kako to misli? 20 nad zg.temp? se pravi ?e je -20 potem se ogreje voda na 0 stopinj oz. ?e je voda v motorju 8 potem se segreje na 28.......kar pa je ?e vedno bolje kot ni? da avto pred hi?o la?je zavergla
Edino ni mi jasno nekaj ....... da med pe?ko vgradi? tole med cevi kako to zakro?i skozi celoten sistem.....ali to opravi zgolj termodinamika tople vode?
Meni bi npr.kar prov pri?lo ker mam avto zunaj pred bajto pa lepo na 220v in timer uro da se pri?ge 2h preden zalavfam avto?
je pa res neprimerno z webastom
Se pa celo dobi grelec ki ga montira? prav v blok ....saj ima kar nekaj dodatnih ?epkov za odstranit
Ta grelec ima (mora imeti) ze v sebi pumpo in obenem ko greje siba vodo naokoli.
Segreje 20C vec kot je trenutna zunanja temp, to je varnostno da ne greje v nedogled
Ja ce je zunaj -20 segreje na 0, ce je zunaj 0 pa na 20 ampak samo vodo, motor (vsi deli)rabi malo vec da prevzame vso toploto.
Sigurno je bolje kot brez samo ni za pricakovati takojsnjega ucinka - je bolj kot predgretje gretja. Ce dodas zraven se izgubo na ventilaciji (da se vklopi gretje kabine) bi verjwtno pocepnil....
Plus je da ne obremenjuje avta ( akuja)
Samo glede na to da je 220V bi lahko obstajala tudi kaka mocna varianta. Ne najdem koliko je moci v Kw?
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Mazda ima digitalno servisno, ki jo dobi? na vsakem poobla??enem servisu. Preden se odlo?i? kje bo? servisiral jo preveri, namre? pravila so kar stroga in ?e je kdo pred teboj izpustil ali mo?no zamudil kak predvideni servis verjetno nima? ve? garancije in se lahko s tem odlo?i? kje bo? servisiral.
?e pa je DSK (digitalna servisna knjiga) kot mora biti pa vsekakor nadaljuj.
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Ekspanzijska se nikoli ne segreje saj ni del kroga. Pa si zracil na killerju z zaprto ekspanzijsko? Vsaj deset, 15 minut pa malo verglanja, da tudi termostat odpre?
In na killerju dolivaj vodo po potrebi, ekspanzijsko pa cekiraj samo ob mrzlem avtu in po potrebi dolivaj.
30kkm letno, min 4 zagoni dnevno, avto stalno zunaj, ventilator stalno na 2 ali ve?, ogrevanje ogledal in zadnje ?ipe po potrebi, brisalci po potrebi, klima pri?gana tudi pozimi. Radio pri?gan. Ogrevanje zica pa letos ?e nisem dal v avto.
ampak to je vse v lavfanju avta. Pri webastu mi govoroimo o predgretju, pol ure preden zalavfa? avto.
Moj AGM Start n Stop shit je po?epnil po 4h letih (ampak poleg S&S ?e elektri?na drsna, elektri?na prtlja?na...) ko avto stoji brez lavfanja so to resne obremenitve, ?e posebej na kakem klan?ku...klima poleti, xenonke...ta pa se ugasne na vsakem kri?i??u
Sedaj ko je izklju?en S&S za vedno se zapirajo z enakomernim zvokom, prej pa kot da bi muha CC se odaljevala in pribli?evala
Bil sem pri vulkanizerju, ker imam gume skladi??ene ..kr na plati??ih.
Pa sem stisnil gumb, da zazna menjavo plati??. ?udno, da se mi je to pri?galo.
Jutri zjutraj bom poklical na servis, ?e lahko sam resetiram sistem, da mi nebi kaj kdo rekel, da sem delal po svoje. ?udno mi je, ker je bila menjava olja aprila 2016 in mi zdaj javlja, da je potrebna menjava
Hvala za vse odgovore
Ce si stisnil gumb za tlak v pnevmatikah, da si zapomni novo stanje je to pravilno, a to nima nobene veze z opomnikom. Opomnik je datumsko ali pa na km vezan. Nima veze s senzorji.
In ja to lahko reseteiras sam so le (bedasti) opomniki, da ma avto vec opreme.....na tvojmu mestu bi jaz to dal na off.
To pomeni, da moram it k vulkanizerju, da mi naj menja gume ..oz. ene naprej, druge nazaj pa tak?
Samo ?e ti ho?e?, ni potrebe. itak mi slovenci menjamo letne in zimske, pa lahko takrat to naredi? (spomladi letne da? spredi zadi, levo prvo na levo zadnje in obratno)
Pozdravljeni...zanima me kaj bi lahko pomenilo, da mi poka?e dva opozorila:
Oil change due - Olje, filtri so bili menjani na 18. 898 prevo?enih kilometrih ( aprila 2016)... sedaj je prevo?enih 10.000, zdaj je na stev?u 28.608 km ? Avto je letnik 2015 oktober, ker sem kupil testnega.
Tyre rotation due - gume so nove...nikje ni videt, da bi bila katera prazna. Kupil sem ?isto nove gume in felne na Mazda Selmar, ko sem kupil avto.
HVala za odgovore
Prva je verjetno zato, ker ti niso resetirali ?tevca za menjavo
Pri drugi ima? pa verjetno vklju?eno opozorilo, za menjavo gum spredi-zadi na toliko in toliko km.
?e v naprej se opravi?ujem, da odpiram novo temo, ampak nisem najdel prave teme za moj problem, ?eprav vrjamem da obstaja.
Xenon lu?i na moji mazdi 6 2003, svetijo zelo slabo. Ponavadi ?e moram ve?krat izklopiti in ponovno pri?gati lu?i ker se mi desna lu? ne vklopi. Zarnico sem menjal in zgodba je ?e vedno ista. ?arnice ki pa jih imam pa so D2S.
Zelo bi bil hvale?en pomo?i.
Lp
znana zgodba je tudi da so se na 6kah zameglile le?e. skorajda nima? pomo?i kot menjava lu?i oz razdiranje in menjava lu?i. jaz sem to re?il z zavarovanjem.....kasko krije lu?i...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Segreje 20C vec kot je trenutna zunanja temp, to je varnostno da ne greje v nedogled
Ja ce je zunaj -20 segreje na 0, ce je zunaj 0 pa na 20 ampak samo vodo, motor (vsi deli)rabi malo vec da prevzame vso toploto.
Sigurno je bolje kot brez samo ni za pricakovati takojsnjega ucinka - je bolj kot predgretje gretja. Ce dodas zraven se izgubo na ventilaciji (da se vklopi gretje kabine) bi verjwtno pocepnil....
Plus je da ne obremenjuje avta ( akuja)
Samo glede na to da je 220V bi lahko obstajala tudi kaka mocna varianta. Ne najdem koliko je moci v Kw?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani