Skoči na vsebino
Krajši interval regeneracije
Napisano (urejeno)
  dne 11. 11. 2021 ob 13:05 je dvorjan napisal:

😃

Razširi  

dne 11. 11. 2021 ob 11:27 je Hombre napisal:

Pozdravljeni, sem nov na Mazdi 6, pa sem kar nekaj prebral vaše komentarje pa če lahko še svoje dodam 😁 mam cd184 at, ful zadovoljen glede vožnje, realno imam porabo 5,2 in mi dela regeneracijo na 500km po 3-4 min... Takrat dam vedno v manual da imam prb 3k obratov, da hitreje konča. Enkrat mi je celo naredil po 1100 km 🤔 drugače imam pa rekord iz Kamnika do Lj porabo kot videno na sliki 😎  želim si le, da ostane tako čim dlje, ker sem res navdušen nad avtom, kot kaže ne bo zadnja Mazda 💪🏿

DSC_0910.JPG

Razširi  

To je druga gen. 6_ke ali tretja? 🤔 Ker, če je to tretja nekaj ne štima z regeneracijami. 🤔

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-5 težave z zadnjimi zavorami
Napisano (urejeno)
  dne 9. 11. 2021 ob 17:45 je mazdaman napisal:

Nove imajo tako elektro ročno, kjer ni tistega kritičnega vzvoda, kjer pride vlaga noter in potem šteka.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Razširi  

Ja. Saj glih zato. Mi je čudno, ker pri meni so takrat na Mazdi 6 mk1 ugotovili na koncu, da je v bistvu kriva zajla od ročne, ki je zaštekala. 

In to šele v tretje,ko sem moral menjati skoraj nove ploščice. 

Zato me pa to čudi na ta novi, da se je to zgodilo. Edino, če ima še klasično ročno zavoro. 🤔

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-5 težave z zadnjimi zavorami
Napisano

Pri ta novih Mazdah to naj ne bi bil več problem. Prvič slišim,da se je to zgodilo na skayactiv modelu pa tudi bral nisem o tem še nikjer. 🤔Hm, upam, da se ne bo vleklo to še naprej v te nove modele. Tudi sam sem imel pri prvi 6- ki kar obilo problemov z štekanjem zadnje leve zavore. 🤪

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA CX5 2014 175KM
Napisano
  dne 8. 11. 2021 ob 14:31 je Enos napisal:

Pozdravljeni. Mazda je porihtana in sicer je bil problem v senzorju za izpusne pline, v info, ce bo kdo imel se podoben problem. Cena popravila oz.servisa je bila 150€, manj od pričakovanega glede na prvotni strah kaj bi bilo lahko vse narobe 🙂🙂

Razširi  

Super, da ste zrihtali.👍

Lepo, da si opisal, kaj je bilo narobe, če bo kdo imel podoben problem. Veseli me tudi ,da ni bil strošek popravila prevelik. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Multimedija
Napisano
  dne 7. 11. 2021 ob 17:25 je Martin Cufer napisal:

Aha ok. Ker na strani od enote je RCA + rdeča žička  na drugi strani pri kameri pa je še rdeča in črna zraven RCA.

In ja,kupil sem enoto. Pa avto tud :D 

Razširi  

Kakšen avto si vzel? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazdina mobilna pomoč - MES
Napisano
  dne 5. 11. 2021 ob 8:50 je g21 napisal:

Poklical danes na Mazda Motors Slovenija. Rekli so da številka normalno obratuje naj probam še enkrat. Ker jih še vedno nisem mogel priklicat, so mi na MMS prijazno pomagali in posredovali, da so me s klicnega centra poklicali nazaj.

Razširi  

Se pravi, da, stvar ne deluje, kot bi morala. 🤔 Zato pa imam sam raje asistenco amzs. So vedno na razpolago in pridejo v najhitrejše možnem času. Tudi v tujini. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ok. Sem bil danes popoldan na amzs. Zanimivo, da je še vedno nekaj  "lufta" do zgornje meje dovoljene višine snopa. Mehanik mi je rekel, da je zanimivo, kako imamo na Mazdah ostro odrezan zgornji rob svetlobe in ponavadi dokaj nizko nastavljene luči proti ostalim znamkam. 🤔

To pomeni, da imamo hkrati zelo dobre leče in veliko lumnov, a nastavljene nekoliko nižje. Svetoval mi je, da je to, kakor imam sedaj nastavljeno super in optimalno, da on ne bi več tikal višine. Pridobil sem kar nekaj metrov dolžine dodatne vidnosti. 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 4. 11. 2021 ob 7:30 je SpEkTr napisal:

Ampak, kako si pa lahko prepričan, da potem ne motiš ostalih? To je tko zelo tricky zadeva sicer. Lahko greš na tehniko pokušaja (enkrat so tako pri Močniku meni nastavljali) ampak to ni ok. 

Razširi  

Sem zmenjen danes na amzs, da mi preverijo višino s strojem. 

