Skoči na vsebino
Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Fedre se vsedejo kot si napisal, po moje boš zadovoljen. Odkrito povem hvala bogu da imam bencinarja, čeprav se lahko tudi marsikaj z bencinarjem zgodi. Dizelasom pa priporocam res preventivno menjavo podložk in čiščenje sita 😕 . Ok zdaj pa če razmišljamo naprej ko se sito zadela je pretok olja manjši in posledično pade tlak olja torej bi se morala vklopit lučka za olje. Zdaj ali je voznik ignoriral ali je bilo pa prepozno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kaj že vemo kaj je bilo? 

Se mi zdi da je vedno več novih članov ko samo nekaj rabi potem pa jih več ni. Če smo bili toliko dobri da smo si vzeli čas in premislili, bi bilo vsaj toliko pošteno da se javi kaj je bilo. Vedno bolj razmišljam če bo kdo od rednih članov potreboval mojo pomoč ali moje znanje naj me kontaktira na zs in bom z veseljem pomagal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Moje mnenje: če bi imel dizla bi pri 150000km preventivno menjal obe ketni, da sem miren, ker nenazadnje 35000€ za avto pa da mi zaradi takšne bedarije pihne, ni šans. Oljno sito bi pa na 70000km pregledal magari z boreskopom, kljub temu da že tako ali tako na 10000km olje menjujem.

Žalostno da se to dogaja, ampak če si sam ne pomagaš od servisa ni nič, nebodo nič krili

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano
pred 21 urami je Aless napisal:

@scania za kako ceno si pa dobil Redline MTL?

Z Redline ne moreš zgrešit ja. Drgač pa glede menjalniškega olja za Mazdo je odlično tudi Ravenol MTF 75w80 GL4 cena cca 14€/L. 

Aless cena je bila 26€ za liter. Sem pa vzel pri air'n'sox slovenija. Najdo na netu, zdaj pa vidim sa ima malenkost cenej in sicer 4litre okoli 94€.

Jaz sem zeli zadovoljen z oljem. Res top.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski in ploščice
Napisano (urejeno)

Sem jih najdo na njihovi strani v Angliji komplet diski in ploscice za spredaj 180€. Za zimmermanove z luknjicami in ploscice sem dal mislim da okol 205€. Zdaj ce je res isti nivo kot ate ali celo boljsi bi bilo za probat. 🙂

Popravljeno od scania
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Adaptacija avtomatskega menjalnika
Napisano

Ta mazdin (aisinov) je ful dober, ob rednem vzdrzevanju tezko da gre kaj narobe. O drugih znamkah se pa da debatirat glede problem. Trenutno najboljsi menjalnik kar pa jih je veni gledano s strani udobja odziva izd je pa zf 8hp, ki pa tudi brez vzdrzevanja brez problemov zdrzi 200000-250000km potem pa se zacne s senzorji in obrabo krmilne enote, so pa primeri strank ki redno menjujejo olje in imajo na teh menjalnikih 350000km brez problemov. Je nekaj v reku kdo maze ta vozi :-)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Adaptacija avtomatskega menjalnika
Napisano

Boss nekako ja kot cvt vendar bol bodobno zdrzavanju wandlerja. Ni enakomernega pospeska, ampak kot da hitrost dohaja obrate z zamikom. Taksne fore ima tudi mercedesov 7g s tem da tam se pa ko je hladen pojavi pri prestavljanju iz prve v drugo in druge v tretjo polovicno padanje obratov. Ko predtavi najprej padec obratov ta 200 po dveh sekundah pa se za 200. Se ne cuti ampak samo opazi na obratih.

Adaptacije so ok, ampak po menjavi olja, menjavi wandlerja ali krmilne enote. Ne zdaj na vsake pol leta ali 20000km delat adaptacije, ker tudi menjalnik rabi nekaj casa sa se nauci in v tem obdobju je lahko obraba vecja ker se optimirajo tlaki za prestavljanje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Delovanje diezelskih motorjev
Napisano

Spekter meni tudi po nekaj kilometrih voznje naraste temp na 50, ampak ce se vmes ustavim so obrati se zmeraj 1000, le kadar je temp nad 50 v prostem teku obrati padejo na 500-600. Je pa res da zmeraj pocakam da obrati padejo iz 1500 na 1000 potem speljem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano

Ni od renaulta je mercedesov razvoj, oznaka je pa m274. Mislim da od renaulta imajo mercedes samo r9m (renault oznaka) (om626 mercedes oznaka). Danes je res umetnost izbrat motor, sploh za nas ki vemo kaj hocemo, ali pa samo prevec kompliciramo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano

Geliper tocno tako. Doma se imamo toyoto auris 2009 1.4 bencinar motor se ima zajlo za gas, trenurno ima 70000km in ga ne prodamo je res narejen po trotl ziher metodi. Nwm kam to pelje. Npr vw in mercedes ima pri eni seriji bencinskih motorjev (mercedes m274 motor) odmicne gredi pritrjene s plasticnimi kavlcki in potem vijak v blok motorja. Ko sem to videl saj nisem vedel ce se hecajo. Se mi zdi da se gre samo za ekologijo in ceno izdelave, kvaliteta vec ni pomembna. Zalostno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano

Samo odkrito povedano clovek si kupi bencinca ker dela manj kilometrov in kratke razdalje, probleme imas pa na koncu enake kot da dizla vozil na kratke razdalje. Mnenje servisa je da se vsake toliko peljes na dolgo turo, ker del goriva v olju potem izhlapi, ce pa dalje razmisljamo pa pride preko odduska spet en del nazaj. Jaz imam bencinarja kupil sem ga pa zato ker imam do sluzbe 10km, ok saj potem se nardim nekaj kilometrov, letno naredim 25000km je pa res da olje menjam na 10000km. Ampak ljudje kupujejo samo s tem namenom bencinarja ker delajo krarke razdalje. Saj poraba pa tudi ni nevem koliko nizja ce primerjamo vozila brez direktnega vbrizga in z direktnim vbrizgom, pa se sedaj bodo problemi s pacanjem sesalnih ventilov. Vglavnem vse kar je napredno tudi ni ok.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.