To se vse da predelat, zanimivo pa je da je VEDNO bil problem na mazdi 6 tvoja je prva trojka s temi te?avami, ?eprav dvomom da je problem tam kjer so ti rekli. Ra?unalnik in ?arnica ne bo ?lo - po doma?e BU?E.
Mene bi pa zanimalo, kaj bi lahko bil vzrok nev?iganja mazde 2, 2003, 1.4 Diezel 55kW pri temperaturah okrog 0stC in ni?jih. Imam jo ?e 6 let in je vsako zimo isto. V?asih je potrebno ?tartati 2x, vcasih 3x, v?asih 5x.
Lani sem menjal grelne sve?ke in vstavil nepovratni ventil pred ro?no pumpico nafte. Ni bilo u?inka. Ta teden sem menjal relay samov?iga, ker sem opazil, da je bila plastika pri enemu konktaktu malo stopljena.
Sedaj ?akam na nizke temp. Mislite, da sem s tem odpravil te?avo.
Lp.
Pozdravljeni
Lahko je z relejem napaka resena je ze bila okvara na relejih mazda 2 1.4 dizel
Bom ugibal na slepo, da je zgornja fotka 1.6 in spodnja 1.8? (najbolj smiselno je, da pravilni odgovor poda?, ko vsak napi?e kater je kateri po njegovi logiki).
Kater sodni izvedenc pa vidi razliko na u?? Dejstvo je, da se razlika da opazit edino na valjih, ki merijo konje. Zdj pa mi povej kako bojo ?li 'razbit' avto merit kolk konjev je imel, ?e izgleda vse serijsko?
Verjetno bi se dalo tudi preverit po ozna?bi motorja, ki je ponavadi skrita nekje zadaj in na prvi pogled ni dobro vidna. Npr. V6 Mazdini motorji vem, da imajo tako in so v?asih pogosto menjavali najmanj?ega (1.8) z mo?nej?im (2.0 ali 2.5) in so na pogled identi?ni, zadaj pa ne vidi?, ?e ne podre? konkretnega dela motorja.
No sicer pa avto kot avto, rabljenga kupovat je zmerom loterija, vendar si upam trdit, da je la?je kupit rabljenega bencina kakor dizla. Ima? manj zadev "za zgre?it" in se nategnit.
Zdaj pa pridno cekine na kup in var?evat, ?eprav avto ni ravno vrhunsko smotrna nalo?ba kar se izgubljanja vrednosti na trgu ti?e.
Daj vpra?aj ?e mojstra Pelka, ta ti bo verjetno kar iz prve povedal v ?em je te?ava. ?e najbolj?e po e-po?ti ali sms, ker je trenutno na kraj?em wikend dopustu na Krku. Gsm ima; 041 667 335, e-po?to; avto.pelko@gmail.com
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Tezavca z balastom verjetno?
Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Povezava za deljenje
Deli na druge strani