Sem pa najprej nalepil lepilni trak na zid in ozna"il vrh snopa, preden sem luči "dvignil". 

Nato sem na podlagi tega le za malenkost dvignil luči nad trakom (mogoče za centimeter) in šel takoj na poskusno vožnjo ponoči. 

Niti eden mi ni blendal, pa tudi, ko se zaustaviš za kom, ki stoji, vidiš, da je snop še vedno daleč pod zadnjo šipo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 3. 11. 2021 ob 17:57 je TiEn napisal:

Da se višine ne da nastavljati ročno, da je vse avtomatsko :D ampak smo že tam prišli do te ugotovitve :P

Razširi  

Kakorkoli, sedaj je res občutno boljša vidljivost. Prej je bila preveč odsekana svetloba preblizu pred avtom. Tudi na drugih mazda forumih v tujini se veliko pritožujejo nad tem. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Čeprav se led luči same regulirajo glede na težo v vozilu, se jih da tudi ročno nastaviti. Meni je šlo na živce, ker se mi je stalno zdelo, da svetijo prenizko. Tako sem jih malo dvignil, ne preveč, da ne slepim nasproti vozečih in je razlika kot dan in noč. 🤗

Če koga zanima kako se to izvede, je postopek sledeč. 

Avto parkiraš (v mraku 😊) pred kakim zidom, na kaka dva metra oddaljenosti. Motor mora bit ugasnjen!!

Nato stisnemo tipko start, da lahko prižgemo kratke led luči. Odpremo sprednjo havbo. 

Potrebujemo samo dolg križni izvijač (dolžina železnega dela brez ročaja min. 20 cm in baterijo, da vidimo, kaj sploh delamo🤗) Nato križni izvijač vtaknemo v zobke, ki so na plastičnem vijaku. Lahko se uporabijo za to delo tudi mali gedore ključi z nastavkom M8 in s podaljškom 150 mm. 

Meni je lažji dostop z izvijačem. Tudi na servisu delajo to tako. 

Seveda moramo obračati ta kolešček z občutkom in ne preveč. Če pretiravamo z obračanjem se zna zgoditi, da gre kar na enkrat v prazno. 😬

Kaj sledi temu, ne vem a verjetno nič dobrega. Gre pa luč z vrtenjem vijaka hitro gor- dol tako, da je to res minimalno obračanje. 

Prilagam sliko za lažje razumevanje. Ne odgovarjam pa za eventualne zaplete. 🙂

Screenshot_20211025-064110__01.thumb.jpg.93b6c0991e121193cb32beead9acf8e5.jpg

Screenshot_20211025-063914__01.thumb.jpg.dcecc8bda835a209569bf995a5b3be1b.jpgScreenshot_20211025-063909__01.thumb.jpg.e4212963ba55ae768373a8f7ca2458a3.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ugašanje žarometa
Napisano
  dne 2. 11. 2021 ob 8:29 je robz napisal:

Našel sem samo Night breaker laser +150% od Osrama, najbrž so podobne Xenarc? Žarometi izgledajo malenkost motni iz notranje strani, misliš, da bi poliranje to rešilo? Imaš kak nasvet glede brusilnega papirja in paste? Hvala ti

20211031_184848.jpg

20211031_184906.jpg

Razširi  

Laser so tudi super žarnice. 👍 Kar nabavi jih. Seveda mora miniti nekaj časa, ko jih  vgradiš, da polno zasvetijo z belo barvo. 

Steklo luči se da očistiti tudi z notranje strani. Ponavadi pride le prašno.

To najlažje storiš tako, da snameš kolo in plastičen kolotek znotraj blatnika in imaš prost dostop do luči z notranje strani. 

Nato pazljivo vzameš žarnico ven. Poišči kako žico, ne pretanko, jo zaviješ, da greš lahko mimo nosilca za xenon žarnico in na konec te žice oviješ majhno krpico. Nato to pomočiš v čistilni alkohol in z notranje strani lepo, počasi očistiš notranjost stekla luči. Najbolje, da ti kdo pomaga in gleda spredaj, kako napreduješ. Lepo se vidi, kje si očistil in kje ni še. Za zunanje poliranje  pa sem najprej uporabil vodobrusni papir 400, nato 600, 800, 1200 in na koncu 2000. To brusiš tako, da v vodo dodaš malo Prila (za prat posodo) in lepo počasi brusiš. 

