Lahko je več stvari. V vsakem primeru boš moral avto priključiti na računalnik. Pri enemu primeru je bila kriva hkrati slaba baterija in senzor abs. Je pa zanimivo, da se to skoraj v vseh primerih pojavlja le na cx 5, Letnik 2014.🤔
Živjo družba. Meni je lani na tehničnem rekel, da imam slabo svetilnost sprednji luči na mazdi 6, l. 2004 in da jih bo letos treba zamenjat. A mislite, da se da kaj rešiti z bolj kvalitetnimi žarnicami ala philips ali osram? Avto bi imel še cca. pol leta, tako, da iščem poceni rešitve. Z razstavljanjem luči je kar precej zajebancije tako, da se tega raje nebi šel. Če kupim rabljene luči pa je najbrž spet loterija ali dobro svetijo ali ne. LP
Spoliraj najprej plastiko, ki pokriva luči. Nato kupi Osram Night Breaker Unlimited Xenarc. Jaz sem to storil na moji stari 6- ki, prav tako letnik 2004. Razlika je kot dan in noč. Sedaj lepo sveti z skoraj belo svetlobo. Kar je pa najbolj važno je to, da sveti veliko bolj daleč kort prej z navadnimi xenonkami. So sicer dražje a se izplača.
Evola, zadnja regeneracija pri prevoženih 241 km. Je pa zanimivo, da je zadnjih 300 -400 km prevozila žena na relaciji Kp- Lj. in to seveda strogo po predpisih. 😊 Lepo kulturno, počasi.
Moj sklep : res je, kar smo ugotovili že na forumu, če voziš umirjeno, dolge vožnje, ogret motor, nizka poraba, se regeneracija izvaja na vsakih 200-250 km.
Če motor priganjaš, veliko mestne vožnje, hladen motor, večja poraba, se izvaja regeneracija tam nekje od 160 km pa naprej. Lahko tudi prej.
Seveda je to res, če imaš kolikor toliko vse poštimano.
1. Ali so TRV zavore dobre, ker imam ugodno ponudbo?
2. Imam 90k km, volan mi pri zaviranju trese. Ali moram menjati sprednje in zadnje diske in ploscice, ali samo spredaj? Sem zmeren voznik
Trv so čisto povprečne ploščice in tudi diski. Najmanj, kar bi ti priporočil je ATE ali pa brembo navadne diske + ploščice. Trese ti, ker so diski zviti. Po možnosti kupi diske, ki imajo nanos proti rjavenju.
Rabim nasvet, pa se mi ne da prebirat celega foruma. Na M6 l 2017 sem dosegel 90k in čas je za menjavo zavor. Imam ponudbo za komplet diski in ploščice Zimmermann 288eur. Zanima me če so te zavore vredu in če je cena vredu ali raje inštaliram originalni set?
Zimmerman diske ima scania. Ti bo on več povedal.
Jaz imam gor brembo narezane + ATE ploščice. Lepi na šipo. Kupljeno na Autodoc.
Bom poskusil pogruntat, v katerih primerih se to zgodi. Ali morda ko prehitro speljem in se računalnik še ne inicializira, ...
Jaz sem poizkusil parkrat in vedno je enako. Na prikaz slike kamere in hitrost prikaza nimajo vpliva ostale stvari. Vedno se prikaže takoj, ko dam v rikverc. Ostalo se pa nalaga še pozneje.
Nekaj ne štima pri tvojem avtu, če praviš, da tudi deset sekund ni slike. 🤔
pred 5 minutami je scania napisal:
Se strinjam xedos 6 je res čudovit in kakovosten avto. V Termah mb so imeli v najlepših časih 32 sluzbenih mazd in to so bile xedos 6 323f (1994-2002) mazda 626 mazda 323 mazda 5 mazda 6 mazda 3, kupljene so bile na Hugos in kasneje na šerbineku. Top avti, kvaliteta takšna kot mora bit, oče je bil vodja avtoparka in to se je delalo samo redni servisi. Od takrat meni ljubezen do mazd.
Sem pravkar preveril na moji rdečki. Ko štartam motor in dam takoj zatem v rikverc, se po eni-dveh sekundah že prikaže slika. Četudi se vse v ozadju nalaga( zemljevidi, glasba...)
