Skoči na vsebino
Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Mojstri, ?e kdaj kaj spregledam v tej temi, predlagam da potem kar sami po?ljete Simonu vpra?anje (lahko tudi navedete da ste s foruma in imamo tule neko temo z vpra?anji);

avto.pelko@gmail.com

V tem primeru bi bilo smiselno, da potem, ko vam odgovori, svojo te?avo in odgovor tule nalepite, ker se morda kdo ubada z identi?no te?avo, pa se vsi skupaj ?esa nau?imo.  :prstgor:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Posredujem 2 odgovora mojstra:

1.

Na vasi mazdi 6 je potrebna menjava imv ventila-regulator.
Cena z menjavo je 180 eur z ddv.
LP
Simon Pelko

2.

Na vasi mazdi premacy je potrebna menjava releja za bosch pumpo.
Cena releja je 120 eur z ddv
LP
Simon Pelko

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

@Vikibald, bom zdajle poslal e-po?to mojstru Pelku.

@Robz, predlagam kar klic direkt na na?ega mojstra (041 667 335 - Simon).

@Mazdaman, bom ?e tvojo te?avo poslal po e-po?ti. 

PRAVKAR POSLANO!  :prstgor:

Popravljeno od Z M A J

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Posredujem 2 odgovora:

Pozdravljeni.
Lahko je kriv imv ventil
                   pumpica na na naftnem filtru
                   Zobati jermen je preskocil
To so tri napake ki bi lahko bile je pa sigurno ena izmed teh treh navedenih stvari.
LP
Simon Pelko                 

Pozdravljeni.
V tem primeru bi bilo potrebno ?i??enje lopute vbrizgavanja in nastavitev pozicije.
Glede smradu bi pa tezko rekel kaj bi bilo,lahko je pregreta lamela na sklopki.ali pa blokira cilinder na kolesu.Z samim motorjem ni bilo nikoli problemov razen tega da so imeli veliko poraba olja.
LP
Simon Pelko

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Olje nad maximum?!
Napisano

Merim olje. Ka?e malo nad polovico. Suvereno dolijem liter. ?ez ?as spet merim,pa ka?e nad maximum, torej ?ist do vrha merilnega dela oziroma vsaj 3mm nad maximum ?rto. A ga malo iz?rpam?

Mojster, ?koda da si tako "suvereno" dolil kar celoten liter, ker dejansko bi bilo potrebnih cca. 3 dcl, vse ostalo predvidevam, da je ?lo ?e preko maksimuma. 

Pri moji nekdanji 6-ki 2.3B, je bilo med L in F 0,7 ali 0,75 litra, samo toliko za orientacijo, se pravi ?e bi imel dale? pod L, tedaj bi bilo potrebnih 1 liter motornega olja, druga?e ne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Po?ljem tole zdej dr. Pelku.

Pelko spra?uje za kater avto, motorno izvedbo in letnik gre, ker mu bo to precej ve? povedalo o trenutni te?avi. 

Popravljeno od Z M A J

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

?ica je vpeta na dveh razli?nih straneh, ena je na pedalu stopalke za "plin", druga pa tista pri motorju, kjer ti potem regulira s koliko obrati bo motor obratoval. ?e ima? tempomat, bo? tam opazil vpeti 2 ?ici oz. jeklenici/zajli, medtem ko dizelske Mazde6 te 1.generacije imajo to ?e narejeno elektronsko kolikor vem. 

Koliko bi te stalo na uradnem servisu, to nimam pojma, ampak dr. Pelko ti ve? kot 20? gotovo ne bo vzel. (kolikor ga poznam zna samo odmahnit z roko glede pla?ila). :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 323f 1.5 BA mo? motorja
Napisano

zdravo! zanima me nekaj u zvezi z mo?jo motorja 1.5 16v pri mazdi 323f in sicer ko recimo peljem v res strm klanec kateri je dolg recimo 500m avto na sredini klanca zmatra in morem prestavit z druge brzine v prvo kar pa se mi zdi malo ?udno za tak?en motor z 89hp?! je to normalno ali bi lahko bila kak?na napaka na avtomobilu oziroma na motorju,?e mogo?e kdo kaj ve o tem prosim za nasvet! lp pero

Dobrodo?el oz. obvezen podatek bi bil kolik?en je naklon klanca ter s kak?no hitrostjo ?tarta? ob vzno?ju. ?e karikiram, ti lahko ?tarta? pri 20kmh na vzno?ju 10% klanca, se pravi avto ?e tako te?e komaj malo vi?je kot na prostem teku, zatem se klanec pove?a na 12% in menjava prestave je zagotovo neizbe?na. Sicer pa nisem nek expert, le razmi?ljam po ZKP (zdravi kme?ki pameti).  :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Sem mu poslal tudi opis tele te?ave in verjetno v kratkem ?e odgovori kaj on misli.

Posredujem OBA odgovora:

Lahko je krivo to da je akumulator vzel ven on ko ga je priklopil nazaj v avto ocitno ni dal prvo plus klemo gor in nato minus.

LP
Simon Pelko

Na vasi mazdi 6 je potrebno zico plina stakniti v motornem delu jo dvigniti v zrak in naliti olje v zico in pustiti cca 2 uri da olje stece po zici navzdol.
LP
Simon Pelko
Popravljeno od Z M A J

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

JureS, Pele mi je pa tole odgovoril:

Pozdravljen.

Avto lahko kuri olje in tudi ni nujno da kadi na izpuh,smo imeli prejsni teden primer fiat stilo ni kadil popolnoma nic pa so bili stroseni tefloni na ventilih.
Ce je samo masten motor in avto pusca oljne madeze,zaradi tega ne more dolivati toliko olja.
Nissan mikra 1.2 to je verjetno avto od letnika 2003 naprej to je nissan motor ni renault motor in ima tudi ketno nima zobatega jermena.
LP
Simon Pelko

?e odgovor za kolega:

Olje se ne menja v avtomatskem menjalnilku ni navedeno kdaj naj bi se menjal in ga tudi jaz ne priporocam.Itak pa ti menjalniki delajo BP.
LP
Simon Pelko

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Sem poslal Simonu tole vpra?anje, obenem pa opazu, da mu ?e nisem poslal te?ave od Borovnice, pa sem ga zato sedaj.  :danzoman:

PELE odgovarja, kar obema tule:

Ce utripa samo lucka dpf in ne gori se lucka za motor je potrebno samo resetirati servisni interval.
V kateremkoli primeru je potrebno avto priklopiti na racunalnik.
V najslabsem primeru je potrebna regeneracija dpf filtra
LP
Avto Pelko

To je normalen zvok verige vendar po 3 sekundah utihne.
To je pri vsaki mazdi cx7 2.3 turbo.
LP
Simon Pelko
Popravljeno od Z M A J

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Brisalci
Napisano

Mogo?e kot zanimivost, sem se spomnu, da pred leti, ko sem ?e uporablju Rain X, je pisalo, da se lahko nekaj tega sredstva nanese tudi na metlice brisalcev. Takrat je pomagalo.  :danzoman:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.