Skoči na vsebino

Ne ne mislim kar na sklopko kompresorja. Mislim da je celo el. Magnetna v kompresorju. Lahko pa da je tudi alternatorja. Vsekakor nekaj kjer je vpet mikrojermen. To so pa alternator, kompresor, napenjalci

A ni nekdo ravnokar tu na forumu oisal da je pobiral sravfe kompresorja po avtu...

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Klima
Napisano

ampak saj ni ni? narobe ?e kompresor izklaplja pa vklaplja, pravi? da ti tudi hladi.....kdaj je bil pa kabinski filter menjan?

to kar opisuje? je pa mazdina funkcija Auto / Eco da me?a hladen zrak z zunanjim. ?e je probaj slede?e: 2 x zaporedoma klikni Auto ali pa AC gumb - se ne spomnim, tako namesto Auto/eko pi?e samo Auto (ali pa namesto AC/Eco pi?e samo ECo) je ?e nekaj ?asa od tega

probaj da eliminira? to eco funkcijo, ker takrat prime?a zunanji zrak, ?e pa je kabinski filter povrh vsega ko mokra vileda bi pa ?e vonj obrazlo?il...

?E zadnji namig, spucaj odtok klime

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtomatski menjalnik v Skyactiv modelih
Napisano

vsak ti ga lahko da, med izpustom. Sicer pa velja da je treba za flush porabiti skorajda 2x predpisano koli?lino da res starega odstrani?, ampak spet....?e sama menjava je dobrodo?la

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Avto je tako lep in svetlec brez pikic da preveri ce ni bil farban oz zaleten spredaj. Vsak avto po tolikih letih mora biti vsaj malo popikan. In zarometi vsaj malo megleni...:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Menjalnik je treba v celoti pre?istiti (preplakniti) in nosi precej?njo koli?ino olja. ?e naredi? standarno "izpusti + nalij" ti v menjalniku ?e ostane skoraj 3/4 nemenjanega olja in potem ni kul ker se stvari zme?ata.

Ne more drzati ker je karter 3/4 vsega olja. Kje hudica lahko v hladilniku ostane 2/3 olja, kar je 3-4 l olja??

Vsak avto ima predpisano kolicino. Toliko mora ven in toliko mora notri, plus minus 5%

Iz mojega se samo z drain plugom izlije 7L od 7.2L, v filtru vec kot 0.05L olja ni ker je obrnjen na glavo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pa kdo ti govori o prokletem intervalu. Olje je vec kot priporoceno menjati na vsaj 100k. Pa ti te robote pa navadne menjalnike ze sanjas. Vse kar sem napisal je da mazda nima predvidene menjave, in da sem skepticen do tega, ti pa spet silis s temi tehnicnimi razlikami

Metoda menjave se pa imenuje Tim Eckart.

Pri DSGju je obvezno pred finalnim izspustom olja na nivo levelerja priklopiti vcsd ga segrevati do 37C ob tem menjati rocko po prestavah d r n s p. In sele ko je segret se umakne drain plug da odtece olje nad level plugom

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Sej tud 50 eur ni, a si kdaj ze menjal?

Ja ja. Res je. Menjal sem ze, tako alhambro kot ro?ne v micri, m5, m6, mx5, barchetto.

ampak atf olje za tak menjalnik je 5L x 10?, ce zamenjas sam je toliko.

Za mojega je 18? x 8 fakin litrov...(7,2L gre notri) pa 10? za filter. In ja sam menjam...:)

Zdaj bom namesto vagov olje dal Motula Dctf

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Bo kar okoli 400?, ampak vseeno...

Wtf? Liter olja je 10? (za dsg 20?). A morajo odpret celga al kako?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Glej olje je olje, trenja so trenja in sile so sile. In vsak menjalnik z oljem se segreje do 100C

Citroen ima takega kot opisujes pa ima menjave olja

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Nekaj casa nazaj smo imeli debato o tem da je v mazdi predvideno da se olje v avt menjalniku ne menja. Jaz bi bil skepticen do tega..

