Skoči na vsebino
mazda 6 ?re olje
Napisano

?iv

Imam mazdo 6 karavan sportcombi bencinar...

Avto mi je v 1 letu in cca 5000 km po?rl 3 litre olja...

Seveda se mi zdi sumljivo in pretirano, me zanima ?e ima kdo podobne izku?nje in kaj je lahko vzrok

Sam sem dobra 3 leta vozil 2003 letnik 2.3B motor in mi je olja popila nenormalno (na koncu je imela sicer preko 350.000km na ?tevcu), ampak dokler nisem imel nekih te?av s termostatom, ki mi je o?itno ostal blokiran v neki poziciji, da potem ve?jih obremenitev ni zmogel, do takrat je bilo izginevanje olja skoraj neznatno. Kasneje pa je bilo potrebno doliti od 0,5 pa do liter olja na 1000km. Skratka pregretje avta, to ponavadi obro?ke "na?ne" in potem gre zadeva le ?e navzdol. V nadaljevanju je na tem motorju dr. Pelko naredil generalni servis in sedaj pri novem lastniku ne popije olja niti kapljice.  :jupiii:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vztrajnik
Napisano

Dvomim da je tole cena za vse skupaj, ker tudi Dr. Pelko kupi material za skoraj 800, pa ima velik popusta v Taposu kjer jemlje glavnino zadev :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rja
Napisano

500ml bo verjetno precej premajhna koli?ina za celotno podvozje, ?e ?eli? dobro naredit. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ava z DPF
Napisano

Na uradnem servisu z precej dodatnim materialom (sonde, senzorji) je res verjetno tam 4k EUR.

Na ebayu so po 500?, pri nas pa ne vem kok jih ima kak strajnar. Samo verjetno bi se sam odlo?il kar za odsranitev (oz. bi pra?al prej Pelkota kaj svetuje).

Sem mu jih ?e kar ene par napotil in vsi doslej zadovoljni z opravljeno storitvijo dr. Pelka, pa ?e potro?nja nafte se je krepko zni?ala. Pelko je ma?ek in ve kako se lotit zadeve.  :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Pele odgovarja naslednje;

Pozdravljeni.

Napako lahko bri?em zastonj ,ne morem jo pa ra?unalni?ko odstraniti.
Zavorni cilinder prednji je 40 eur obnova,zadnji ista cena razen ?e ni pri zadnjem problem v ro?ni zavori se ga ne da obnoviti.
LP
Simon Pelko
041 667 335

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.