Skoči na vsebino
Menjava, stroski zavornih ploscic
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Janez007 napisal:

A kdo ve, kaj piše na originalnih Mazda 6 zavornih ploščicah? Je znak Mazde?

Ni znaka Mazda ,vsaj pri 3ki je tako. 👍

Popravljeno od Bini
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lučka za nalet?
Napisano
pred 27 minutami je mazdaman napisal:

Ali pa direktno nizko Sonce na senzor

Poslano z mojega SM-G986B z uporabo Tapatalk

Točno tako,tudi to...👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano
pred 21 minutami je Alex napisal:

Kaj pa, če delaš recimo samo 20Kkm na leto? Ne boš čakal na 200Kkm,ker bo imel takrat jermen deset let. Kolikor je meni znano je priporočljivo menjati jermen na vsakih pet let ali pa 120Kkm,kar pride prej. Vsekakor pa ne odlaša z menjavo, ker jermen lahko preperi  in je rezultat enak kot pri strani letni. 🤔

Časovno je seveda omejen na 5 let. 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

To je to fantje,ne se igrat s ketnicami na dizlaših,da boste lahko prišli na srečanje 15.5.2021....:bravo:

Drugače pa se zobati jermeni menjajo na novih avtih pri cc180-200k km,odvisno od znamke. To je potem isto kot ketnca,žal pa ne moremo vplivati na to za kar se tovarna odloči......😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2.2 2014 avtomatik
Napisano
pred 9 minutami je Janez007 napisal:

Imam leto in pol M6 CD175 l. 2016 (model GJ 2015), karavan, trenutno 91.000 km. Zunanja in notranja oblika mi je zelo všeč 👍 10/10, občutek pri vožnji na avtocesti 🙂 8/10 (vlek+, stabilnost+, hrup-), občutek pri mestni vožnji 👎 6/10 (občutek pri menjavi prestav ... ročni menjalnik ... uglajenost sklopke in motorja -). V primerjavi s prejšnjo 12 let starejšo Hondo Accord diesel je M6 po uglajenosti vožnje 2 koraka nazaj, žal . Stroškov-zahtevnosti servisiranja raje ne primerjam, ker postanem slabe volje 😪

Prodaj in kupi Hondo.... 😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 uro je Tine1966 napisal:

Pozdravljeni

Danes sem opravil servis moje MAZDA 6 CD 150 (178000km) pri avto Ferk v MB . 

Ker poznam mehanika sva se kar lep čas pogovarjala o mali ketni .
Predlagal mi je , naj jo čimprej zamenjam , ker imam prvo ketno iz leta 2015 in je nevarno da zruži .
Imeli so že 5 primerov , da je zružla ketna brez bilo kakšne prižgane lučke . Letniki pa 2015,2017,2018 .

Čakam na predračun komplet menjave in dela . Znanec mi je reko , da ga je prišlo vse skupaj malo manj od 1400 evrov . 
A je komu znana cena ?

lp Tine

Mi je na Selmarju isto povedal,menjat  ketno po 150k km na dizlih,ker prihaja pogosto do okvare ☹️. Jaz bi jo menjal ampak ne za to ceno...😬 Mislim,da je bilo nekje omenjeno 800€ 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cena servisa
Napisano
pred 2 urama je Vaseer napisal:

Po prebranem v tej temi sem prišel do zaključka, da na servis A-Cosmos BTC lahko prineseš svoj material (verjetno je pogoj originalen - Mazda - material?), ti pa znajo dvignit ure dela.

To v 2021 še drži?

Za zadnja 2 servisa (2019 in 2020) sem plačal 2h za vsakega. Bojo sedaj delal počasneje in računal 3h? 🤔

Pojdi drugam, saj imaš možnost, jaz bi šel... 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Konstantno zvijanje diskov
Napisano
pred 30 minutami je Freak napisal:

Evo, da delim najnovejše ugotovitve 😊 opravil sem vpoklic za airbage, zraven pa še opravil redni servis in potožil okrog zavor. No na servisu so se potrudili in malce raziskali, kaj se dogaja in na koncu ugotovili, da imam zvito pesto. 

