odstrani DPF ker tega (se) ne kontrolirajo na tehnicnem. Kaksna bo situacija, ce zacnejo kontrolirati nevem, ampak vrjetno nebojo placali za odstranitev in potem se vsako leto 100e na tehnicnem. Poleg tega moras tako osebo na tehnicnem poznati in ni to kar tako, kot da si prisel v trgovino. Vrjetno ce bojo to dejansko uvedli se bo polovica oseb ze avtomaticno premislila, ker se bojo bali kako priti cez tehnicnega.
Ne, folk je pla?eval odstranitev, ker uradni servisi z vso opremo ne znajo ugotovit vzroka in ko ti predlagajo obnovo turbine in ?e ?e vedno ne bo OK ?e menjavo celotnega DPF-ja s senzorji za cca 2500 EUR ali recimo polovico vrednosti avta je pa? to to. Ko bodo zakonsko prepovedali 1000% mar?e na rezervne dele, verjemi, da se bo zelo malo DPF-jev odstranjevalo.
Kar je v resnici pomembno je, da ima? dovolj kilometrine, da zaklju?i? cikel regeneracije. To pomeni, da se avto ogreje na delovno temperaturo in da v nekem trenutku dose?e? ve? kot 2000 rpm (verjetno ?e kak?en drugi pogoj). Ko dose?e? omenjene pogoje, potrebuje? ?e cca. 15 km. Po mojem mnenju 26 km v eno smer verjetno zadostuje (je pa to neka mejna vrednost).
Pri teli moji novi je tako, da regeneracija deluje tudi pri manj kot 2000 obratih in se zaklju?i v 5-8kilometrih. V 5km ?e sem na AC s hitrostjo nad 100km/h. Ja sem bil kar presene?en, da se tako hitro izvede in da se vklopi nekje med 300 in 350km.
Sem ?e enkrat izra?unal pot .. v obe smeri 2 x 26 km/delovni dan. Je to ?e kaj bolj v prid dieslu? Res pa je, da od teh 26 km v eno smer pribli?no 8 v koloni in po mestu.
Ne sekiraj se... eni pa? malo dobijo pikice, ko sli?ijo dizel. Tako je ?e vsa leta.
@Boss noben mu ne soli pameti , seveda je odlo?itev njegova tako kot je od vseh biloje pa? samo vpra?anje ?e ne vidi? ni zraven nobenega modrovanja , prepri?evanja da se ne spla?a ali bilo ?esa kar je v navadi pri vas dizela?ih. Pa brez zamere :ne vem:
Jaz nikoli nisem nikomur rekel zakaj si je pa kupil bencinarja... vsak najbolje ve zase zakaj. Je pa drugo, ko nekdo ?e ni ni? kupil pa spra?uje, kaj naj vzame - takrat pa seveda je vsako mnenje na mestu.
Druga?e pa z moje strani ni zamere nikakr?ne, ker nimam ni? od tega, samo postavi se v njegovo ko?o, ko pride gor z vpra?anjem, nazaj gre pa lahko s slabim ob?utkom zakaj je kupil tak avto.
Si predstavlja?, da ti zdajle re?em, zakaj si kupil SUV-a, ker preve? po?re pa ?e KIO za povrh - a ti Renault Clio ni dovolj?
To je men tud KIA po?enjala. ?e sem avto pri?gal in naredil recimo manj kot kilometer ter ugasnil, pol je pa kr rablo ene 5 sekund verglanja, da je ponovno v?gala.
Zakaj kabli, ?e avto vergla? Kot je meni znano, ?e ne prepozna kode klju?a sicer obrne motor ampak ta ne zalaufa. A ni najbolj enostavno za?et z 10 litri bencina, ker ne vemo kako hud je ta klanec na katerem stoji avto.
Bravo... lepo, da si nam povedal, da si uspe?no re?il, ker po navadi ko uporabnikom uspe odpraviti problem, kar nekako pozabijo napisat kako so ga re?ili.
Saj ve? kaj pomeni beseda po?asi... to je na?eloma takrat, ko se ?e premika? in avto ?e ne obstane. Kot ka?e ima nekje zapisano, da ko ka?e hitrost na digitalnem ?tevcu hitrosti 0km/h, da je ta pogoj izpolnjen, ?eprav se avto recimo pomika z 999m/uro.
Druga? je pa sistem butast do amena... sem ravno v soboto peljal nekaj velikih ?katel in en polomljen stol na deponijo. In seveda sem kot zaveden ekolo?ki dr?avljan ?akal ve? kot 3/4 ure v vrsti pa me ni premamilo, da bi obrnil in odvrgel smeti na kakem ?rnem odlagali??u.
OK da skraj?am:
- ustavim v vrsti, avto normalno ugasne - OK fino
- ?ez 2 minute stanja se avto sam pri?ge - hmm, ne vem zakaj, ker gretje je bilo OK, edina stvar, ki je bila pri?gana so bile dnevne lu?i in radio.
- ?akam 3-4 minute, avto no?e ve? ugasnit.
- OK, izklopim sam motor, ker bi ga tako ali tako, saj sem vedel, da se bo ?akalo.
- 10min kasneje spusitijo novo rundo notri in se kolona premakne
- cela pocedura tega i-stopa se ponovi po natan?no istih korakih, tako da sem v tretjem premiku kolone kar sam lepo ugasnil avto.
Aja pa ?e to - zadnji? se peljem do kri?i??a in ravno ko i-stop ugasne motor se pri?ge zelena. Stisnem sklopko in mislim, da predno je avto motor spet zagnal je minilo 2-3 sekunde, da sem nagonsko ?e iskal gumb za vklop, ker za mano je ?e en ?iv?ek potrobil. V glavnem men tole res ni v?e? in uporabljam ga ve? ali manj zato, ker ga pozabim izklopiti pred vsako vo?njo. Ga pa seveda vklopim, ko je recimo vem, da bo treba ?akat vsaj kako minuto in takrat je ?ist dovolj, da stisnem gumb od i-stopa, ker potem je res la?je ?tartat saj ti sam pri?ge motor in se ne rabi? ?e s tem ukvarjat. Aja pa motor sem uga?al tudi ?e pri prej?njem avtu, ko nisem imel start-stop sistema - tako da se ne bi glih pogovarjali o ekologiji.
Pri rocnem mora biti sploh vec pogojev izpolnjenih... Meni se recimo pri rocnem menjalniku skoraj nikoli ne aktivira, ker pred semaforjem zelo zelo redko dam v prosti tek... Da bi se aktiviral iStop pa je treba dat v ler, spustit sklopko in imeti nogo na zavori...
Ni ?ist tako pri ro?nem. Noge ne rabi? imeti na zavori in motor se ugasne tudi, ?e se ?e po?asi pelje? proti kri?i??u, recimo. Na?eloma je samo vezan na pedal sklopke in polo?aj menjalnika ter hitrost. Ker pa? ni zdravo za potisni le?aj sklopke, da skos dr?i? pritisnjen pedal je ?al edina re?itev vklop gumba za i-stop off.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Moja enako, samo, da tisti avto, ki je zavijal se ni ustavljal, ampak je lepo zapeljal v ulico. Mazda pa v "panic mode", ?e dobro, da ni bilo zadaj nikogar, ki bi bil preve? blizu, ker bi "pokau ejga"
Povezava za deljenje
Deli na druge strani