Skoči na vsebino
Mazda 3CD110 uga?a med vo?njo
Napisano

Nafte ni zmanjkal (rezervoar poln), edino ce imas v mislih, da je kaj v dovodnem sistemu...kot sem napisal, sem avto takoj zastartal (brez dolivanja nafte, etc. - je pac ne vozim s seboj) in se b.p. odoeljal naprej. Nobenih cudnih zvokov med tem ko je ugasnil, samo nenadna izguba moci pri 120 km/h..

Kot tudi napisano, sem zasledil nekaj primerljivih primerov, kjer niso na pooblascencih nic detektirali, vzrok je pa na koncu bil kak senzor (e.g., vrtljajev). Vceraj so se no poblascencu 2h vrteli okrog avta, zakljucek pa napisan v prvotnem postu...

Pol pa sumim, da te egr zajebava, sm mel podobne tezave, na racunalniku ni zaznal napake dokler ni dokoncno krepnu ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3CD110 uga?a med vo?njo
Napisano

Ostal brez nafte!?

upam, da ne ker v tem primeru je skor ziher ?la CR ?rpalka :( vzrok tega pa je lohk, da presko?i zobati jermen... Si sli?u kake ?udne zvoke med tem, ko ti je ugasnu?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 cd140 2009 menjalnik ?krta
Napisano

Pri meni je md 1. in 2. prestavo isto, zato pa uporabljam 1.,3.,5. in 6. prestavo, dokler se ne segreje(?e dobro da imam vodno ogrevan-hlajen menjalnik in sprednji diferencijal), pa tud druga?e ni neke potrebe po parnih prestavah. :hudicek::hudicek:

ej sorry, sam to pri dizla?u tut gre :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PORABA
Napisano

kaj bo naslednji nivo var?evanja - mogo?e Kremen?ek-mobil, z nogami po tleh? :zvizga: No, se pa vsaj kvaril ne bo. :cheers:

pa nas prej pod ru?o spravjo, kar pa za dr?avo ni slabo.... :zvizga:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava tesnil na 2.5 V6 motorju
Napisano

Eno tako vpra?anje oziroma mnenje:

Na moji Mazdi ?e par let malo pu??a olje na semeringu na glavni gredi. Zadnje ?ase ga pa tud mal popije - olja mislim :D

Pa me zanima ?e je smiselno menjat vsa tesnila in pa batne obro?ke???

Material po e-bayu bi bil neki ?ez 200?.

Velik servis je bil narejen pa pred 50.000km, tako da glih ne soupada s tem posegom.

Vem pa da se cenovno verjetno ne spla?a, ker bi podvojil vrednost avta :hohoho:

http://www.ebay.co.uk/itm/310146106330?ssP...984.m1423.l2649

kolk ti pa kej olja popije? ?e ti ne pije dost olja, js nebi n? kej dost diral in bi zamenju sam tist semering in pa tesnila za pokrov ventilov. Ampak pazi tesnila za pokrov ventilov dobr dihtajo samo original! ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PORABA
Napisano

Koliko razlika v colih vpliva na porabo? ?e gremo za eno ?tevilko 14-15, ali 15-16.....?

lohk ti povem, da sm mel na 323c 1.5 porabo s 17" 11l, isto kot kasnej pri 2.5 V6 pri dokaj te?ki nogi, ampak tuki je bil vsaj konkretn razlog zakaj je tolk porabe :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PORABA
Napisano

Kdo bi mi pa lahko to uredil in ali potem ni te?av s izpuhom na TP? Pustit me verjetno ne more nikjer, ?e bi v kak safe mode skakal?

Js sm ga zamenju z rabljenim, sm ga zaprl in je mir, glede izpuhov ti bom povedu u kratkem, ko mam tehnicnega ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PORABA
Napisano

mene ni ni? svetilo, pri faceliftu, samo v safe mode je ve?krat ?el. Sem prebral napako, ko sem ga podrl, uff, zapacan, ventil ni popolnoma zaprlo. Od takrat dela normalno, ga tudi sli?im ko ugasnem avto, se sam testira tako da se odpre in zapre ene 4x.

Jp, men isto. Ko sm resetiru napako je spet delu, ko da ni nc narobe :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PORABA
Napisano

?zmeden? Jaz imam blindiranega in imam ?e manj?o porabo kot prej.

Si siguren,danje to vzrok?

ja ?e ma? blindiranega ti ?e vseen dela in elektronika ne zazna, ?e gre kej skozi al ne, ?e pa je crknjen pa ne dela in elektronika to zazna ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PORABA
Napisano

Lep pozdrav vsem. ;)

Da ne odpiram nove teme bom kr tuki upra?u...

Kupil M 323F l. 97 1.5 89Hp :zvizga:

Glede porabe, Koliko bi lahko max pila mestne vo?nje?

Zaenkrat testiram 1 tank in me je kr malo strah kar vidim kako cagr leze dol :wacko:

Kokr vidim ima 55L rezervoar...

Vec, ko 8 litrov ti nebi smela pozret :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323F - BA 1.5 16v
Napisano

Dejan, ve?ina teh motorjev ima od 250.000km pa navzgor, tako da je spremljanje nivoja olja in po potrebi dolivanje kar dobrodo?la zadeva. :D

Katero olje pa ti posebej priporo?a??

Men se je Eurotonovo olje 10w40 fajn obnesu :)

Tut, ce ma avto 200kkm ni nujno, da pije olje! ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323F - BA 1.5 16v
Napisano

Ta motor ni ravno preve? ob?utljiv na proizvajalca olj, lahko mu da? neko 10w zadevo. 4 litre bo ve? kot dovolj, ker gre noter komaj nekaj ve? kot 3 litre (v spominu imam 3,3 litra ali najve? 3,5, da bo max. nivo). :party0035:

O ja pa je... Men je Castrola popila ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PORABA
Napisano

Ja, definitivno je nekaj narobe. Do 6l sicer nikoli nisem pri?el, ampak vsaj pri 6,7 bi se lahko ustavilo. Toliko sem imel prej. ?e vedno ne vem, kaj naredit...?

lambdo prever

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PORABA
Napisano

Manj obcutljivi. Ni nobenih sestavnih delov, ki bi se lahko prehitro pokvarili.

vem, father jo ma ?e 7 let :) zadnjih par let dela kratke relacije (zato menja olje ?e na 10kkm) in dela kot urca :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

po odstranitvi DPF
Napisano

DPF Filtre je ?e vedno najceneje in najla?je ?istiti, pa ?e kak?ne bojazni s spremembo zakonodaje ne bo.

Brezpotrebna navlaka, ki ti lahko uni?i motor....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 - dihtunga bata
Napisano

Posteno zdej bom pa kr na zraku sparu pa se bom vozu z 0.5 bara pole se bojo same napolnile :P

Dej dej zajebavam se :cheers:

Hvala za info....

Pa se lazji je pol avto, ce jih mal spustis :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.