Skoči na vsebino
Rezervni deli M6
Napisano

No kaj sm ti reku :bravo:

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif
FWD je za ?enske, RWD je za mo?ke, 4WD pa je za invalide

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rezervni deli M6
Napisano

Pozdravljen!!

Oznaka D2S pomeni tip podo?ja ?arnice za tvoj ?aromet!!

Kar se pa ti?e svetilnosti pa ima? verjetno 4200K.(Priporo?ljiva je menjava v kompletu)Kok je star avto!? Po?lji ZS uporabniku Yavarye on bo pravi naslov :bravo:

seveda kar pa ne pomeni da je edini ki se spozna na te zadeve!

lp

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ropot po menjavi jermena
Napisano

?e pa svojega bencinarja ob?asno malo pritisnete po AC in segrejete va?e lonce tud ni pene :)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ropot po menjavi jermena
Napisano

Zdej je pa res ?e malo ?udno!!

?e pravi? da ropota tam pri izpuhu nekje -lahko da ropota za??itni pleh(no vibrira) ki je nad izpu?no cevjo!!

Kaj na mo?i se ni? ne pozna ko ropota zadeva!!?(ker ?e se satovje v katalizatorju sesuje ponavadi avto ne potegne najbolje du?i motor( ker satovje zabije lukno in plini ne grejo prosto ven)

No pomoje je tko: kakr?na koli okvara kake pumpe ali le?aja ipd. bi ?e moralo pokazati ka?ne znake ?e se vozi? z avtom!

?e vse deluje normalno in ropota (zvok pleha-vibracije) potem ni hudi? da je ta za??itni pleh!!

Lahko pa da se motim!

pelji avto na dvigalo ostani v njem zalavfej avto drugi pa naj poslu?a kje ropota!

Predno karkoli gre? razderat se ?imbol prepri?aj da ne bo? za bv razkopaval !

lp

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ma?ina M3
Napisano

no ne bom pa? komentiral glede popravil (ker ziher tako ali druga?e ne bo poceni) kot tudi same skrivnosti kako je do tega pri?lo-pa? zamlel je tako ali druga?e!

ko je pa? zadeva 1x prepozna se itak ponavasi proba krivda prenest na drugega ipd-in ?e ne rata nazadne po?re? sam!

?e je zamlel potem lahka vam je malo jasno da je ?lo nekaj hudo narobe-

kriv mehanik ali serviser

premalo olja

slabo olje

mrzlo ti?anje

pomotoma iz 5 v 3 prestavo,.... in ?e in ?e bi najdl vzroke!

Ampak preden se je to zgodilo gotovo so morali biti kaki simptomi oz znamenja da nekaj ni uredu!

Upam da poro?a? kako in kaj bo? uredil zadeve,in kot lastnik gta modela so?ustvujem s tabo.

lp

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jh cene so res uradne nimam kej re?t,zato pa se 1x pripeljite do kakega mazda servisa,in namesto da zavije? v pisarne pojdite direkno do delavnice in tam kerega od majstrov pocukajte za rokav!!!

Naprej ne bom razlagal ker veste kaj mislim :bravo: pa se da zadeva tudi kdaj pa kdaj na druga?en na?in re?it .

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pozdravljen!

Ne vem kaj to?no bi rad ampak kot ve? je potrebno vsak avto po dolo?enih km-jih pelat na servis(ali pa? ga naredit nekje) ?e gleda? cenovno na poobla??enih servisih je za vse znamke kar nekje tam tam!

(vsi so predragi) seveda odvisno od tvoje sposobnosti jezikanja in zbijanja cen :D

Kar se servisov ti?e je pa? tko redni servisi obsegajo olje filtri vpis v elektronsko knigo in podal?anje MES kartice. (morebitne napake pa? re?uje? spotoma ?e je avto v garanciji jo tudi uveljavlja?) S5 pa se potem ostale stvari servisirajo od na?ina vo?ne(govorim za potro?ni materjal) zavore,le?aji,kon?niki,amortizerji itd. ?e bremza? bol, potem bo tudi menjava diskov prej-logi?no a ne :bravo:

Kar se ti?e cene rednega servisa se giblje tam cca 150-200? (primer za grande punto redni servis ra?unajo od 140-230? odvisno kam ga pelje? oz pri kerem poobla??enem servisu se naro?i?)Lahka pa pa? dela? servise pri kerem svojem mehaniku samo potem ne vem kako bo? s servisno knigo ipd.

Ta velek servis je nekje pri 110000km takrat je stro?ek malo ve?ji cca 600- 900?

polek rednega servisa se menja vodna pumpa,naftni filter-tega lahko zamenja? magar vsak 3.servis in pa seveda obrablene dele ?e jih seveda ?e prej ne zamenja?.

