Skoči na vsebino
Mazda 3 1.6 diesel - te?ave pri ?altanju
Napisano

Imam te?avo na menjalni ro?ici in sicer, ko jo dam v levo se ne vrne v prvotni polo?aj. Kaj bi lohk blo narobe? Vzmeti so vse ok.

Je treba menjat cel mehanizem?

Objavljena slika

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nosilec motorja spustil olje - nadomestni?
Napisano

Evo tudi meni je ?el desni zgornji nosilec... Imamo torej kak link kje to dobit za relativno racionalne pare in ne 150-200e na uradnem servisu?

Sploh pa mogo?e kdo ve kateri part number je za 2006 GG 1.8? Pelko je omenil da je isti pri 2.3.

verjetno ga ceneje nebo? dobil :)

http://www.ebay.co.uk/itm/MZM-5RH-RIGHT-EN...=item19e2f29ed1

PS: vidim, da ma? ti M6, to pa nvem ?e je isti...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323f (zaug)
Napisano

Ko je hladen motor, zjutraj, se suce na 3500. Ko pa se motor zagreje pa pade na normalne obrate..

Na moji se nisem mel taksnega problema, tak da nevem, kaj bi lahko bilo

probaj najprej s?istit loputo ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323f (zaug)
Napisano

Jaz imam en problem...

Moja sestra vozi mazdo 323f ba letnik 1996, in ko jo zjutraj v?ge ima previske obrate... Do sedaj ?e nisem imel dobenega tak?nega problema na moji 323f-ki tak da nevem zakaj se gre...

Jaz imam ob?utek da bi bila lahko kriva lambda sonda..

Zaj pa me zanima ?e bi bilo lahko kaj drugega???

kolk pa so ti previsoki obrati?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pedal sklopke
Napisano

Zdravo,

prej?nji teden mi je med vo?njo med prestavljanjem pri pedalu narahlo nekaj po?ilo in pedal je ostal na dnu. Po?ila je samo neka cevka. Od menjave le te pa se pri prestavljanju, ko so obrati nad 1500, ko pritisnem pedal sklopke, sli?i nek zvok kot da nekaj za?kriplje in na pedalu je ?utiti neke vibracije. Ob vi?jih obratih je zvok ?e bolj sli?en. Pod temi obrati se ne sli?i ni? in je vse normalno. Druga?e sklopka normalno prijemlje. Moti me edino ta zvok, ki ga pred okvaro ni bilo. Raje prej ?e kaj zamenjam kot da bi moral na koncu celotno sklopko... Je imel mogo?e ?e kdo podobne te?ave? Hvala

verjetno se ti sli?i servo ?rpalka :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Voda v pragu...
Napisano

Upam, da ti tole uspe ?e pred zimo konkretno po?timat, druga?e spomladi zna ostati le ?e spomenik od avta. -_-

Moja je 2003 letnik in ena redkih brez pikice rje, k temu verjamem, da je v zadnjih letih precej pripomogla naslednja zadeva in vam jo res priporo?am. Veliko Mazda?ev po nasvetu Pelka vozi svoje avte tja na za??ito;

http://www.mazdaklub.si/2012/07/tri-krone/

u ja, na tole bo ?la tut moja f-ka, ko bo projekt kon?an :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Daljinec samo odklepa
Napisano

Pozdravljeni

Imam Mazdo 6 SW letnik 2009.

Daljinec mi samo odklepa ne pa tudi zaklepa vozila. Preizkusil sem oba daljinca, zamenjal baterijo, na novo sprogramiral.

Ni? ne spremeni. samo odklepa in ni? drugega.

a je kdo imel ?e tako te?avo.

Na servisu pravijo da je ?el modul daljinskega zaklepanja in da je potreben nov ter oba daljinca.

hvala

verjetno bo? res potreboval nov modul in daljinca, ker verjetno pride dra?je, da se nov modul preprogamira na stara daljinca.

PS: na modulu preveri ?e, ?e ima? vse kable dobro povezane ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

ACTIVA je da link za stranskega, za spodnjega nimam...pokli?i kak?nega za avtodele...jest sem se s Potokarjem menil, smo gledal po katalogu, cene ne vem, je pa konkretno ni?ja.

ql, thx :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Spodnji je poceni in se da dobiti neoriginal...ta iz slike je pa iz zlata kot ka?e (oz. vsaj tako mislijo, pa samo original se dobi), moj je bil prav 100% odtrgan. :blush: preve? navora pa to :hohoho:

ma? kak link?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 2 1.4d -te?ave z motorjem
Napisano

Mogo?e je treba zamenjat tesnilo glave motorja, kar pride cca 400 ?. Po?akaj na diagnozo.

Motor se da dobiti tudi preko ebaya: http://www.ebay.de/itm/Mazda-2-1-4-Diesel-...=item19d0139504

400?? :blink: to se da za pol te cene re?it ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KL (2.5 V6) motor
Napisano

ok, o?itno mam tut vacuum narobe spelan.... shem na netu je polno ampak same tak z dvem "vacuum chambers" z enim ne najdem nikjer. Ena cevka bi naj ?la na air intake, ampak nemorem ker mam CAI -_-

Objavljena slika

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razlitje akumulatorske kisline
Napisano

Aja, pozabil sem napisat da se je razlila v prtla?niku po preprogi, zato sem omenil preprogo ki je ?e 1 teden mokra.

S peskom bom bolj te?ko po preprogi, bom probal destl. vodo ;)

auuuuuuuu ?it! obvezno prever pleh pod preprogo, da ga nebo kej prejedl... nvem js na tvojem mestu bi fliknu to preprogo ven, pa novo not, ker s tam pa dvomim da bo? lohk spravu ven

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda Premacy
Napisano

Pa sej sploh ne rabis najt enote za centralno zaklepanje. Ti sam enostavno priklopis enoto za daljinsko na motorcek na voznikovih vratah, ki je tudi glavni motorcek (shemo enote pa tak dobis zraven) :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 323f in njeno stanje
Napisano

WOW!

lepo narejeno, sem jo videl glih v?eraj v mariboru pri zavarovalnici, mater ma lep zvok!

me pa samo nekaj zanima, sepravi te mazde 323f ba l 97. imajo ponavadi spojler, moja ga pa nima, vendar sem ga ?e naro?il iz nem?ije. je potrebno ta spojler homologirati? nekateri pravijo da ne, saj je serijski...

Hvala in lp

ne rabis homologirat ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.