Tako, da me čaka menjava pesta, ležaja ter diskov in ploščic. 

Bi pa pohvalil interclass, res super izkušnja 👍

Kako je pa prišlo do zvite peste? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 G120 2017 servis
Napisano
Pred eno uro je Jaka32 napisal:

Pozdravljeni, sem nov na forumu, prosim za malce "prijaznosti" ker se še ne znajdem najbolje. Zato sem se odločil da kar odprem novo temo, upam da v pravem podforumu.

Vozim Mazdo 3 limuzino, letnik 2017, G120, bencin, 88 kW. Prevoženih imam 120.500 km, kar pomeni da je čas za mislim da 7. servis. Mi lahko prosim sporočite, kaj se pri tem servisu menja ter seveda ceno samega servisa vključno z delom (tisti, ki ste ga že opravili). Knjižice nimam, drugače bi v njo pogledal. 

Najlepša hvala že vnaprej in lep dan.

Imam enak avto ampak sem še daleč do tvojih kilometrov tako, da ne vem kaj je pri teh kil. Mislim, da pri teh km še ni nič posebnega kot običajno. Najbolje, da vprašaš na servis kamor si jo vozil. Ali pa Pelkota če si blizu Ljubljane. Pa na uradnem servisu boš izvedel vse, saj je avto v garanciji 5 let, ali 150k km. Kako si pa zadovoljen z avtom in kako dolgo ga že imaš? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano (urejeno)
pred 22 urami je Alex napisal:

Ni ponaredek. Dobil sem ga direktno iz ravenol. si. 😊

Ja. Tip, šef je faca in ker je imel  zadnjo ročko tega olja v skladišču  mi je naredil  popust. Pravi pa, da ima zadnje čase problem z dobavo iz Nemčije. Se splača naročat pri njemu. 

😊

Hec....😂

Popravljeno od Bini
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano
pred 13 minutami je Alex napisal:

Jaz sem tudi danes dobil "the" olje. In zanimivo, s poštnino me je prišlo manj, kot je pisalo na njihovi strani. Strošek olje+ poštnina =(46€/5litrov). Mislim, da je cena za to olje kar ugodna. 😊

Trenutno imam prevoženih okoli 10Kkm pa je kar pravi čas, da vlijemo noter čisto olje. 

IMG_20210415_144008-02.jpeg

Super cena,ampak saj že veš,da so ponaredki vedno malo cenejši😲

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

To pomeni,da premze porihtaš in si na 1.mestu,samo ni mi jasno,da so te bremze taka zagonetka saj obični citroen nižjega razreda nima teh problemov......:whatever:

Je kaj znano kako je pa na 3kah,so tudi enaki problemi,ker še nisem zasledil debate o njih?

Zaenkrat nimam pripomb,ampak toliko,da vem in se pripravim na tisto kar me še čaka.....😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Upam,da na moji 3jki ne bo teh problemov kot jih opisujete!🤔

Sem do sedaj že vozil sve i svašta od vseh različnih znamk in menjali smo diske doma pa nikoli nobenih problemov!:bravo: Je pa res da večino Ate.👍

Ravno pred nekaj dnevi menjali na servisu pri 120k km prednje diske in tudi prve ploščice kar se mi še ni zgodilo! Po navadi so diski zdržali cc 200k km in trojne ploščice. Tako,da so bili ful mehki,ampak so drugače bp.😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

težava v vrtljaji
Napisano
pred 45 minutami je 22Diesel napisal:

Vsak na svoj mlin kajneda :D

Ima mogoče kdo izkušnje z vodnimi črpalkami? Gledam na avtodocu in se nemorem odločiti

Kakšne imate kaj vi izkušnje?

Lp

Mazdo ali vw?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.