zivjo, pred kratkim sm opazil da mi tece olje res da je bilo mogoce par kapljic zanima me ali je kj nevarnega ali je to ze normalno pri skoraj 210 000 km. v ponedeljek odpotujem na daljso pot pa sm reku da mal uprasam..
normalno ni, lahko da se pri servisu ni menjala dihtnga bakrena. samo spremljaj olje pa je. pa ve? da je to olje iz karterja, da ni iz menjalnika, serva... na primer (vidi? kje kaplja)
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
naredi en trotl test. Daj ?e en avto vzporedno na kable, v?gi oba, in potem probaj te fore z stekli, lu?mi....?e ne bo nihalo in ?migalo se osredoto?i na akumulator in alternator.
malo manj trotlast test je seveda z voltmetrom, alternator mora na akumulator dajati cca 14V ko avto lavfa. S tem vzdr?uje uporabnike in akumulator,
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Mene teli obrati se zmer zaje#avajo v leru. Pelko mi je zamenjal LMM s svojim in je zadeva se vedno enaka. Cca 675 obr/min, loputo mi je baje tudi spucal..So pa ti problemi prisotni ze kaksno leto ce ne vec. Najbrz bom zrihtal spomladi upam da odkrije kaj je problem, ker ze precej najeda Ko pritiskam gumbe za dvig stekel se mi zmanjsa svetilnost luci, kdo ve kaj bi bilo lahko to?
alternator?
V tvojem primeru bom reku, da "hudi?" o?itno ti?i v detajlih oz. drobnarijah, ker ta je dale? od cene klasi?nega rednega servisa bencinca pri mojstru Pelku.
redni servis plus svecke plus menjava ploscic ce se prav spomnim in se nekaj drobnarij...
Raje uradni servis, ker je Pelko tok zaseden, da se ti najbrz ne bo zmozen javit na gsm
Zadnji? ko sem bil pri LakTomu sem gledal ?ez ograjo in mislil, kako lahko to vse popedena - pravo?asno in uspe?no....mislim da bi rabil ?e 2 dvigala in serviserje...
Ko sem bil nazadnje pri Selmarju sva z serviserjem zavila na temo olje. Ker je predpisano olje 5W30 in je omenil, da vse 2.3T porabljajo olje in to se lahko odpravi z oljem druge karakteristike (se ne spomnim katero je predlagal 10W40 ali 15W40). Ima kdo kake izku?nje s tem?
Meni nikoli ni ?rla....
Tezko iz posnetka ampak slisi se kot feder oz gumica fedra. Pojdi do Dolinarja na dolgem mostu - brezplacno testira amortizerje na pravi opremi in bos takoj vedel.
Isto ce si amzs clan
DSG in klasi?ni menjalnik imata popolnoma druga?en sistem delovanja. Je pa res, da bi bilo tudi pri Mazdah verjetno menjavati olje a kaj ko to nobeden pri nas ne zna.
Delovanje sigurno, ampak olje je olje. Je mogo?e menjalnik Mazde res hermeti?no zaprt, to bi znalo razlo?iti zadevo
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pa 5 ka ima Eberspacher.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani