Za ročni menjalnik sem jaz da not redline 75w80 gl4 redline oznaka je mtl, rabis ga 1.7 litra cena je okoli 25€ na liter. Ampak se splača, razlika je se res občuti, lahko potrdi tudi Alex
Osnova je aisinova to je res, nisem še pa nikoli menjal z aisinovim oljem. Če gledaš specifikacije aisin je njihovo olje še za toyote in nwm kaj še vse. Pri ravenol fz piše samo za mazdine fw6ael menjalnike skyactive.
Pri mercedesu je šla prej garancija kot je dosegel 60000km, drugače je bila pa tako ali tako predvidena menjava na 60000km servisno, mazde pa nimam avtomatik, če bi jo pa imel bi pa sigurno za čas garancije zahteval osvežitev olja na servisu. Sem pa že doživel da se je nekaj delalo na eni mazdi in je malo olja ven steklo avto je imel okoli 130000km pa so to olje ki je ven steklo nazaj not vlili. Zato pa kar si lahko si naredi sam. Če bo pa kdo rabil menjavo olja se pa naj javi mu rade volje pomagam.
Tvoje olje je desno na tej palčki ki si jo slikal imaš tanek film olja zato je svetlejše ko je večja količina skupaj je točno takšno kot je desno olje, mora bit pa takšne svetlo modre barve kot je levo. Saj ima kdo na forumu tudi izkušnje z avtomatskimi menjalniki in lahko potrdi
Original olje je svetlo modre barve tvoje je pa rjavo in se prežiga, na meji si ko je barve kot zavorna tekočina tvoje je že prek in temni torej se prežiga, glej jaz ti povem iz izkušen ti pa naredi kakor hočeš avto je tvoj
Povprečje imam 7litrov je pa res da se vozim sedaj 8km v službo. Če pa grem na daljšo turo je pa okoli 6,5 litrov. Sem ga pa z obcutkom spravil ze na 5,9 litrov ampak raje malo dinamike je bolje za avto 🙂 .
Imam nove novice, sem govoril s kolegom ki dela na mazda servisu mehanik na mazdi še od časa Šerbineka v MB. Do sedaj se pri bencinskih motorjih nikoli ni pojavila napaka glede pacanja sesalnih ventilov in sesalnih kanalov, tudi sam ima cx5 G165 letnik 2014 z 210000km in ni še nikoli čistil sesalnih kanalov in ventilov. Priznal pa je da to delajo pri dizelskih izvedbah vedno pogosteje. Potem sem klical naokrog firme pri katerih sem že poizvedoval ceno za peskanje ventilov in sesalnih cevi ter jih povprašal koliko mazd bencinark skyactive so že peskali in odgovor je bil do sedaj nobene ampak bi se priporočalo. Ok grem dalje kličem kolega ki ima mazdo 3 letnik 2014-2015 G122 motor, trenutno prevoženih 190000km če je že peskal in podobno, odgovor ne nikoli nič samo redni servis to je to. Zdaj si naj pa vsak sam misli kaj in kako je glede tega, jaz bom na 100000km dal preventivno čistit sesalne kanale in ventile, že zaradi firbca kako izgleda. Glede lovilca olja bom pa probal poiskat nekoga ki ga ima na tem motorju pa da vidim (škodi ne koliko sem preučil zadevo, mogoče bi še dizlom prišlo bolj prav, glede na to da se vedno več teh težav pojavi na dizlu). Mnenja dobrodošla
Jaz razmišljam da na 100000km dam čistit sesalne kanale in ventile potem pa vgradim to zadevo. Zdaj cenovni razpon je od 30€ pa do 200€, priporoča kdo kakšno znamko?
Gledam lovilce olja ki se vstavijo med oddušek povratnega voda hlapov. V tujini jih kar dosti vgrajuje v skyactive g motorje. Ima kdo kakšne izkušnje, mnenja, nasveti?
Zdravo, malo sem raziskal kdo dela original svečke za skyactice G motor. In to je NGK z oznako ILKAR7L11. Torej na original škatlici je oznaka mazda PE5R-18-110 spodaj pa je oznaka ILKAR7L11, kar je oznaka NGK. Če pogledate v katalog je NGK svečka s to oznako namenjena samo mazdi, s tem ko svečke znamke Bosch in Denso zraven mazde zajemata še en vagon vozil. Sedaj pa cena, pri eurotonu je NGK svečka (original) 30€, Bosch 10€, Denso 17€. Na autodocu je cena NGK 19€. Za konec še moment pritrjevanja: najprej priviješ svečko z roko do podložke/tesnila nato priviješ še za M12 1/2 obrata, za M14 2/3 obrata, te svečke ILKAR7L11 so M14 in na NGK strani je predviden moment 17NM.
Saj pri dizlih se isto pojavlja je tudi direktni vbrizg goriva. Jaz sem zelo picajzlast za avto in delam vse prej kot je treba, pac to mi je hobi in v tem uzivam. Imate pa mazde ki niso nikoli nic od tega natedili pa grejo imajo 250000km in gre. Pa da nebote mislili da je samo pri mazdi tako, so preumium znamke ki imjo zraven tega se sto drugih stvari.
Sem preveril, čiščenje sesalnih kanalov stane 180€+ tesnilo. Ni tako velik strošek in res razmišljam da bi kar na 100000km dal čistit in imam mir naslednjih 100000km.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Za ročni menjalnik sem jaz da not redline 75w80 gl4 redline oznaka je mtl, rabis ga 1.7 litra cena je okoli 25€ na liter. Ampak se splača, razlika je se res občuti, lahko potrdi tudi Alex
Povezava za deljenje
Deli na druge strani