Skoči na vsebino
Mazda soul crystal rdeca se krusi
Napisano

To je tamal problem. Slika? prej, da ma? lepo podokumentirano in je. Ima? tudi odobreno reklamacijo kot dokaz ...

?e je kupec pravi, ga to ne zmoti. Jaz sem tudi pri prvi Mazdi kupcu vse lepo povedal, koliko je bil avto butnjen, kaj je bilo zamenjano, pokazal slike, pa se sploh ni kaj dosti menil za to. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2016 (175) te?ava z ESP, SCBS
Napisano

Ne meni, ni? ne me?e v safe mode. Vsaj zaenkrat, upam da tako ostane.

Jaz sem imel tudi napako ko je sonce sijalo v kamero. Potem so na servisu nekaj pogruntali in menjali kamero.

V bistvu dolo?en del tega 'sonca' je ok. So primeri, ko nek kot son?nih ?arkov ki pade na steklo, lahko povzro?i to in to ni napaka. So pa potem primeri, ko dejansko je lahko tudi okvara kamere. Ne vem, scania povej kako se je tebi to dogajalo, oz. kolikokrat ti je kazalo to obvestilo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2016 (175) te?ava z ESP, SCBS
Napisano

To se tudi meni ob?asno pri?ge, ?e je kaj na steklu, ki bi prepre?evalo 'pogled'. Pa enkrat ko je bilo sonce nizko, al kaj vem, takrat se je tudi pri?galo neki opozorilo, ki je ?ez ?as samo po sebi izginilo.

A tebi skoz sveti al ne? ?e ne, je lahko kaj na tem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Saj tudi pri nas na tehni?nem merijo koliko pokadi - absorbcijski koeficient, vendar pri polovico max obratov.

Ampak to ni isto kot ?tevilo trdih delcev.

Meje absorbcijskih koeficientov niso tako strogo zastavljene, zato grejo skozi ta na? test dimljenja tudi avti brez dpfa.

Prilagam en izpisek tehni?nega od enga na?ega Actrosa, brez dpf, meja za to vozilo je 1,4 absorbcijski koeficient.

Mene zanima, na podlagi ?esa se izpi?e temperatura olja??? Saj ni?esar ne priklaplja na OBD.

To je sicer res, ampak saj nikjer ne pi?e da mora? ravno na uradnem servisu to narediti. Obstajajo alternative, ki so precej cenej?e. Se strinjam, da ?e deli ne bi bili tako zasoljeni, bi marsikdo to uredil tudi na uradnem servisu. Ampak, my point je, da obstaja pot. Ni najla?ja ali pa najhitrej?a, in v tem je ponavadi problem. 

Jaz osebno, ne bi nikdar rezal ven tega. Za isti denar dobim obnovljeni vlo?ek, oz ti ga (?e se da ) spucajo v nulo. 

Ok zdaj me pa res firbec matra kje je nov DPF 300 eur??? ok mogoce pri strajnar-ju

uradni servis ko sem sam spraseval je dobrih 2500 eur + 3je senzorji ker so zaradi vrocine zazrti notr in jih je potrebno dat nove dobrih 1000k + delo se pravi si pri cca 4.000 eur za nov DPF (spraseval sem v Mazda BTC) .... pri mazdi 2008-2010 ki je vredna koliko? mogoce 3500?

Ce bi bil nov dpf 300 eur + menjava 200 eur bi se verjetno velika vecina odlocala za to opcija. Tako je pa cena popolnoma nerazumna in je tako kot pac je.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

i-stop sistem
Napisano

Potem pa ne vem, ?emu toliko debate okoli tega sistema. Mene pri avtomatiku ne moti ni?. V?asih se celo prav pride

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.