Skoči na vsebino
Mazda 6, ne v?ge
Napisano

@Dragana, upam da bo? imela sedaj dobro delujo?o Mazdurino. Ker moje mnenje je, da ko je dizel vozilo enkrat "zjahano" takrat se lahko izka?e kot jama brez dna, kar upam da tvoj ni, se razume.  :prstgor:

Kot jama brez dna sem ?elel povedat, da je lahko hitro dele?en popravila, katerega znesek potem prese?e njegovo realno tr?no vrednost (recimo sklopka in vztrajnik je ?e takoj "Jur?ka", pa ne na?ega kolega JureS-a, ?obe, interkuler, turbina, itd.).  :blush:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 gh ksenon
Napisano

@Borovnica, s ceno pri Yavaryu bo? ekstra zadovoljen, lahko pa ?e prej pokli?e? na uradni servis, da bo? potem videl kako ugodno te bo pri?la menjava.  :zvizga:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A ima tvoja ma?ina IMV ventil?

Tudi jaz sem razmi?ljal, ?e mu morda IMV nagaja, ampak ker nimam niti osnovnega pojma/znanja o dizlih, raje ne bom modroval. Bom zdajle dr. Pelku pisal o tej te?avi in v kratkem napi?em njegovo ugotovitev oz. diagnozo.  :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 sprednji diski
Napisano

Mazdina precej ?ibka to?ka so dejansko zavore, tako da ?e ti jih bodo menjali pod garancijo, se ti vsekakor spla?a to izkoristit, da potem v nadaljevanju ne bo morebitnih te?av in sanacijah le-teh verjetno samopla?ni?ka. 

Ko omenja? Katrco - R4, a si prepri?an, da sploh ima diske? Ker njen sodobnih VW Hro?? ima namre? na vseh kolesih takoimenovane bobne. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 ?re olje
Napisano

?iv

Imam mazdo 6 karavan sportcombi bencinar...

Avto mi je v 1 letu in cca 5000 km po?rl 3 litre olja...

Seveda se mi zdi sumljivo in pretirano, me zanima ?e ima kdo podobne izku?nje in kaj je lahko vzrok

Sam sem dobra 3 leta vozil 2003 letnik 2.3B motor in mi je olja popila nenormalno (na koncu je imela sicer preko 350.000km na ?tevcu), ampak dokler nisem imel nekih te?av s termostatom, ki mi je o?itno ostal blokiran v neki poziciji, da potem ve?jih obremenitev ni zmogel, do takrat je bilo izginevanje olja skoraj neznatno. Kasneje pa je bilo potrebno doliti od 0,5 pa do liter olja na 1000km. Skratka pregretje avta, to ponavadi obro?ke "na?ne" in potem gre zadeva le ?e navzdol. V nadaljevanju je na tem motorju dr. Pelko naredil generalni servis in sedaj pri novem lastniku ne popije olja niti kapljice.  :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vztrajnik
Napisano

Dvomim da je tole cena za vse skupaj, ker tudi Dr. Pelko kupi material za skoraj 800, pa ima velik popusta v Taposu kjer jemlje glavnino zadev :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rja
Napisano

500ml bo verjetno precej premajhna koli?ina za celotno podvozje, ?e ?eli? dobro naredit. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.