Skoči na vsebino
Cukanje pri visokih obratimh M3 diesel
Napisano

Pozdravljeni.

Mazda 3 diesel, 1,6, 110 kd, 130.000 km.

Pri zmerni vo?nji dela normalno, ko pospe?i? ob?asno cukne oz. je za trenutek zmanjka. Ne ka?e, da bi crknila, samo cukne. Obi?ajno med 2000 in 3000 obrati.

Ali ima kdo kak predlog?

Da ti kje "fovs" lufta ne vlece...?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Senzor za nadzora tlaka v gumah (TPMS)
Napisano

Reno ma isti problem... aluminij korodira in postane krhek ter pokne... je gor ko sem sosedu narocal kit z zeleznimi... isto za 2gen mazda 6 :)

ne sam renault in mazda, s temi ventil?ki so problemi na vseh avtih ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vonj po dimu mazda 3 diesel
Napisano

no, pri meni tisto o zatiskanju ni vsebovalo glih menjave podlo?k:)

kakorkoli-za m6 sem neko? sli?al da majo 1 podlo?ko, za m3 diesel pa 2 na injektor....zakaj bi blo tako-ne vem, meni je tud ?udno.....nisem pa nikoli sam podiral:)

js sm sam razdiru in je 1 na injektor ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vonj po dimu mazda 3 diesel
Napisano

moje mnenje: sem mel podobno...pri podobnih km....pri meni je podlo?ke na enem od injektorjev ''prepihalo''(sta, kot se mi zdi, dve za usak injektor). in je glih tko smrdelo v kabino. mogo?e je enako pri tebi...zdaj, napisal si da ti je mehanik zatisnil ?obe....predvidevam da to govori? o injektorjih. ?e je podlo?ka fu?, ne vem ?e pomaga kaj dodatno zatiskat:)...tako da ?e ne vidi? okol nobenga injektorja n? mastnega-mogo?e so useeno podlo?ke, ampak ?ele za?etek. ?e so, n? hudega, ampak se spla?a hitro popravit....same podlo?ke so itak zlo poceni, ve? je delo. ?e pa ?aka? (par 10k km) se pa zna nabrat mastna gmota, ki se zape?e.....potem pa zna bit problem.

btw, a ma? mogo?e tudi tak sikajo? (sicer ne prav glasen, ampak dovolj razlo?en) zvok v prostem teku? to je tudi en tak indikator da podlo?ke na kak?nem injektorju niso ve? ok.

hmm... js sm njega razumel tak, da ?e mu je nanovo zatesnil injektorje, da mu je podlo?ke zamenjal :ne vem:

druga?e je pa po ena podlo?ka na injektor, ne po dve ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 diski in plo??ice
Napisano

js mam zadnje plo??ice in diske za prodat, pa tut kak?na ?eljust se najde, je pa za 2.3 model, ?e ?e komu pa?e (za diesle vem, da so identi?ne) :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda MX-5 - reklamacija plina
Napisano

RX pa zafurajo al lastniki ker jih ne znajo nucat al pa servis ki nalijle NEMINERALNO olje)polsintetika al pa sineteika)

tega se pa dolo?enmu folku ne da dopovedat :vskalo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

No tuki je zanka..za tiste tipe motorjev, ki ne potrebujejo mazanja in se ga vseen vgradi, so posledice prav tako negativne. Najve?krat je 'samo' skurjen katalizator

tega pa tak al tak ne rabi? :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Mazanje ne ?kodi NOBENEMU, razen tistemu ki ga nima in mu je stro?ek cca 50? prevelik, pol pa je stok.

js isto pravim. To ni al je treba al ni treba, to se mora!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

errorja P0342 in P2009 m6, 2004 cd136
Napisano

Prvi je senzor za pozicijo odmi?ne gredi, P2009 ti lohk pa zazna za dve stvari in sicer za slab pretok zraka skoz sesalni kolektor al pa preslaba napetost na senzorju

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kompaktibilnost delov Mazda vs. Toyota
Napisano

Mimogrede bi ?e vpra?al, mogo?e ve, ali so med seboj kompaktibilni deli Mazda 121 vs. Toyota Starlet vs. Kia Pride ?

Kio Pride namre? rihtam prijatelju.

A ni Mazda iz Ford koncerna ?

kia Pride in Mazda 121 sta identi?ne ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-7 Sklopka
Napisano

tole bi pasal na CX7 191kW? Mo? ne ?tima ravno najbolj? Nisem tud najbolj prepri?an ?e je vse. Na servisu so rekl potisna plo??a katera je ter lamela (ki je clutch cover?) ter vztrajnik in le?aj? Seveda se olje in delo.

P.S. Klical Pelkota 1200 komplet menjava? Moram povpra?at kok je sama menjava pa da mogo?e z eBaya naro?im.

