Skoči na vsebino
Diesel "ponorel"
Napisano

ni res.....................kupi? bencinarja in ne navora :)

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif
FWD je za ?enske, RWD je za mo?ke, 4WD pa je za invalide

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Diesel "ponorel"
Napisano

kaj pa vem za?ne? pulit vse kar vidi? od vakum cevk do elektrike.......ma nekej more pomagat!! :ne vem:

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Diesel "ponorel"
Napisano

Jaz sicer nisem ?e sli?al za tak primer,je pa v tistem trenutku vseeno za pleh,va?no da je uspel varno se ustavit in pa ostal ?iv!!!

Drga?e pa ko se ustavi? in ?e avto tuli zategne? ro?no stopi? na zavoro in naredi? tako kot si napisal da motor crkne ,?e kljub vzetemu kontaktu avto dela.

Druga?e pa ?e odpre? pokrov motorja in za?ne? snemat konektorje iz razli?nih delov,elektronike avto definitivno ugasne! ?e pa ma? mo?nost do ka?nih glavnih varovalk pa se tud s tem prekine delovanje motorja :bravo:

Na to bi se jaz spomnil kot ?tromar.

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nastavitve potovalnega ra?unalnika
Napisano

Mislim da bi moglo to spadat pod del servisiranja(?e je seveda update na voljo)

Za vsak slu?aj vseeno stegni jezik pa re? naj preveri za nadgradnjo ;)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Za konec in shranjevanje dr?im tipko INFO ali tisto okroglo pri ?tevcih?

tipko info da potrdi? zadevo potem pa itak spet vzame? kontakt nato pa lahka zalavfa? avto Upam da bo? lahka kej po?timal-kar se pa ti?e SW pa ga vseeno lahka pelje? nadgradit-?kodit ne more (moj popravek prej?nega posta) :jezicek:

Za M6 pa ne vem to?no vrjetno se prav tako da-probaj al pa nj kateri od M6 javi kako je s tem.

lp

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

res je tako nekako!

Vzame? klju? iz kluj?avnice ga vtakne? nazaj pritisne? tipko za resitira km-je in ga dr?i? isto?asno pa da? kontakt(tipko ti??i? tok ?asa dokler se ti ne poka?e podmeni) notri ima? kar nekaj zadev od same diagnostike ?tevca raznih nastavitev in seveda ena od opci nastavitev same porabe +,- 15%. Na konci potrdi? s tipko info zraven clock tipke-seveda jo spet na dovko dr?i? da zapiska.

Preden pa to naredi? ti pa svetujem da najprej vse resitira? (da? na nulo) skuri? en tank ali 2 primerja? z izra?unano porabo.

?e se ne poklopi pelji na servis in tam preveri SW (po potrebi nadgradi)

Potem ponovni postopek vo?nje enega tanka ali 2 in ?e s?e vedno se ne poklapa takrat ?ele brskaj po ?tevcu!

Tudi meni je bilo nekaj podobnega in ?ele po tem postopku je avto sku?il kaj ho?em od njega :)

Dej mi porabo ka?e v razliki 0.2l max

?e se bo keri pra?al zakaj tankat pa vozit pa bla bla bla......................pa? ra?unalnik rabi neko kao kalibracijo da najde max in min.

Z enim tankom ne more? met to?ne pop.porabe

lp

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

menjava kabinskega filtra mazda 3
Napisano

kabinski filter se menja obvezno na vsak servis. ?e ne je joooj v avtu(smrdi po plesni,?voh piha,pa te?je se odrosijo ?ipe)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tresenje
Napisano

kva mate to zaene feltne -js mam ogrevane in moram re?t da se obnese :jezicek::jezicek:

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tresenje
Napisano

Ima? lite feltne al navadne!

Drga? ti bom pa zaupal nekaj ravnokar sva z Ajvarjem to te?avo odpravila enak probem s tresenjem

nabral se mu je sneg z notranje strani felten kar seveda to deluje kot ute?-zato trese!!!

Speri spraskaj (po ?elji) sneg iz felten pa more bit ok!

(seveda ni pa izklju?eno da se ti kera od centrirnih ute?i odlima ali pade stran) ;)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323F BJ '01 se po?asi segreva
Napisano

Lahko pa je tudi samo tipalo temp. fu?. (ampak ne bom pametoval)

Zalavfej avto odpri havbo in ?lataj cevi seceda une ki grejo na hladilnik vode :)

To je pa? man?i test da se prepri?a? preden zamenja? termostat!