Cene so tako samo za info in ne me uzet za 100% ker pa? jih nisem previrjal (popra?aj na servisih za to?no ceno)

je pa tko, ?e je vse normalno z avtom - polek rednega servisa naj nebi imel problemov z njim!

Kej ve? pa ti bojo traktoristi povedal kako je pri dizlih :jezicek:

lp

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ropot po menjavi jermena
Napisano

Stari?e ?e ne ve? imajo vse mazde hidravli?en ?ponar za jeme in se SAM na?tela, tko da...

Druga?e pa ?e ti ni zamnjel le?aja na napenjalcu, mu avto kar lepo nazaj pelji pa naj ti zrihta tako kot se zagre.

No ubistvu sem mislil tisti le?aj na ?ponarju ja -napisal pa narobe (pozna ura ni kej) sramezljiv

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ropot po menjavi jermena
Napisano

Hm zanimivo!!

A si morda vtaknil glavo pod havbo in vsaj pribli?no lociral ropotanje!

Kera stran motorja -?e je to stran kjer je zobati jermen in kot pravi? da ropota ?e v prostem teku je moje mnenje tako in bi po besedah sumol na sam napenjalec jermena.Lahko ni dovol dobro pritrjen ali pa morda nepravilno na?telan in zato ropota.

Ko pa ti da? gas pa se jermen ?e sam po sebi (po moje)malo bol napne in zategne napenjalec ter tako utihne zadeva!! lahko pa da so treslaji in ropot od pokrova ki pride ?ez zobati jermen!

?e bolje pa da gre? nazaj do mehanika in skupaj pogledata zadevo -morda je kaj pozabil pri?ravfat.

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motorno olje
Napisano

Jaooo to pa ni dobr!

kaj pa zvok samega motorja -kako a ni blo nobene razlike v samem teku motorja ali znaki o pregrevanju ipd. Kako je bilo z opozorilno lu?ko od olja-ker da ti ni zasvetila je malo ?udno!

Je pa res da na?eloma ko posveti lu?ka za olje naj bi ?e vedno bilo cca 2l olja notri.

Aja si bil zraven ko ti je nalival olje?

Sicer imam sam mazdo 3 ki pa definitivno jo nikamor drugam kot v BTC servis ne pelem ampak kljub temu da jim tam zaupam vseeno redno kontroliram olje ker pa? enostavno ne morem mimo tega -?eprav naj bi bilo vse normalno po 20.000km

kar se pa ti?e ugotavlanja starosti olja pa morda res obstaja ampak ?e ?e obstaja si pomoje za tak denar kupi? drugo GTA :D

No kakorkoli se bo razpetlo upam da ?imceneje in hitreje javi kaj so ti ugotovili ''pravi vzrok''

lp

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323f-ka pije olje
Napisano

Hmmm se pravi si si deloma ?e sam odgovoril,daj nazaj tisto olje ki si ga prej tankal!

?e zadeva ne bo pomagala pa treba po drugem postopku re?it zadevo!

Ker pa je pa najbr? sam ve?(menjava kakih teflonov ipd)

Skratka cenovno neugodno!

poro?aj ko zamenja? olje ker to je najcenej re?itev za 1x!!

lp

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Par te?avic 323 P letnik 1997
Napisano

Welcome!! Kaka slikca bi bla dobrodo?la!!

Kar se ti?e ?kripanja brisalcev(ali ?kriplje guma ali sam mehanizem)

?e je mehanizem ,pomeni da bo treba ga snet ,ga razdret pobrusit vodni kamen ki se je nabral in pa podmazat-pa ima? spet nekaj ?asa mir. V primeru da bo? ?aka ti zadeva lahko toliko zarusta da se brisalec ne premakne ,in zato ti lahko zgori motor?ek brisalcev(stro?ek se podvoji ali potroji)

Imel enak problem pri moji 323F le da ni ?kripalo ,so pa brisalci po?asi delali-pogosto se to zgodi tudi zadaj

Glede same armature je tako-?e so pocrkale lu?ke je treba razdret okoli ?tevca(tiste plastike ki pa? jih je treba) Da pride? do samih delov kjer je name??ena osvetlitev in te male ?arnice.

V stropu so na?eloma max do 10w mo?i ?arnice(?e je ena potem je 10w sulfitka,?e ste 2 so w5w ?arnice)

Kar se ti?e samih ledic so bol kot ne priporo?live ,saj se drasti?no man grejejo(lahko pa izgubi? malo na svetilnosti)

Zobati jermen oz. veliki servis nej bi se delal tam med 80-110 tiso? km-jev pa? po ?elji uporabnika in na?ina vo?nje!!Se pa ti ?e menja vodna pumpa ,morda kake napenjalce jermenov itd.

No pri poziciskih je tako ponavadi se razpr?ijo po paraboli ?arometa in so v ve?ini slabo vedne(re?i problem delno seveda z belimi LED-icami)

Kera mre?a je po?ena-?e je una ki pokriva luknjo v odbija?u-lahko zimprovizira? z alu mre?ico (tisto ki jo v staylingu uporablajo) dobi? jo v merkurju-metalki

?e si iz Lj ali okolice ti morda celo pomagam pri nekaj opravilih :D

lp

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323f: pokanje pri prednjem levem kolesu
Napisano

hudi?a samo nekaj se mora dat po?timat da ne ropota ve?!!

Lahk pa uleti? na sre?anje danes ?e si iz LJ ali okolice pa tam re?emo kero!!

lp

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323f: pokanje pri prednjem levem kolesu
Napisano

morda pri toliko km-jev malo ra?unaj na kake amortizerje :D kake stabilizatorje ali bla?ilce motorja ipd.

?e pravi? da je z lufti vse ok.

Kako pa si lufte probaval ko je avto na tleh ali si ga z dvigalom dvignil pa potlej probaval??

Je pa na pamet te?ko to dolo?it kaj bi lahka ?e blo!

Ker veliko ti pove ?e sam zvok ?e pa? ga sli?i? v ?ivo <_< in lahko la?je pomaga?.

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te ?arnice so res kr neku glupe so -se vid d morjo japonci neki svojga met da pol lahk leta? ukol in najde? pravo ?arnico!!

Js je pa? ne morm zamenjat ker mam LED :D

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zobati jermen..
Napisano

?e si siguren da na avtu ni bil menjan zobai jermen potem bi na tvojem mestu iz preventive to storil!

Sicer pa naredi to ob naslednem serviu pa ima? pol mer ti pa mirno vest.

Je pa fajn pregledat ,komplet zavore,man?ete,preverit vse teko?ine pri motorju,izpuh,sve?ke filtri

lufte na kon?nikih(kolesnih,volanskih) amortizerje morda sm pozabil ?e kaj ampak veliko teh stvari ki sem jih na?tel je preventiva.

lp

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

alarm
Napisano

to pa je lepa re?itev :hohoho: Dej pa ne bo ve? viuuuuuuuviuuuuuuuuu

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

alarm
Napisano

ko zaklenem avto se mi po 5 minutah vklopi alarm sam od sebe..zakaj? a kdo ve?

Za ka?en alarem gre!

Tu je lahko veliko vzrokov.

Morebitne po?kotbe kakega stikala,morda ka?en padec napetosti ki ga dela kak porabnik, kak nepridipravi stik na ?icah,-veliko je vzrokov lahko!

Preveri postopoma vsaka vrata posebaj mmorda pa je sama napaka na alarmu

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Banjica za prtlja?nik
Napisano

Sam ?e imam to gumasto korito za prtla?nik-priporo?am vsaj ?e vozite kaj v prtla?niku!

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava original CD radia z MP3
Napisano

jaz bi ti samo svetoval naslednje!

Ve? bo? na?el ob ?e napisanih temah!

Kupi? dodatek ki ga priklju?i? na orginal radijo(delajo vse komande) v ta dodatek pa komot vstavi? USB ali SD kartico kjer je lahko nalo?enih za kar nekaj ur MP3-jev

Pa ?e ceneje je!!

http://xcarlink.si/

Ve? pa bodo uporabniki povedal (yawarye,lesko,..)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PRO?NJA- AVTORADIJO MAZDA 3
Napisano

kakor ste zasledili ?e v prej?nji rubriki imam problem z avtoradijem na mazdi 3. problem je pa ta da se mi je zakodiral in sedaj ne vem kode. edina poceni varjanta mi je ta da sem ga poslal elektronikom, ki se ukvarjajo z dekodiranjem elektronike. sedaj pa je edina re?itev da mi zadevo lahko popravijo ta, da dobim tak avtoradio kot je v mojem avto, se pravi mazda 3. z ?ipa morajo prekopirati zapis kode, da bodo potem prenesli na mojega. zato me zanima ali je kdo pripravljen priti v novo mesto za cca 1 uro da mi to po?timajo? pla?am vse stro?ke +.

Oj daj ti meni povej kaj si mislil to ,?e jaz prav razumem gre prenos moje kode na tvoj radijo imam prav.

Kako se ta zadeva re?i v primeru da jaz sploh nimam radija pod kodo ,se peavi pri menjavi akomulatorja mi ni treba vnesti kode za vklop radija!

Je pa ?e nekaj ali vpliva morda naslednje!

Jaz imam pri svoji mazdi3 MP3

Daj probaj bol podrobno napisat kaj se zgodi pri prenosu kode?

?e ni nobene ovire od napisanih potem morda se da kaj menit :)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.