Evo, danes se je regeneracija pri M6 CD175, 104.000 km, začela po prevoženih 152 km od zadnje, končala pa pri cca 165 km. Vožnja pa mešana. Ni niti zelo dobro, niti zelo slabo.
To pa objavlam predvsem zato, ker je ta forum postal s prevladujočimi politično-zdravstvenimi zateženimi temami neprijeten. Saj tudi mene zanese, da ne bo pomote.
Pri meni je bila pa zadnja regen. izvedena po 183 kilometrih. Trajala je 12 km.
Se strinjam. 93% objav je že na račun politike in kovid teme. Polom. 🙄
Še vedno mi ni jasno, kako naj bi se plastika začela topiti, razen, če je ne "čistiš" z acetonom ali nitro razredčilom.Niti alkohol ji ne pride do živega. Sonce jo lahko v tridesetih letih in več zgolj razpoka. 🤔
Jaz sem gledal prav par dni nazaj, koliko se je dvignil nivo olja od menjave. Po prevoženih pribl. 5000 kilometrih se je dvignil nivo olja za pribl. 2 mm. Še vedno pa ni na max.višini. Dobro bi bilo vedeti, koliko dcl olja je od min. do max.
Ni vrag, da ne bomo skupaj našli pravega olja, ki bo "najboljše". Čeprav smo skupaj z Aless-om že zelo blizu. 😊
Bom tudi sam slikal vzorec mojega ravenola na 5000 km.
Mislim, da bo to prav v kratkem.
Aless, tudi od mene imaš pijačo v dobrem, ko prideš kaj na obalo. 🍻 Ta tema je vsaj meni ena izmed najljubših.
Jaz tudi malo sumim moje injektorje. Imam pa srečo, ker ima moj mehanik "postrojenje" za merit injektorje in bomo ob naslednjem rednem servisu tudi to preverili.
Zanimivo, da je to olje pri teh kilometrih totalno zanič, pa je kao "med boljšimi". 🤔 Se pravi, da naslednjo menjavo pri meni odpade.
Jaz bom poskusil naslednjič z Mobilom. Če ne bo niti to v redu, bom prešaltal na olivno. 🤔
Aless, a obstaja sploh kako olje za naše dizle, ki bi normalno zdržalo vsaj 10 Kkm? Sedaj mi je jasno, zakaj gredo nekateri motorji v maloro, ko delajo servise(menjavo olja) na 15Kkm.
Vrnil nazaj prodajalcu, pred tem odpeljal na servis na pregled, predracun 2800€, pa se to niso 100%, po vsej verjetnosti potrebna menjava motorja, vse oljne cevi zabilo
In kakšna je bila diagnoza okvare? Kaj je bilo na koncu krivo za okvaro? 🤔
Jaz sem opazil, da je res vse odvisno od tega, koliko "priganjaš" motor. Včeraj sem priganjal motor v Lj. in nazaj in je bila tudi pri mojem avto regen. pri 190. Mislim, da je tole čisto normalno za te motorje. Ne se obremenjevati.
Mogoče imaš pa zaklenjeno varjanto, za pc je osnovna kjer nemoreš vsega delat potem ko licenco kupiš pa se odklenejo vse možnosti. Če bom kaj na obali vzamem zraven firscan na pc in kablu pa grema en krog 😉
Ok,super. Lahko, da ima vse opcije, boš ugotovil ti, ko prideš kaj na obalo.😊
To je ena izmed stvari, ki mi nikakor ne "steče" in me hitro mine volja.
ja ni problema. kadr boste imeli servis preglejte tisti plastičen kolektor za vsak slucaj.
P.s: kaj imajo vsi ti motorji 2.2 skyactive biturbo?? hvala
Ja, vsi so biturbo. V bistvu so vsi motorji v osnovi enaki, razlikujejo se edino v menjalniku in elektroniki( 175 in 184 konjski so le v elektroniki bolj "odprti".)
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Tukaj pravijo podobno.
https://mazdas247.com/forum/t/inspection-required-error-messages.123843493/
Koliko je pa baterija stara? 🤔
Lahko je več stvari. V vsakem primeru boš moral avto priključiti na računalnik. Pri enemu primeru je bila kriva hkrati slaba baterija in senzor abs. Je pa zanimivo, da se to skoraj v vseh primerih pojavlja le na cx 5, Letnik 2014.🤔
Popravljeno od AlexPovezava za deljenje
Deli na druge strani