P.S.S. kaj pa je tole? http://www.ebay.co.uk/itm/FLYWHEEL-CLUTCH-...=item589bac7510

Meh ok to je vztrajnik, katerega so tud mel namen menjat :3 Pa smo nekje na ceni od Pelca

tega, ki si ga ti nalimu mislim, da je dvomasni ;)

ta bi pa ziher mogla bit taprava :)

http://www.ebay.co.uk/itm/Clutch-Kit-for-M...=item58ac5c79a0

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-7 Sklopka
Napisano

ni slabo, samo preveriti da ni za avtomatiko (tle pa nimam jaz pojma ?e sploh jo ma avtomatski menjalnik) :P

pri avtomatiku pa zadeva mal drugace zgleda ;)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

V 626 je bil na voljo samo v kombinaciji z 2.0 motorjem in letnikom od 1990 naprej, ?e se prav spomnim. ? .

in tudi v 2.5 V6 ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Da te kar izkoristim :) Zanima me ?e je mo?no vgradit tempomat iz X9 v 323f ba z 2,5 motorjem? Sicer nisem prepri?an kaj vse od elektrike so zamenjali pri menjavi motorja, lahko pa preverim pri Mitju ?e je potrebno. So 323f z v6 sploh imele na voljo tempomat?

323f ni blo s tempomatom, druga? se ga pa da montirat :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3CD110 uga?a med vo?njo
Napisano

Nafte ni zmanjkal (rezervoar poln), edino ce imas v mislih, da je kaj v dovodnem sistemu...kot sem napisal, sem avto takoj zastartal (brez dolivanja nafte, etc. - je pac ne vozim s seboj) in se b.p. odoeljal naprej. Nobenih cudnih zvokov med tem ko je ugasnil, samo nenadna izguba moci pri 120 km/h..

Kot tudi napisano, sem zasledil nekaj primerljivih primerov, kjer niso na pooblascencih nic detektirali, vzrok je pa na koncu bil kak senzor (e.g., vrtljajev). Vceraj so se no poblascencu 2h vrteli okrog avta, zakljucek pa napisan v prvotnem postu...

Pol pa sumim, da te egr zajebava, sm mel podobne tezave, na racunalniku ni zaznal napake dokler ni dokoncno krepnu ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3CD110 uga?a med vo?njo
Napisano

Ostal brez nafte!?

upam, da ne ker v tem primeru je skor ziher ?la CR ?rpalka :( vzrok tega pa je lohk, da presko?i zobati jermen... Si sli?u kake ?udne zvoke med tem, ko ti je ugasnu?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 cd140 2009 menjalnik ?krta
Napisano

Pri meni je md 1. in 2. prestavo isto, zato pa uporabljam 1.,3.,5. in 6. prestavo, dokler se ne segreje(?e dobro da imam vodno ogrevan-hlajen menjalnik in sprednji diferencijal), pa tud druga?e ni neke potrebe po parnih prestavah. :hudicek::hudicek:

ej sorry, sam to pri dizla?u tut gre :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PORABA
Napisano

kaj bo naslednji nivo var?evanja - mogo?e Kremen?ek-mobil, z nogami po tleh? :zvizga: No, se pa vsaj kvaril ne bo. :cheers:

pa nas prej pod ru?o spravjo, kar pa za dr?avo ni slabo.... :zvizga:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava tesnil na 2.5 V6 motorju
Napisano

Eno tako vpra?anje oziroma mnenje:

Na moji Mazdi ?e par let malo pu??a olje na semeringu na glavni gredi. Zadnje ?ase ga pa tud mal popije - olja mislim :D

Pa me zanima ?e je smiselno menjat vsa tesnila in pa batne obro?ke???

Material po e-bayu bi bil neki ?ez 200?.

Velik servis je bil narejen pa pred 50.000km, tako da glih ne soupada s tem posegom.

Vem pa da se cenovno verjetno ne spla?a, ker bi podvojil vrednost avta :hohoho:

http://www.ebay.co.uk/itm/310146106330?ssP...984.m1423.l2649

kolk ti pa kej olja popije? ?e ti ne pije dost olja, js nebi n? kej dost diral in bi zamenju sam tist semering in pa tesnila za pokrov ventilov. Ampak pazi tesnila za pokrov ventilov dobr dihtajo samo original! ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PORABA
Napisano

Koliko razlika v colih vpliva na porabo? ?e gremo za eno ?tevilko 14-15, ali 15-16.....?

lohk ti povem, da sm mel na 323c 1.5 porabo s 17" 11l, isto kot kasnej pri 2.5 V6 pri dokaj te?ki nogi, ampak tuki je bil vsaj konkretn razlog zakaj je tolk porabe :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.