Sem dokaj nov na forumu in pred kratkim sem kupil mazdo 626 2.0 ditd 2002 avto je super vendar nasplosno me zanima kako se obnesejo ti motorji( kake napake da rado kaj crkne) ce ima kdo kaksne izkusnje in podobno....
Druga stvar ki me zanima pa je da ima avto oem avtoradio 2din v katerem je samo tuner brez kasetnika in cd. Zato sem malo iskal po netu in nasel kr nekaj info da bi se naj dalo temu avtoradiu priklopit aux prikljucek vendar nikjer natancno kako razn tukaj http://www.google.si/imgres?imgurl=http://...%26tbs%3Disch:1 vendar to sem probal ampak ne deluje konektor pa je enak tako da ce kdo mogoce ve ce se to da nardit ? ce ne druga mi pol edino preostane blenda in normalen cd radio...
Sicer meni se tudi sli?i ko zavijam (nek prizvok servo volana-pumpe al neki tazga) samo se mi pa nikjer ni? ne zatika ali da bi morda ?udno ?kripalo. Morda gre samo za drgnenje samih man?et ki so gumaste :ne vem:
morda bi blo fino ?e bi vsaj lociral prib. kje se to sli?i (eden naj vrti volan drugi naj poslu?a)
20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!
FWD je za ?enske, RWD je za mo?ke, 4WD pa je za invalide
pri meni zasveti (po ra?unalniku ko je ?e cca 55km) vozil sem ?e tako dolgo da se mi kazalec niti premaknil ni ve?(ra?unalnik je kazal 0km) nalil pa sem 50.1l tank naj bil prav tako 55l
Se pa sam samo informativno oziram na ra?unalnik zaupam prevo?eni kilometrini
20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!
?e si kje iz okolica LJ ti lahko pomagam pri temu ?e slu?ajno nebi vedu!
pa ?e nekaj samo navaden kabel za zvo?nike bo malo ?voh (razen 2.5kvadrat) tolk bi dal jaz sj ve? razdalja od akom-prtla?nika je cca 4 m izgube in sam porabnik itd... lp
Hmm... Mal sm zmeden... Klical danes na servis 1., 3.5-4l, ??? 2., 3.2l, 3. in 4., 2.9l?
Ko sem po netu iskal navodila za uporabo vozila, 323 bj, L.2002, za mojo mazdo, ni blo N?. Vsaj zastonj ne.
Naletel pa na delavni?ka navodila za ta motor, ki je tudi v avtu, kjer je menjava 3l, menj.+filter 3.2l, totalno suh motor 3.4l, specifikacija...bla,bla, brez intervalov menjave, s prikazano merilno ?ipko...
Isto jermen, vse okrog, brez intervala menjave... Po raznih forumih i??e? od 90k, 96k, 120k 160k...
evo koli?ina olja za tvoj motor to je iz working manuala
kar se pa ti?e velikega serisa pa naredi na 100.000 km pa je -js imam tudi v kratkem velik servis imel bom 102.000 km
?e rabi? komplet knjigo se mi javi
Sklopka pri malih obratih ne drsi, v breg in pri vi?jih obratih pa za?ne drset. Zanimivo je to, da je samo naenkrat se to zgodlo. Prej je bilo vse normalno, brez kakih znakov.
Za menjalnik neven koliko je olja, drugo je vse, vsaj kar se da videt.
A nebi to bilo nekih znakov ze prej, ?e bi bila skopka proti koncu, al se to samo naekrat tak zgodi?
hmmm te?ko ti re?em a se to zgodi iz tatrenutek na naslednjega!
Sam sem imel pri prej?ni mazdi simptome slabe sklopke(200.000km)
?e sem prestavljal lepo in ni? sunkovito potem je lepo delovalo,?e pa sem imel ?tarte potem pa je pa je sklopka zdrsela.
Najbolje da se obrne? na kakega mehaniha
zdravo.imam eno te?avo.zrjavaela in odpadla mi je ?al?ka pri zadnejm levem fedru.tudi sam pleh je malo ?e rjast.ima kdo kak predlog.ali je spoh ?e kak re?itev za mojo mazdo.je pa ?e kar stara.
mazda 323 1,6 ?asija je letnik 90 motor pa 91
Verjetno se da kej po?vasat in pa oja?at pleh ?e je dovol zdravega mesa
sam feder in amortizer pa ga preprosto zamenja? z drugim ali pa obnovi?.
?e bo? obnavljal se ti potem spla?a vse 4 amortizerje v kolikor ?e nisi tega storil
lp
Na moji mazdi 3 je pri 120k kilometrih verjetno ?la sklopka ..
V?eraj sem se normalno pelal in ni bilo nobenih znakov da kaj nebi bilo vredu. Ko sem se htel obrnit in dal v rikverc, je naenkrat ?lo zelo te?ko v rikverc ?altat in pedalka za sklopko je do pol ?la v prazno, pol pa veliko bolj te?ko (kot prej). Ker sem bil sredi poti, sem se peljal ?e naprej.
Nato je vmes ?lo normalno ?altat, vmes te?ko, pa tudi sklopka se mi je za?ela pelat, tako da nekak sumim da je to to.
Ker nisem mehanik, me zanima va?e mnenje o tem.
mazda me ?e drugi? razo?arala pa jo imam komaj 2,5 meseca.
uff
te?ko re?t kar koli,a kej drs sklopka ko se vozi? ali spelje?,kej ru?i....
koliko ima? hidravli?nega olja?
Tud sam imam trdo pedalko za sklopko imam 100.000km in 2.0 motror in za 1x ?e slu?i svojem namenu :ne vem:
mislim da je ?e bilo nekaj napisanega prav zarado vode v prtla?niku,samo dele se ne spomnim kdo je to bil,se pa spomnim da je bilo govora lu?eh (nekaj) lahko pa samo zama?ene odvodne cevke ki odvajajo vodo tam nekje.
sprazni prtla?nik ga posu?i,avto zapel ven in ?lavf v roke
jaz sem jih menjal ene ko sm nabavil avto se pravi 2leti nazaj ?el na servis in kupil original(cene ne vem to?no) ampak ni mi ?al lahko greva te?it za 2 para si za??
proba? vzet ?rafciger pa kladu in s strani nabija? ,driga zadeva je da matico za?aga? in jo tako odbije?,?e ho?e? se lahka malo skup pomatrava sm pa v okolici ?rnu?
Nekako bi ?e zjebala tisti ?ravf
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani