Avto mi je v 1 letu in cca 5000 km po?rl 3 litre olja...
Seveda se mi zdi sumljivo in pretirano, me zanima ?e ima kdo podobne izku?nje in kaj je lahko vzrok
Sam sem dobra 3 leta vozil 2003 letnik 2.3B motor in mi je olja popila nenormalno (na koncu je imela sicer preko 350.000km na ?tevcu), ampak dokler nisem imel nekih te?av s termostatom, ki mi je o?itno ostal blokiran v neki poziciji, da potem ve?jih obremenitev ni zmogel, do takrat je bilo izginevanje olja skoraj neznatno. Kasneje pa je bilo potrebno doliti od 0,5 pa do liter olja na 1000km. Skratka pregretje avta, to ponavadi obro?ke "na?ne" in potem gre zadeva le ?e navzdol. V nadaljevanju je na tem motorju dr. Pelko naredil generalni servis in sedaj pri novem lastniku ne popije olja niti kapljice.
Na uradnem servisu z precej dodatnim materialom (sonde, senzorji) je res verjetno tam 4k EUR.
Na ebayu so po 500?, pri nas pa ne vem kok jih ima kak strajnar. Samo verjetno bi se sam odlo?il kar za odsranitev (oz. bi pra?al prej Pelkota kaj svetuje).
Sem mu jih ?e kar ene par napotil in vsi doslej zadovoljni z opravljeno storitvijo dr. Pelka, pa ?e potro?nja nafte se je krepko zni?ala. Pelko je ma?ek in ve kako se lotit zadeve.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Sam sem dobra 3 leta vozil 2003 letnik 2.3B motor in mi je olja popila nenormalno (na koncu je imela sicer preko 350.000km na ?tevcu), ampak dokler nisem imel nekih te?av s termostatom, ki mi je o?itno ostal blokiran v neki poziciji, da potem ve?jih obremenitev ni zmogel, do takrat je bilo izginevanje olja skoraj neznatno. Kasneje pa je bilo potrebno doliti od 0,5 pa do liter olja na 1000km. Skratka pregretje avta, to ponavadi obro?ke "na?ne" in potem gre zadeva le ?e navzdol. V nadaljevanju je na tem motorju dr. Pelko naredil generalni servis in sedaj pri novem lastniku ne popije olja niti kapljice.
Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Povezava za deljenje
Deli na druge strani