Skoči na vsebino
Mazda5 menjava diskov
Napisano

Ja no sej pravim za naso normalno voznjo bos pac s polnimi diski najvec profitiral :). Pozabil si se omeniti, da pri luknjanih in narezanih diskih obstaja vecja vrjetnost, da neenakomerno zacne pobirat ploscico. Pa ponavadi, ce se ze odlocijo za narezane oz. naluknjane diske potem tudi izberejo keramicne ploscice. Skratka CE ze bi se jest odlocil za samo narezane (slotted) diske in je to to. Se pa strinjam, da naluknjani izgledajo lepse oz. bolj sportno. Kupi ene ornk polne diske in ploscice pa bo mir :). Sicer nevem ali ta podatek drzi, ampak nekje sem tudi prebral, da "sportni" diski v kombinaciji s sportno ploscico na zacetku dokler se ne ogrejejo bistveno slabse primejo v primerjavi z normalnimi diski. Enkrat ko se pa ogrejejo pa ni problema.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda5 menjava diskov
Napisano

Sorry glede premera sem zajebal sem mislil, da je govora o mazdi 6. Za mazdo 5 sta dve katalosko in sicer ena je 278mm druga pa 300mm. 278mm naj bi bile za 15ke oz. 300mm za 16, 17ke.

post-7623-0-63429100-1558090343_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda5 menjava diskov
Napisano

S polnimi diski bos dobil najboljsi zavorni ucinek. Pravtako se drzi preverjene (znane) znamke, kot pa neke cungalunga. Osebno bi izbral ATE. 299mm oz. 300mm so primerni diski za drugo generacijo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtoličar za Mazdo 6
Napisano

Jap, vsi deli pridejo nepostrihani. Zna biti, da kaksne manjse dele lahko narocis ze postrihane, ampak praviloma bi moral naknadno strihat in delat prelive. Se pa strinjam in lahko narocis tudi odbijac in doplacas, da ga potem dobis ze postrihanega, ampak to ni to. Sploh pri teli soul red barvi :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

lu?i in ?miguci
Napisano

Tudi mene zanima nekaj v zvezi z lu?mi. Ali bi pisale na mojo 2003 ?estico tiste novej?e, sklepam da od facelift, ki imajo znotraj ?rno obarvano plastiko?

Pase

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 2008 pokanje zadaj
Napisano

Kaj ti nuca, ce dobis vzmet ceneje nekje na internetu, ce pa ne ves, da je vzmet tista, ki je krivec... ;) ...

To je pa res. Ceprav mi ni jasno, kako je lahko toliko mehanikov to spregledalo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ne potegne kot bi moral
Napisano

Jest v svojega tankam original dexelia, zato ker se je do mojega lastnistva vedno servisiral na uradnemu servisu. Vem glup argument, ampak avto ne popije nic olja :). V fotrovo in pa svojo bivso sestico sem pa dajal od castrola ali pa ta mobile esp, kot je labi napisal :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj to?no prikazuje slika "druga napaka"?

Zapacana loputa za gas. Ko prtisnes na gas racunalnik poslje ukaz loputi in ta se primerno odpre/zapre in spusti primerno mesanico zraka v motor. Seveda istocasno poslje ukaz tudi injektorjem, da spustijo primerno mesanico goriva.

Skratka zapacana loputa = avto lahko ne vlece tako, kot mora, check engine lucka se lahko prizge, v leru se avto lahko trese (dusi) itd. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 CW - 2012, kompresor klime?
Napisano

Jest bi za vsak slucaj se pri komu drugemu preveril. Ne dolgo nazaj so nekomu tu na forumu isto rekl, da bo potrebno zamenjati kompresor (1500e), nakoncu ga je pa drugam peljal je bila pa samo sklopka fuc (50e). Uradni servis pa pravi da samo sklopke ne menjajo, ampak samo komplet... Skratka je za preverit :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cviljenje prvih zavor CX5
Napisano

To?no tako zato pa NE KUPUJTE original bremz, ker niti podrazno niso poceni. Za ta denar raje kupite ATE, TRW, TEXTAR itd. in vam bo denar se za kosilo ostal :). Tudi jaz vsako spomlad med menjavo pnevmatik preventivno namazem vodila. To se nebi smelo dogajati... sploh pa ne pri novem avtu. Meni se se nikoli v zivljenju ni disk prekuril pa sem z njemu zvozil tudi 150k km. Je pa res, da nikoli ni bil OEM.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.