Skoči na vsebino
M6 webasto ne deluje
Napisano

Da ne odpiram temo...

Ima kdo ra?unalnik za odklep webasta? Mazda 6 letnik 04...pridem na izlet v neznano... :aaaaa:

Kaj si ti na glavo padu? Najboljso stvar za voznika in motor bi ti izklapljal?

Pa 5 ka ima Eberspacher.

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

oljni madezi
Napisano

zivjo, pred kratkim sm opazil da mi tece olje res da je bilo mogoce par kapljic zanima me ali je kj nevarnega ali je to ze normalno pri skoraj 210 000 km. v ponedeljek odpotujem na daljso pot pa sm reku da mal uprasam..

normalno ni, lahko da se pri servisu ni menjala dihtnga bakrena. samo spremljaj olje pa je. pa ve? da je to olje iz karterja, da ni iz menjalnika, serva... na primer (vidi? kje kaplja)

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda2 GTA - tresenje na prostem teku
Napisano

naredi en trotl test. Daj ?e en avto vzporedno na kable, v?gi oba, in potem probaj te fore z stekli, lu?mi....?e ne bo nihalo in ?migalo se osredoto?i na akumulator in alternator.

malo manj trotlast test je seveda z voltmetrom, alternator mora na akumulator dajati cca 14V ko avto lavfa. S tem vzdr?uje uporabnike in akumulator,

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda2 GTA - tresenje na prostem teku
Napisano

Mene teli obrati se zmer zaje#avajo v leru. Pelko mi je zamenjal LMM s svojim in je zadeva se vedno enaka. Cca 675 obr/min, loputo mi je baje tudi spucal..So pa ti problemi prisotni ze kaksno leto ce ne vec. Najbrz bom zrihtal spomladi upam da odkrije kaj je problem, ker ze precej najeda  :vskalo:  Ko pritiskam gumbe za dvig stekel se mi zmanjsa svetilnost luci, kdo ve kaj bi bilo lahko to?

alternator?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jaz jo na dve leti na prvem avtu (50.000km letno) in na 4-5 let na drugem avtu (max 10.000 letno)

Kot je razvidno iz moje teme pa vsakemu rabljenemu pri nakupu to dvoje obvezno zamenjam preden pelem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servis: 100e, svecke recmo da 60e, ploscice cca. 50e plus se neke drobnarije in delo pa je hitr 300e. :)

Tako je ker v osmem letu ni samo redni servis, vpra?anje kdaj je bilo nazadnje menjano: zavorno olje, zavore, hladilna teko?ina, kabinski filter....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

V tvojem primeru bom reku, da "hudi?" o?itno ti?i v detajlih oz. drobnarijah, ker ta je dale? od cene klasi?nega rednega servisa bencinca pri mojstru Pelku.  :zvizga:

redni servis plus svecke plus menjava ploscic ce se prav spomnim in se nekaj drobnarij...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Spu??a bencin 323F 1.5
Napisano

Kupis vecje ali blank tesnilo pa izre?e?. Deluje sem na xedosu 6 naredil

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?rpalka goriva Mazda 6
Napisano

Ce dela stalno bi jaz poprej zamenjal rele pumpe.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?rpalka goriva Mazda 6
Napisano

Dobro vprasanje ker ko je mraz zacnejo imv ventili hecat

Sorry bencinar.....spregledal

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nenadna povecana porabe goriva
Napisano

Za vsak slucajnpoglej da olje ne raste proti X, to bi bil prvi logicen korak ce nimas luck

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nenadna povecana porabe goriva
Napisano

Ma kje. Nimam casa za kratke voznje. Ta teden sm imel relacije kr-mb-kr, kr-zagreb-kr, pa vcerej kr-trst-kr.

no zdaj pa ?e reci da si ?el 130 :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vlečna kljuka
Napisano

Kako pa je z homologacijo vle?ne kljuke? More bit to vpisano v karton?ku?

Kako to izvede? ?e jo montira? v lastni re?iji?

Po montazi gres na tehnicne in predlozis tuv pa potrdilo o vhradnji. enako sem jaz sam naredil

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2005) - lu?ka za ma?ino
Napisano

Raje uradni servis, ker je Pelko tok zaseden, da se ti najbrz ne bo zmozen javit na gsm :)

Zadnji? ko sem bil pri LakTomu sem gledal ?ez ograjo in mislil, kako lahko to vse popedena - pravo?asno in uspe?no....mislim da bi rabil ?e 2 dvigala in serviserje...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX7 olje
Napisano

Samo 2l je pa kar mal prevec oz ze pod minimumom...a ni?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX7 olje
Napisano

Jur?ek sre?o si imel, al pa premalo kilometrov. Druga?e jaz tankam 5-40, pa na 10 kkm pridem ravno na minimum al pa malo vi?je.

zanimivo....jah 60k je blo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX7 olje
Napisano

Ko sem bil nazadnje pri Selmarju sva z serviserjem zavila na temo olje. Ker je predpisano olje 5W30 in je omenil, da vse 2.3T porabljajo olje in to se lahko odpravi z oljem druge karakteristike (se ne spomnim katero je predlagal 10W40 ali 15W40). Ima kdo kake izku?nje s tem?

Meni nikoli ni ?rla....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tezko iz posnetka ampak slisi se kot feder oz gumica fedra. Pojdi do Dolinarja na dolgem mostu - brezplacno testira amortizerje na pravi opremi in bos takoj vedel.

Isto ce si amzs clan

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vlečna kljuka
Napisano

Pozdravljeni,

Kupujem vle?no kljuko za CX-5. Imam nekaj dilem:

1. Kje kupiti vle?no kljuko, da je najbolj?a cena za kvaliteto?

2. ?e je ne kupim pri Mazdi, mi splo?na garancija na avto velja?

3. Ali je potrebno snemati vle?no kljuko, ko ni v uporabi? ?e velja ta zakon?

LP,

Iztok

Lahko ti recem za tretje da ne. Ostalo pa preklici, cene se spreminjajo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

elektri?na servo ?rpalka
Napisano

Caki a ti nimas ze konektorje na stari pa samo preklopis?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtomatski menjalnik v Skyactiv modelih
Napisano

DSG in klasi?ni menjalnik imata popolnoma druga?en sistem delovanja. Je pa res, da bi bilo tudi pri Mazdah verjetno menjavati olje a kaj ko to nobeden pri nas ne zna.

Delovanje sigurno, ampak olje je olje. Je mogo?e menjalnik Mazde res hermeti?no zaprt, to bi znalo razlo?iti zadevo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.