Seveda gre z mašino to veliko lažje. Nato spoliraš s polirno pasto , najprej z grobo polirno pasto 400, nato 2500 in za konec še super fino 3500. Seveda ti brez zaščitnega sloja, ki je na original luči ne bo to trajalo večno. Kako leto pa ja. 😊

Če se boš držal navodil, bodo luči izgledale kot nove in tudi svetile bodo tako. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA CX5 2014 175KM
Napisano (urejeno)

Tukaj pravijo podobno. 

https://mazdas247.com/forum/t/inspection-required-error-messages.123843493/

Koliko je pa baterija stara? 🤔

Lahko je več stvari. V vsakem primeru boš moral avto priključiti na računalnik. Pri enemu primeru je bila kriva hkrati slaba baterija in senzor abs. Je pa zanimivo, da se to skoraj v vseh primerih pojavlja le na cx 5, Letnik 2014.🤔

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ugašanje žarometa
Napisano (urejeno)
  dne 29. 10. 2021 ob 12:22 je robz napisal:

Živjo družba. Meni je lani na tehničnem rekel, da imam slabo svetilnost sprednji luči na mazdi 6, l. 2004 in da jih bo letos treba zamenjat. A mislite, da se da kaj rešiti z bolj kvalitetnimi žarnicami ala philips ali osram? Avto bi imel še cca. pol leta, tako, da iščem poceni rešitve. Z razstavljanjem luči je kar precej zajebancije tako, da se tega raje nebi šel. Če kupim rabljene luči pa je najbrž spet loterija ali dobro svetijo ali ne. LP

Razširi  

Spoliraj najprej plastiko, ki pokriva luči. Nato kupi Osram Night Breaker Unlimited Xenarc. Jaz sem to storil na moji stari 6- ki, prav tako letnik 2004. Razlika je kot dan in noč. Sedaj lepo sveti z skoraj belo svetlobo. Kar je pa najbolj važno je to, da sveti veliko bolj daleč kort prej z navadnimi xenonkami. So sicer dražje a se izplača. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Krajši interval regeneracije
Napisano

Evola, zadnja regeneracija pri prevoženih 241 km. Je pa zanimivo, da je zadnjih 300 -400 km prevozila žena na relaciji Kp- Lj. in to seveda strogo po predpisih. 😊 Lepo kulturno, počasi. 

Moj sklep : res je, kar smo ugotovili že na forumu, če voziš umirjeno, dolge vožnje, ogret motor, nizka poraba, se  regeneracija izvaja na vsakih  200-250 km. 

Če motor priganjaš, veliko mestne vožnje, hladen motor, večja poraba, se izvaja regeneracija tam nekje od 160 km pa naprej. Lahko tudi prej. 

Seveda je to res, če imaš kolikor toliko vse poštimano.

To je to. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Konstantno zvijanje diskov
Napisano
  dne 19. 10. 2021 ob 12:18 je ignacij napisal:

Se dve informaciji potrebujem. 

1. Ali so TRV zavore dobre, ker imam ugodno ponudbo?

2. Imam 90k km, volan mi pri zaviranju trese. Ali moram menjati sprednje in zadnje diske in ploscice, ali samo spredaj? Sem zmeren voznik

Razširi  

Trv so čisto povprečne ploščice in tudi diski. Najmanj, kar bi ti priporočil je ATE ali pa brembo navadne diske + ploščice. Trese ti, ker so diski zviti. Po možnosti kupi diske, ki imajo nanos proti rjavenju. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Konstantno zvijanje diskov
Napisano
  dne 18. 10. 2021 ob 13:12 je ignacij napisal:

Rabim nasvet, pa se mi ne da prebirat celega foruma. Na M6 l 2017 sem dosegel 90k in čas je za menjavo zavor. Imam ponudbo za komplet diski in ploščice Zimmermann 288eur. Zanima me če so te zavore vredu in če je cena vredu ali raje inštaliram originalni set?

Razširi  

Zimmerman diske ima scania. Ti bo on več povedal.

Jaz imam gor brembo narezane + ATE ploščice. Lepi na šipo. Kupljeno na Autodoc. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zakasnjen prikaz slike kamere na Mazdi
Napisano
  dne 16. 10. 2021 ob 16:13 je Janez007 napisal:

Vidim, da ste se potrudili. Najlepša hvala. :)

Bom poskusil pogruntat, v katerih primerih se to zgodi. Ali morda ko prehitro speljem in se računalnik še ne inicializira, ...

Razširi  

Jaz sem poizkusil parkrat in vedno je enako. Na prikaz slike kamere in hitrost prikaza  nimajo vpliva ostale stvari. Vedno se prikaže takoj, ko dam v rikverc. Ostalo se pa nalaga še pozneje. 

Nekaj ne štima pri tvojem avtu, če praviš, da tudi deset sekund ni slike. 🤔

dne 16. 10. 2021 ob 16:17 je scania napisal:

Se strinjam xedos 6 je res čudovit in kakovosten avto. V Termah mb so imeli v najlepših časih 32 sluzbenih mazd in to so bile xedos 6 323f (1994-2002) mazda 626 mazda 323 mazda 5 mazda 6 mazda 3, kupljene so bile na Hugos in kasneje na šerbineku. Top avti, kvaliteta takšna kot mora bit, oče je bil vodja avtoparka in to se je delalo samo redni servisi. Od takrat meni ljubezen do mazd.

Razširi  

Za, to pa moram dati 👍👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.