Skoči na vsebino
Poraba skyactiv dizel motorjev
Napisano

Sej se da - men je ratalo s prvo M6 dizel 121KM iz Lj do Bre?ic** s porabo manj?o od 4 litre (3,8 , ?e se prav spomnim - BC pa je kazal celo 3,2). Pol pa pride ampak, vozil sem za kamioni s hitrostjo 90km/h - v opravi?ilo le to, ker sem imel bulo na gumi in je bil to preventivni ukrep, da jo ne bi razneslo.

**Za mlaj?e foruma?e - to so bili ?e tisti ?asi, ko si v Bre?icah in okolici dobil najcenej?e gume.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cviljenje pri vrtenju volana mazda 6
Napisano

?e si klasi?en servo volan ti??al ve?krat do konca v skrajno lego se pumpa zelo mu?i in najve?krat je to vzrok za prezgodnje okvare. Tik predno tr?i v skrajno lego je treba popustit. Pri novej?ih elektri?nih servo volanih pa tega minusa ni in ga na?eloma lahko ti??i? ?isto do konca.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Krajši interval regeneracije
Napisano

Ne, le?aja se vrtita tolk  hitro kot se vrti kolo... razlika je lahko le v tem, da so gume recimo manj?e pa se zato vrtijo hitreje ali pa je napa?en zajem podatkov na ABS senzorju. Kaj drugega verjetno skoraj ne bi smelo biti saj ima? problem na obeh prednjih kolesih.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ne vem samo to je edina logi?na razlaga zakaj tolk odstopanja pri hitrosti. Tisto odstopanje ?tevca je pa vedno zato, da ka?e vi?jo hitrost od dejanske (baje zarad varnosti).

?al nisem mehankar tako, da bi te?ko rekel ampak, ker se ABS senzor ne kalibrira ampak je odvisen oo magnetnega obro?ka je to lahko edini vzrok. Ker ?e bi bilo karkoli drugega, recimo po?kodba ABS senzorja oziroma, da bi bil celo le?aj narobe obrnjen bi ti javljalo lu?ko in napako ABS senzorja.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ko smo ze pri teh screenshotov a lahko eden poslika hitrost posameznih koles. Odkar sem zamenjal oba sprednja lezaja mi je avto zacel kazati napacno hitrost na stevcu. Pa bi prosil ce mi lahko to kdo preveru

Poskusi ?e pri ni?jih hitrostih, da se vidi ali bo ?e vedno 10km/h razlike. Zdaj pa malo blesavo pitanje - saj ima? slu?ajno druge dimenzij gum spredaj in zadaj?

Druga?e pa ?e se ne motim ima 6-ka magnetni trak na le?aju in pri vrtenju ABS senzor pobira podatke iz menjav magnetnega polja. Zdaj, ?e si dal notri kak?en neoriginalen le?aj, ki sicer pa?e, je pa vpra?anje kolk na gosto ima magnetne zapise "posejane". ?e ima recimo bolj na gosto se lahko zgodi, da pa? misli senzor, da se kolo vrti hitreje, kot se dejansko in od tod razlika.

Na?eloma verjetno to ?e ne vpliva na traction control, ker je premalo razlike v vrtenju, da bi sistem interveniral. je pa vpra?anje a to vpliva na DSC. Tukaj si ne ?elim ?pekulirat a bo znal pravilno regirat al bo premalo oziroma preve? se vme?al v stabilizacijo vozila pri zdrsu.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX5 - dnevne LED lu?i utripajo
Napisano

Tako je bilo na za?etku tud s Xenoni.. Recimo prva generacija 6-ke so mi 2x v garanciji menjali balaste oziroma baje celo lu?. Pri drugi generaciji pa s xenoni ni bilo nobenih te?av pa imam 2x ve? prevo?enih km in 2,5x ve? let na grbi kot pri prvi (govorimo o starosti avta, da ne bo kdo dobil kake prebliske :P ).

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napaka P06DE
Napisano

Zakaj se bo odprla debata bencin/dizel? A bencinarji nimajo oljne ?rpalke ? :ne vem:

Zdaj so pa mo?nosti ali ga serje senzor pritiska olja, kar je malo verjetno ali pa je mogo?e notri napa?no olje oziroma je neustrezna viskoznost. A si menjal olje na poobla??enem servisu, ker se zgodi, da nekateri nepoobla??enci fuknejo notri prvo olje, ki ga imajo pri roki. Potem pa, po nekaj tiso? km, se le to pome?a ?e z nafto in je viskoznost prec neustrezna.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tlak v gumah
Napisano

Sej zato pa vpra?am, ker so se ventil?ki namre? vrnili in to z ABS-om je proti predpisom v EU.

Ok ?e ima? ABS merjenje, najprej eno glupo vpra?anje. A so gume enake na vseh kolesih? Ok, bom malce druga?e vpra?al, ker tole zgleda kot, da te trolam. A si slu?ajno menjal kak?no gumo in je recimo ena pobrana do pol profila druga pa nova s polnim profilom?

Druga zadeva bi bil pa lahko le ?e problem na ABS senzorju samem ali pa na senzorju kota volana.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.