Skoči na vsebino
Nadgradnja Bose ozvo?enja Mazda 6 2016
Napisano

Je ?isto enostavno sneti panel z vrat. Pet minut dela in pogleda? v ?em je ?tos.

Jap. Ce se ne motim je vijak pri kljuki za odpiranje, drugi je pa tam pri stikalih za pomik stekel. Potem samo se zvocnik (visokotonec) odstranim in sem zmagal. Ostalo so pa plasticni zatici. Drzi?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nadgradnja Bose ozvo?enja Mazda 6 2016
Napisano

Meni pa ob glasnem poslusanju (bass) poka v vratih. Plastika ob plastiko. Zvok je najbolj izrazit takrat, ko so temperature nizke oz. ko je mraz. Ce z roko pritisnem na vratno panelo zvok izgine :). Moram enkrat snet dol vratno panelo pa mal pogledat. Res annoying. Je pa res, da poka samo takrat k je glasba zelo naglas in basi sopajo. Sepravi vedno :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava xenon ?arnice
Napisano

Probas lahko cez kolotek in ne rabis odstranjevati pnevmatike. Pnevmatiko namotas do konca v levo in odstranis kolotecno plastiko (10min dela). Jaz se tako zamenjal na mazdi 6 druga generacija in vrjetno je tudi pri cx5 tam dovolj prostora :). V nasprotnem primeru bo pa potrebno nekaj podiranja (zracni filter itd.)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava xenon ?arnice
Napisano

Naceloma xenon zacne spreminjati barvo takrat, ko se pocasi zacne poslavljati. Glede na to, da imas relativno nov avto je to malo cudno, ker xenon zarnica zdrzi kar dolgo. Lahko, da je kaksna napaka na zarnici  :ne vem:. Sicer bos pa videl, ce bo crknila zamenjas obe in imas mir. Predvidevam, da imas D2S podnozje tako da se dajo dobiti dobre xenonke za normalen denar :). "Serje" ga pa desna (pri sovozniku).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cena servisa
Napisano

Nisem rekel da je mazda jajc od avta, ampak bremze imajo pa podn ze od prve generacije. In ni poanta o denarju, ampak kaj dobis za ta denar. Kot sem ze prej omenil je meni osebno totalno mimo placati nevem kaksno vsoto za slabso zadevo samo zato da imam kao "garancijo". Ko pa pride do garancije je pa v 80% skos nek izgovor, ampak pustmo sedaj to. Jest avto ne servisiram na uradnemu servisu in vse dele, katere zamenjam jih zamenjam s top znamko in si upam trditi, da je avto bolj vzdrzevan, kot pa ce bi ga servisiral na uradnemu servisi... Pa se 2x ce ne celo 3x ceneje pridem skozi. Da o odnosu in pa kvaliteti opravljenega dela na uradnemu sploh ne govorim. Se pa strinjam, da ima vsak svoje mnenje in pa izkusnje in tako je tudi prav. Jest imam pac slabe.

Svoj 11 let star avto sem zato omenil, da kljub temu da je avto star 11 let se vedno lupijo za servis, kot da je nov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cena servisa
Napisano

Sej ti folk pise da ni 200?, ampak je vec in to bistveno vec. Meni so rekl 240? za samo osnovni servis (olje , oljni filter in pa kabinski, zracni) pa je avto 11 let star.Vse ostale tekocine (vitrex, zavorna, hladilna)  katere ti tako ali tako dolijejo so dodatno za placat. Poleg tega bog ne daj da ti menjajo se kaksne ploscice, diske, svecke ali pa bilo kaj ker so stevilke vrtoglave. Mislim 100? za ene ploscice sploh pa pri mazdi k morm rect, da res blestijo s telimi svojimi katastrofalnimi zavorami. Se strinjam, da imajo neko marzo in da pac na ta nacin zivijo, ampak prodat oz. kupit ploscice za 100?, katere niso pol kurca vredne po drugi strani pa za 45? dobis ATE k so svetlobno hitrostjo pred OEM mazdinim je pa tud mal mim. Vsaj meni.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cena servisa
Napisano

Boli jih k.. za ekologijo samo da je denar. Drgac je pa zadeva itq preprosta in pac ne furas na uradni servis pa bo avto bolje servisiran z boljsimi materiali pa se denarnica ti bo hvalezna. Je pa res, da potem nimas garancije, ampak glede na to koliko bos v 2-3 letnih prisparal je vseglih ce je nimas. Avto pa ponavadi najhitreje prodas po treh letih k je pa itq ze izven garancije.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cena servisa
Napisano

Ja no in kaj ima potem garancija veze? Vrjetno ce bos prinesel svoje olje in ti bo cez en mesec kasneje crknila npr. volanska letev ti nebojo zavrnili garancijo zaradi olja. Da bi pa masina zaribala in bi se potem izgovarjali na olje pa tudi dvomim. To pise v vseh navodilih in je po domace povedano cisti nateg, da se lahko zavarujejo, kljub temu da sami vejo da to ni normalna poraba.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cena servisa
Napisano

Meni so rekl, da pod opombe zabelezijo, da je stranka prinesla svoje olje tako da vprasanje kako je z garancijo. Konec koncev pa kaj sploh pomeni garancija? Ti lahko avto redno servisiras na uradnemu servisu in ti zacne zret olje pa ti bojo rekl, da je to normalno in da to pise v proizvajalcevih navodilih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

m6 2004 radio
Napisano

Lote na lcdju bi bilo potrebno ponovno prelotat, ampak se ne splaca glede na to da dobis rabljen lcd za 30-40?. Probaj malo prtisniti na rob plastike (zgoraj, spodaj), saj zna problem izginiti, vendar le za kratek cas :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Cena za sklopko in delo bo 300e. Se mi zdi, da vzame 100e za delo pa cca. 180e za sklopko. Pri teh km se ne menja nic razen ce te kaj zajebava. Kar se pa tice sveck se pa menjajo glede na prevozene km. Naceloma na 60k km oz. odvisno kaksne svecke imas notri.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Popravilo - kam?
Napisano

Metod je zelo veliko zato ti bom predlagal zelo enostavno za katero vem da lahko probas doma :). Z WD-40 nasprici po ostankih lepila in ostalo, kar bo teklo po laku lepo obrisi. Pocakaj nekaj casa da se WD-40 lepo vpije in potem s plasticno kartico (mercator pika, petrol itd.) ali pa z mikrofibro lepo nezno obrisi ostanke lepila :). Nazaj pa lahko nalimas z obojestranskim lepilom, kot je to bilo nalimano ze v startu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.