Skoči na vsebino
Mazda 6 diski
Napisano

Pod kvalitetne diske imam v mislih normalne diske s katerimi nimas problemom in ne tresejo, cvilijo itd. Textar, ATE, TRW, zimmerman itd. vse dobis za cca. 40-50e/kos.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 diski
Napisano

Nevem no. Jest imam sedaj gor zimmerman se od prejsnega lastnika pa nisem neki bas zadovoljen. Komplet bremze spredaj in zadaj so bile namontirane pri 160k km, avto sem pa kupil pri 170k km ... sepravi sem ga dobil s prakticno novimi bremzami. Lahko pa da sem samo jaz navajen na ATE  :ne vem: . Na autodocu je komplet zimmerman (spredja in zadaj) 190?. Je pa res, da sem spregledal da si kupil naluknjane diske... No vazno je da bremza tako, kot se zagre

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 diski
Napisano

Meni se to zdi ful drago za samo sprednje diske in ploscice. Jest sem dal 180 za komplet spredaj in zadaj textar. Je res da je druga generacija, ampak ni take razlike v ceni.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 diski
Napisano

Jest sem ravno vceraj narocil za fotrovo 6ko (mk2) komplet diski+ploscice spredaj in zadaj za 180e (textar). Ce bi vzel vse ATE bi bila cena 260e, ker so sprednje ploscice vec, kot seenkrat drazje napram textar. No ce bi za sebe kupoval bi bilo vse ATE, ampak fotr je rekel naj vzamem neko dobro znamko za soliden denar :).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 diski
Napisano

Odgovor je cist simpl. Kvaliteta diskov je katastrofalna, zato pa je toliko problemov. Nevem, ce ste opazili, ampak cisto nove mazde (ne vse) so ze serijsko opremljene z ATE bremzami, ravno zaradi tega, ker je bilo prevec reklamacij.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpoklici
Napisano

Ce lastnik ni opravil vpoklica pomeni, da je vpoklic se odprt in bo odprt dokler ga nekdo nebo opravil. Skratka poklices in vprasas, ce je za ta VIN se kaksen vpoklic za narediti :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpoklici
Napisano

Pri mazdi 6 mk2 je vpoklic za sprozilec airbaga in se bo v vsakem primeru sprozil. Pravijo da ce je avto izpostavljen neki hudi vlagi se "lahko" zgodi, da sprozilec ob sprozitvi airbaga poskoduje sovoznika. Sprozi se pa v vsakem primeru. Je pa zanimivo, da imajo vedno vpoklic za airbag pa vedno rabijo 10 let preden uradno dajo ven. Izjema je tretja generacija.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpoklici
Napisano

Tudi jaz sem dobil vpoklic za airbage.Se tudi bojim, da ko bodo kaj ?arali, da se bodo pohavili kak?ni ?ri?ki.

Ce je za voznikovega ni neke panike, ce je pa za sovoznikovega je pa kar nekaj podiranja. Jest tega vpoklica nisem opravil in ga tudi nebom.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cena servisa
Napisano

Ja itq kaj si pa pricakoval :D. Isto (original) olje dobis na mimovrstah za 5?/l ali pa na motorna-olja. Oljni filter pa vzemi v bartogu, eurotoni od mahle (5-6?) pa je to to.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 1.8 poraba olja
Napisano

No jest verige nisem menjal niti glave nisem brusil, ker je rekel, da ni bilo potrebno. Pred kratkim so sli se ventili (LPG) in jih je prav tako menjal pelko pa je rekel, da so batni obrocki se vredu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 1.8 poraba olja
Napisano

1.8 motorji so tudi radi popili olje. Meni je na sestki isto pila. Resitev je bila le generalka (novi batni obrocki in pa tefloni). Tudi pelko pravi, da ponavadi zacnejo piti pri 200k km. Je pa to strosek cca. 500e pri pelkotu in 2.000e na uradnemu. Jaz sem takrat pri 190k naredil generalko pri pelkotu pa ima avto sedaj 340k km pa avto minimalno popije (0.5l na 20k km).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.