?e bo na eni strani vro?a cev za neve? dr?at na drugi pa topla (uglavnem se lepo ?uti razlika) potem je termostat zaribal-vzmet ki je not in pa termo?len,v?asih se ga je dalo spucat in pa prekuhat pa je delal naprej.

lp

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pas za stou?ek
Napisano

mi mamo pa Mazdo 3 sport pa neznam dt dol pasa za otro?ki stou?k. kako to narest? je pa na zadnih levih sede?ih .

kako to misli? da ga ne ore? dat dolll-bi podal kako info ve?!!

lp

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ro?na!
Napisano

pol pa sploh uredu!!!

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ro?na!
Napisano

imel isti problem in rezultat.. Nikoli nisem popravu ker prej mi je masina sla...hahahaha

:hohoho::hohoho: ta je dobra

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ro?na!
Napisano

ej prjati glasbe!

Kdaj si nazadnje menjal pakne zadaj!

?e jih ?e nisi oz. niso bile potem ti svetujem naslednje!

Kupi nove pakne,+nove zavorne cilindr?ke ki pridejo zadaj in vseskupaj zamenjaj,ker meni se je zgodilo da ro?na ni prjela in seveda kaj je bilo zavorni batki so spustli!!!

Stro?ek ni velik,in ko bo? mel vse podrto bo? razmigal vodilo kjer je napeta zaajla za ro?no(rado zarjavi) Vse bo? mel novo ,podmazano zrihtano innn s zadnimi bremzami bo? mel mir za nadalne 2 leti pa ?e bremze bojo prijele tako kot morajo.

?e bo? rabil kaj mi javi!

lp

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Okvara avtomatske antene Xedos6 1.6
Napisano

tukaj si ?e sam odgovoril,?e manka kon?ek zobni?kega vodila,je to definitivno vzrok,da se antena ne pospravi dokonca. V ve?ina primerih je to problem el.anten. Teleskop zablokira,motor pa unici zobni?ko vodilo in ekola antena fu?.

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 3 diesel - da/ne?
Napisano

kva ste bedni s tem pregovarjanjem!!!!!! :angry:

Vsak pa? kupi kar mu pa?e in seveda vsak kova? svojo kobilo hvali :jezicek:

So seveda povsot + in - tako kot pri dieslu ali bencinarju.

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 3 diesel - da/ne?
Napisano

super!

Le predstavi se kmalu in nam poka?i svojo pridobitev :bravo:

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 3 diesel - da/ne?
Napisano

Kot sam sem lasnik M3 sicer bencinske izvetbe in kaj naj re?em kar se ti?e samega avta je uredu,prostora ima kar nekaj tako da mi ni ?al da sem jo kupil!

Kar se ti?e dizla poznam nekaj ljudi,in so zadovolni vsi!

Sam bi ti priporo?al mo?nej?o izvetbo (ima? 90 in pa 110) ?e se ti spla?a dizel bo? morala presodit sama kar ti najbol ustreza zavisi od kilometrine in pa samega stila!(seveda ?e ma? namen furati kako prikolico vzemi dizla) ?e je za normalno uporabo pa morda bolje bencinar.

Moje mnenje: ko sem sam kupoval M3 sem obrnil marsikaj okoli in pri?el do zaklju?ka da pridobi? ve? z dizlom. In ?e sam nebi takrat dobil te (2.0 bencin) bi zagotovo vzel 1.6. 110HP dizla.

Kilometrina pa ni stra?na za dizla,le da je bila redno vzdr?evana in pa da jo je vozil kolikor toliko normalen voznik.

lp

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?tarter mazda 6 2004 dizel
Napisano

lahko pa da je samo avtomat suh :D-dela na suho.

po potrebi ?e podrejaj ali pobrusi kolektor,in po potrebi zamenjaja pu?e,vse skupaj nama?i in sestavi-in ekola ?tartar je obnovljen vlo?ek denarja je zanemarliv kot pa ?e kupi? novega!!!

preverjeno!!

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?tarter mazda 6 2004 dizel
Napisano

povej te?ave kake ma?!

Res je ve?ino se da zadeve popravit oz.obnovit tako kot je to yawarje reku!

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

centralno zaklepanje
Napisano

jap res je fajn je namazat klu?avnico oz mehanizem zaklepa! Wd je kratkotrajna re?itev ker se pa? shlapi in odte?e!

Je pa super ?e najprej z WD-jem potem par dni kasneje pa ?e z mastjo v sprayu(za ketno)

aja pa ne pozabit na pante ko ?e podmazujete ;)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zunanja temperatura
Napisano

mislim da je tle tako :

ma al pa nima senzorja za zunanjo temp.

Ne bom pa preve? pametoval ;)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.