Sedaj ko sem iskal material za mojega (3. Menjava pri 180k - interval 60k) sem videl da vag ni edini ki ne samo menja olje ampak tudi ima namesnski filter ki se menja. In enako je pri PSA, Ford, Alfa, Fiat, Opel...filter in olje.

Tudi ko menjas olje ti je takoj jasno da je dobro menjati...brown/black vs red...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ke: Ro?na zavora in DSC
Napisano

Dobro jutro ...

Dva dni ?e opa?am, da mi gorita lu?ki za ro?no in dsc po kakem kilometru pa ugasneta ... opazil sem tudi da bota lu?ke gorele le takrat ko bo avto dlje ?asa stal... kako dolgo nevem, ampak ko stoji ?ez no? se pri?geta ?e pa pustim avto stat kak?no uro pa se ne pri?ge .. mogo?e ker je ?e ogret....

Dogaja pa se to v mazdi 6 letnik 2007 147000 km prevo?enih

Poslano z mojega MHA-L29 z uporabo Tapatalk

preveri ?e ni aku bolj pazen, oz ce si ga odklapljal je treba nau?iti volan levo desno 2x

preveri nivo zavorne

pa je ta break light rdeca? velikokrat se jo zamenja za rumeno od TCSja - takrat so to ventil?ki v gumah za tlak v ku...

druga?e pa RTFM  :rolleyes:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda asistenca - tujina
Napisano

?e se vam pokvari avto v italiji je velika verjetnost, da bo operater znal Slovensko...namre? za pomo? v Italiji ( tudi za italijane),"operirajo"

oz pomagajo kar iz Kopra. To?neje iz stavbe po?te Koper. :D

Potrjujem. lanski primer, vendar AMZS asistenca.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX5 - dnevne LED lu?i utripajo
Napisano

Kakorkoli vedo ali ne vedo, avto je v garanciji!

Tole bo zanimivo, prvi primer okvare led. Ali bodo to smatrali kot potrosni material ali del avta...

Pri konkurencni znamki vem da menjajo pod garancijo (kolegi 2x dnevna, 1x cela luc z racunalnikom)

Sporoci

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Klima
Napisano

Rabljene no?em. Nova pa nobena ni ustrezna, razen tista iz austrije...

pa ta iz avstrije je drugega proizvajalca celo, ni metzeger al kako ?e, bi znala bit mo?nej?a (ne vem ?e ve?, ta cev je kar reden problem na mazdah.... :( )

to pomeni da so 3 na zalogi pri njemu, 7 pa prodanih

3 verf?gbar7 verkauft

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Klima
Napisano

na ebay dajejo samo dejanske stvari, drugo so trgovine z lastno stranjo in 'zalogami v skladi??ih po svetu'

kaj pa kaj takega?

https://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2047675.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XKlimaleitung+Klimaschlauch+Klima+Leitung+Mazda.TRS0&_nkw=Klimaleitung+Klimaschlauch+Klima+Leitung+Mazda&_sacat=0

jaz sem na primer kupil nov kompresor za klimo pred 2 mesecema, pri nas 600-800? 'predvidoma 5-10 dni'

ebay now 270? iz nem?ije 3. dan pri meni. 4. dan instaliran.

pa ?e denar ima? varovan, ?e roba ne pride, je kaput ali falsch...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Klima
Napisano

Ker potem ko naro?i? dobi? odgovor da v resnici ni na zalogi in ne vejo kdaj bo. Tile prodajalci so prakti?no eni in isti.

Morem pregledat tole na ebayu, samo mi ne nem??ina tuja...

edit:

tole iz ebay

Dieses Angebot wurde vom Verk?ufer beendet, da der Artikel nicht mehr verf?gbar ist.

Hvala obema

I??em dalje...

Na ebayu jih je ogromno in je najbolj ziher zadeva. Prav tako vedno na zalogi

Zakaj pa ne gres drugace na kak klima servis, tam delajo cudeze. Na primer Parkelj Janez. Meni 18 let sraro barchetto zrihtal klimo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poki pri sprednjih kolesih
Napisano

Sam a je to stvar ki se vlece od prve generacije? Ne mores verjet

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.