inlet metering valvue, pri pelkotu se redno menjajo. Ampak nekako mora? diagnozo dobiti. Pomeri grelne, in ?e so ok, je moj sum tam. Sem pa le nekdo na drugi strani foruma...
?e ti pa kadarkoli za?ne ka?ljati v leru (semafor itd) ali celo crkne, je pa 103% to. Ta ventil slu?i za pritisk goriva v ?tantgasu.
Kadar je mraz je epedemija tega - tudi na forumu
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Zadnje ?aso, ko pritiska tale mraz imam probleme z v?iganjem svoje mazde (2008 2.0 dizel - 140 konji?ev).
Akumulator je bil menjan 14.10.2014, torej je dobre 2 leti star. Pa tudi mo?no dvomim, da bi bil akumulator ker te?ava se pojavi samo prvi?. Potem peljem tamalo v vrtec (cca. 1,5km) in ko grem iz vrtca avto v?ge normalno.
Kaj bi lahko bilo? Naftni filter? ?tarter? Ogrevalne sve?ke (al kaj ima dizel)?
Skrbi me da bo tole matranje pri v?iganju pokvarilo ?e kaj drugega ... predvsem dra?jega.
Na tvojem mestu bi naredil:
1. ?ez no? polnil aku, ali ?e ne more? zjutraj ?tartal s pomo?jo kablov.
?e v?ge kot more => aku (2 leti je lahko tudi pogubno, sicer pa garancija?)
?e ?e isto nagaja => grelne sve?ke
?e bi ti pa ?e kaj ka?ljal pod ?tandgasom pa bi sumil IMV, ampak pravi? da ti ne
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
?e ti vebasto dela, ko ti motor laufa, ga sli?i?, ko avto UGASNE?...
Vebasto gre v pogon ob pritisku na tipko na uri, ?e jo ima?...najprej za?ene ventilator, pa pumpo za vodo, pa pumpo za gorivo, pa grelno sve?ko...
?e ena izmed teh zadev ne deluje, elektronika vr?e webasto na izpih...(kot da bi ga hotel ugasnit)...in zaustavitev...
Sam sem ga moral zamenjat...imam novega not...
brez skrbi da ga sli?i? pred v?igom, med lavfanjem in po lavfanju, in ?e posebej spektr ki ga kuri ?e 4 leta non stop s predgretjem preko daljinca (moja monta?a)
Jaz tudi nekih posebnosti kar se ti?e menjalnika nisem opazil, je pa ma?ina precej bolj lena zdaj ko je hladno in sveti modra lu?ka. V smislu da rabi precej dlje ?asa da se zavrti do 3000+ obratov.
no saj je podobno v bistvo. Te?ko opisati kako je to?no
Tud pri mojem Volvotu ne more? kar izpustit olje in dat novega not.
Je treba pa? "izprat" staro olje ven - Transmission Flush. Rabi? cca 12 litrov olja - 8 litrov ga je v menjalniku
DSG ima celo namenski filter, menjava zelo enostavna le da je pod akujem. treba to re? umakniti v celoti. Zna biti da celo varnostno, da ja izklopi? ?trom.
Za menjavo olja pa rabi? vsaj ro?no ?rpalko, ker je drain med drugim tudi filler. tudi to bom sam delal sedaj ko vem kako, 90? + 40? ?rpalka. servisi za menjalnike ?elijo imeto od 250?, uradni od 350?, za en filter, ki je v eurotonu 4?, 4L olja in uro dela...in ko vidi? kako olje je po 60.000km, ko ima servisni interval.....bi ga raje na 30 dal, kaj ?ele na 100 ali sploh ne.
Pa ni vse v denarju, ?e rad to dela? in obenem pregleda? ?e stanje in kak del (tako kot na gumicah zavor)
Vpra?anje:
Ali na mazdah z avtomatskim menjalnikom tudi opazite, ?e sedaj zjutraj v mrazu v?ge? in odpelje?, da rabi menjalnik kako minuto, da 'pride k sebi' ? Moj DSG prvo minuto deluje zaspano, treba ve? obratov da zagrabi in se obna?a kot v S na?inu, tudi ?alta v vi?jih.
Olje mora zaokro?iti in segreti pa?...
cool-----no tudi ?e je v avtu vsaj 15?c je pri -10?c vrhunsko dobro vem da je webasto top ampak za?el sem spra?evati kot firbec in alternativa.... mogo?e se pa kaj najde sem si rekel pa sem googlal
a rabljen webasto lahk katergakol montira? samo da je na benz?
ja samo da je tip goriva kot od avta. Termo top E 4,5kW ali C 5kW novej?i imajo ime Evo
?akaj malo a ker je tvoja na benz nima webasta? Ne vem kako je v petki II diesel, ampak petka I dizel ga je imela - eberspacher.
Fantje eno uprasanje, a bi se kdo spravu popravljat moj webasto. Jures lahko ti dostavim avto pa se malo igras karkoli. Ker moj webasto je cist mrtev nibenih zmakov zivljenja.
Fantje eno uprasanje, a bi se kdo spravu popravljat moj webasto. Jures lahko ti dostavim avto pa se malo igras karkoli. Ker moj webasto je cist mrtev nibenih zmakov zivljenja.
Pri tebi je (spet) 100% korozija in adijo stik
Kdaj bo? pa kaj v slo....? Ta vikend smo bili pri tebi v EU, lu?tna kelnarca
No ni tako malo - pol manj kot webasto sicer, tako da je to res bolj za zdravje motorja kot pa udobje
Pa se en plus vidim - tole je odlicno za garaze, kjer imas ze ene 15 stopinj recimo, pa ni izpusnih plinov. Webasta definitivno ne mores v garazi uporabljat
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
smart key ni daljinec.........
Povezava za deljenje
Deli na druge strani