Skoči na vsebino
AFS utripa - Mazda 6
Napisano

Dizla mam ja. Bom poskusil. Ko ga v?gem se mi lepo nastavi

Hmm ce to vse normalno deluje potem ostane se senzor kota volana (ugibam). Je pa takoj za voznikovem airbagom. A je slucajno tam kdo kaj narazen dajal?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AFS utripa - Mazda 6
Napisano

Ja ponoci se zapelji na en hrib pa se ustavi in daj v ler pa bos videl ali se snop zvisa/znisa. Poleg tega ce pozorno poslusas se slisi tudi motorcek. No ce imas dizla potem slisis samo ropotanje motorja :P

Kvaliteto nastavi na 1080p

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AFS utripa - Mazda 6
Napisano

Ce se ti zarometi samodejno nastavijo (kot pravis) potem je napaka nekje drugje in ne v senzorju. Sprednji in zadnji senzor medseboj komunicirata in posljeta podatke ECUju (afs modul), kateri potem poslje ukaz in nastavi zaromete. Glede na to da ti gori lucka jest osebno mislim, da ti nastavljanje zarometov ne dela in je senzor v okvari. Sicer pa ponoci zapelji na en hrib in bos hitro ugotovil ali se nastavijo ali ne. Lucka bo gorela dokler napaka oz. tezava nebo odpravljena. Z rocno nastavitvijo bos resil samo to, da bojo zarometi normalno svetili, saj ce nastavitev zarometov ne dela se snop spusti na najnizjo tocko (podn).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cena servisa
Napisano

Oprosti, ampak tako kot je boss napisal v neki drugi temi gre mazda iz generacijo v generacijo bolj v k... Moj naslednji avto po vsej vrjetnosti nebo mazda. Pa ne zato, ker s trenutnim nebi bil zadovoljen...

@nejc to pa sploh nebom komentiral. To je isto kot da bi jaz racunal pomivanje kroznika/kozarca po obedu...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AFS utripa - Mazda 6
Napisano

AFS modul je takoj za sovoznikovem predalu. Ce imas nekoga z istim avtom bi bilo najbolje samo modul premakniti in stestirati ali je to to :). Ce je modul je to strosek 50-60e pa zamenjas ga sam. Prej bi rekel, da ga senzor za nivelacijo serje, ampak probat ni greh. A javlja kaksno napako (obd)?

post-7623-0-24414100-1565381962_thumb.jpg

post-7623-0-92538800-1565381980_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AFS utripa - Mazda 6
Napisano

Polomljena palcka ne vzge AFS lucke. Ravno tako mazda ne javlja pregorele zarnice tako, da mislim da ni zarnica kriva (tista k se priziga v ovinku). AFS lucka ponavadi gori zaradi okvare senzorja za nivelacijo zarometov, ampak ponavadi ves cas gori AFS lucka. Ali se zarometi normalno nastavijo? Lahko je tudi AFS modul ali pa samo umazanija na konektorju od senzorja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cena servisa
Napisano

Tocno o tem sem pisal par dni nazaj, ko sem se jaz zanimal so mi hotl racunat 2h dela (moje olje), drgac je pa 1h... Me pa veseli, da koncno (nekateri) vidite sirso sliko kako so tel servis en velik nateg in manipulacija z garancijo. Se mal pa ga bos mogu pri njih tudi prati in sesati...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Tudi v bloku motorja je 2-3l hladilne. Jest sem (preventivno) menjal hladilno pa sem notri dobil malo vec kot 4l hladilne. Je pa res, da sem hladilno izpustil samo iz hladilnika in ne iz bloka motorja. Drgac gre notri 7.5l (bencinar) druga generacija.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Klima
Napisano

Jap. Kot je ze shrek rekel avto skusa cim hitreje dosesti nastavljeno temperaturo. Kasneje sam postopoma znizuje moc. Seveda je odvisno kako mocno bo pihalo glede na temperaturno razliko v avtu in zunaj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano

Vem, sej zato sem pa napisal sarkasticno. Ko sem pa jaz to napisal je bilo pa to takoj ja pa elektriko in delavce je treba placat, staro olje je potrebno reciklirat in nevem se kaj vse... Kot da so najvecji revezi. Logicno, da nebos placeval 3x vec za za isto stvar :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

12 V vti?nice ne delajo
Napisano

Jap 9 bo prava, vsaj pri prvi in drugi generaciji je tako. Se mi pa zdi, da pise CIGAR ( pri tretji generaciji ocitno drugace). Na hrbtni strani plasticnega pokrova imas diagram. Bi pa morala biti klasicna 15A.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.