Skoči na vsebino
Mazda 323F 1999 sklopka ista kot 98?
Napisano

Pozdravljeni,

zanima me ?e je sklopka Valeo 200mm, ki naj bi bila za Mazda 323F 1.5 65kw ZL motor do 9/1998 enaka kot pri Mazda 323F 1.5i 65kw prvi? registrirana 30.3.1999 ... GRe za iste sklopke?

Hvala

Ce sta pri obeh motorja ZL potem je ista ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 CD 120, brez mo?i, ?rn dim
Napisano

?zmeden?

?e ti gre EGR ventil ti gre avto popolnoma normalno in ni tak?nih znakov.

men je takle delu ko mi je egr crknu, ko sm ga resetiru prek OBD-ja je delal normalno, ko sm ga zamenju pa konc problemov :)

no res pa je, da ni n? kadil (vrjetn zarad DPF)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

common rail
Napisano

eo iz enega tujega foruma (eng-tips.com):

The high-pressure pump on a common-rail system does only one thing ... pressurize the fuel in the fuel rail. It has nothing to do with injection timing, it just pressurizes the rail and holds the pressure at a regulated setting.

Injection timing on a common-rail engine is done purely by controlling the timing of the pulses to the injectors, and therefore, the only way to "adjust" it is to change the mapping in the computer. It is otherwise non-adjustable. Same situation as ignition timing in newer gasoline engines with no distributors.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

injektor
Napisano

poznam Ar?ona. Mazda ima Denso injektoje, samo kar vem da rihta tud te. Bolj me zanima ?e ima kdo tester da lahko pogleda"globlje" kot navaden tester, tam je lepo videt kateri je zani? ?e je..

Vinder ma konkreten tester ;) pogleda, ti vbrizg, predvbrizg.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

injektor
Napisano

ne nihajo obrati. Avto ima neenakomeren zvok, kot da bi ob?ano delal po treh cilindrih. Kot pri bencincu ?e sname? od od kap dol <_<

Rad bi se prepri?al da so injektorji vredu. Ali ima kdo od foruma?ev tester za to pogledat? Na servisu v N.G. ho?ejo met 60e za prikop... :blink:

za pregled injektorjev bo Vinder Gotovlje ( http://www.itis.si/MEHANIKA-VINDER-VINDER-FRANC?4581707 ) pravi naslov. K njemu se vozijo s cele slovenije, bo? pa verjetno mogu avto pri njemu pustit ;) druga? pa ne sam da ti jih pogleda, ampak ti jih tut popravi, ?e kira ne dela dober, je pa kr ugoden :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

common rail
Napisano

ja je treba oz. dej v fazo ?e lahko. pumpa nima stalnega tlaka,tlak niha in kadar je v fazi se tlak vi?a kadar se odpira injektor.

Sej zato mi ni jasn, ker ne najdem nobenga cahna na pumpi :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava zadnjih zavornih diskov
Napisano

Se pravi, dokler ne piplem po kak?ni lagerjih in podobnih zadevah, nebi smelo biti problemov :)

Bo treba en dan malo gara?o ogret, da malo po?raufam to :D

Ze ko bos gumo snel bos vidu kam so speljani ABS senzorji ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

common rail
Napisano

A ni glih fora common raila, da je bistvo, da samo dr?i visok tlak, injektorji pa potem odpirajo vbrizg takrat, ko elektronika to zahteva?

No sej se mi je zdel, da je tak, sam nism bil 100% pa sm rajs uprasu, thx ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 cuden zvok!
Napisano

Haha ja sej bencinar je zakooonn samo ki ka je benza tko draga da se ne splaca ... sam rx8 bo benzina ;-) v prihodnje ..

druga? pa LPG tut obstaja.... ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Malo me matra ABS... Nebi rad zj(juhuhu) kak?nega senzorja.

Do sedaj sem mel Vectro letnik 1989, ki pa je odzadaj mela bobne, kar je pa ?isto druga zadeva.

Abs je na pesti in te nebo oviral ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

A je menjava zadnjih diskov na Xedos 6 zakomplicirana? Malo me matra, ker mam glih fraj dan, da bi malo nekaj ?raufal, vendar z menjavo diskov nimam izku?enj... Plo??ice sem ?e menjaval, diskov pa ?e ne.

Ali bo bolje da izkoristim dan za lenarjenje in peljem avto k kakemu mehaniku?

Tut js, ko sm zacel nism znal, pol pa razderes, pa si prides gor :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nekak?en regulator - mazda 6?
Napisano

In pravi? da je iz Anglije zelo dober?

sej u bistvu nima veze s kje je, rabljen je pri nas al pa v tujini isti ?moren :D btw, ?e ga boste menjal ga blendiraj, avto pol veliko bolj?e lavfa, pa ?e zabija se ti ne ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 - te?ave z osvetlitvijo
Napisano

Pozdravljeni,

Moja sestra ima Mazdo 3, letnik 2003. Motor je 1.6. Dogajajo se te?ave z lu?mi in osvetlitvijo.. Tole je njen opis simptomov:

Desna sprednja lu?:

- najprej je bilo tako, da je lu? delala ali pa ne, ko se je pri?gal avto. Npr, doma je delala, ?ez 20 minut pa ne ve?.

- sedaj pa lu? ugasne kar med vo?njo in se lahko ?ez nekaj ?asa spet nazaj pri?ge.

Osvetlitev armature:

med vo?njo kar crknejo in se po nekaj ?asa spet pri?gejo:

- vsi trije merilci za volanom, razen okence, kjer so napisani prevo?eni kilometri

- na srednji konzoli crknejo vsi gumbi za radio (glasnost, FM, 1, 2, 3...) in nekaj lu?k na klimi (oba kroga za uravnavanje temperature in pihanja), ne crknejo pa display ra?unalnika oz. radia in ostale lu?ke na klimi, in sicer tiste, ki ozna?ujejo, kam piha zrak (noge, ?ipa...), in vse tiste v vrsti, kjer je tudi gumb, da je klima pri?gana. Sicer pa klima in radio ves ?as delata normalno, crknejo samo lu?ke.

Spomnim se pred ?asom, da ima mazda ?e v originalu nekaj ?udno vezano to elektriko, ker ko je ?la ?arnica v predalu, je ves ?as piskal alarm za pri?gane lu?i ko si ugasnil avto.

Hvala vsem za odgovore!

tole poznam, se mi je zgodilo pred kratkim :D verjetno ma kak?na ?arnica slab stik in dela pizdarije :blink:

kar se ti?e sprednje desne lu?i, ima xenon?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nekak?en regulator - mazda 6?
Napisano

A ve? za kakega dobrega rabljenega? Ker nov je drag....

vem, da je drag, za rabljenega iz anglije (ebay) za Mazdo 3 sm dal 100? ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.