Pri zmerni vo?nji dela normalno, ko pospe?i? ob?asno cukne oz. je za trenutek zmanjka. Ne ka?e, da bi crknila, samo cukne. Obi?ajno med 2000 in 3000 obrati.
no, pri meni tisto o zatiskanju ni vsebovalo glih menjave podlo?k:)
kakorkoli-za m6 sem neko? sli?al da majo 1 podlo?ko, za m3 diesel pa 2 na injektor....zakaj bi blo tako-ne vem, meni je tud ?udno.....nisem pa nikoli sam podiral:)
moje mnenje: sem mel podobno...pri podobnih km....pri meni je podlo?ke na enem od injektorjev ''prepihalo''(sta, kot se mi zdi, dve za usak injektor). in je glih tko smrdelo v kabino. mogo?e je enako pri tebi...zdaj, napisal si da ti je mehanik zatisnil ?obe....predvidevam da to govori? o injektorjih. ?e je podlo?ka fu?, ne vem ?e pomaga kaj dodatno zatiskat:)...tako da ?e ne vidi? okol nobenga injektorja n? mastnega-mogo?e so useeno podlo?ke, ampak ?ele za?etek. ?e so, n? hudega, ampak se spla?a hitro popravit....same podlo?ke so itak zlo poceni, ve? je delo. ?e pa ?aka? (par 10k km) se pa zna nabrat mastna gmota, ki se zape?e.....potem pa zna bit problem.
btw, a ma? mogo?e tudi tak sikajo? (sicer ne prav glasen, ampak dovolj razlo?en) zvok v prostem teku? to je tudi en tak indikator da podlo?ke na kak?nem injektorju niso ve? ok.
hmm... js sm njega razumel tak, da ?e mu je nanovo zatesnil injektorje, da mu je podlo?ke zamenjal :ne vem:
druga?e je pa po ena podlo?ka na injektor, ne po dve
No tuki je zanka..za tiste tipe motorjev, ki ne potrebujejo mazanja in se ga vseen vgradi, so posledice prav tako negativne. Najve?krat je 'samo' skurjen katalizator
Prvi je senzor za pozicijo odmi?ne gredi, P2009 ti lohk pa zazna za dve stvari in sicer za slab pretok zraka skoz sesalni kolektor al pa preslaba napetost na senzorju
tole bi pasal na CX7 191kW? Mo? ne ?tima ravno najbolj? Nisem tud najbolj prepri?an ?e je vse. Na servisu so rekl potisna plo??a katera je ter lamela (ki je clutch cover?) ter vztrajnik in le?aj? Seveda se olje in delo.
P.S. Klical Pelkota 1200 komplet menjava? Moram povpra?at kok je sama menjava pa da mogo?e z eBaya naro?im.
Da te kar izkoristim Zanima me ?e je mo?no vgradit tempomat iz X9 v 323f ba z 2,5 motorjem? Sicer nisem prepri?an kaj vse od elektrike so zamenjali pri menjavi motorja, lahko pa preverim pri Mitju ?e je potrebno. So 323f z v6 sploh imele na voljo tempomat?
323f ni blo s tempomatom, druga? se ga pa da montirat
Nafte ni zmanjkal (rezervoar poln), edino ce imas v mislih, da je kaj v dovodnem sistemu...kot sem napisal, sem avto takoj zastartal (brez dolivanja nafte, etc. - je pac ne vozim s seboj) in se b.p. odoeljal naprej. Nobenih cudnih zvokov med tem ko je ugasnil, samo nenadna izguba moci pri 120 km/h..
Kot tudi napisano, sem zasledil nekaj primerljivih primerov, kjer niso na pooblascencih nic detektirali, vzrok je pa na koncu bil kak senzor (e.g., vrtljajev). Vceraj so se no poblascencu 2h vrteli okrog avta, zakljucek pa napisan v prvotnem postu...
Pol pa sumim, da te egr zajebava, sm mel podobne tezave, na racunalniku ni zaznal napake dokler ni dokoncno krepnu
upam, da ne ker v tem primeru je skor ziher ?la CR ?rpalka vzrok tega pa je lohk, da presko?i zobati jermen... Si sli?u kake ?udne zvoke med tem, ko ti je ugasnu?
Pri meni je md 1. in 2. prestavo isto, zato pa uporabljam 1.,3.,5. in 6. prestavo, dokler se ne segreje(?e dobro da imam vodno ogrevan-hlajen menjalnik in sprednji diferencijal), pa tud druga?e ni neke potrebe po parnih prestavah.
kolk ti pa kej olja popije? ?e ti ne pije dost olja, js nebi n? kej dost diral in bi zamenju sam tist semering in pa tesnila za pokrov ventilov. Ampak pazi tesnila za pokrov ventilov dobr dihtajo samo original!
Koliko razlika v colih vpliva na porabo? ?e gremo za eno ?tevilko 14-15, ali 15-16.....?
lohk ti povem, da sm mel na 323c 1.5 porabo s 17" 11l, isto kot kasnej pri 2.5 V6 pri dokaj te?ki nogi, ampak tuki je bil vsaj konkretn razlog zakaj je tolk porabe
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
A si ti ajnliftu sploh kej?
Skupina MAZDA DRIVERS na facebook-u (👈 klikni 🙂) Oddaj oglas v skupini na Facebook-u, Mazda parts for sale(👈 klikni 🙂)
Od sedaj naprej tudi na Instagramu (👈klikni 🙂)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani