Skoči na vsebino
Pred vžigom nekaj verglanja
Napisano (urejeno)

Včeraj zvečer sem akumulator napolnil. Danes zjutraj je bilo zunaj 10 stopinj, avto pa je vžgal kot za šalo, v roku ene sekunde. Bom še spremljal.

Pred kontaktom, zagonom:

image.png.c995e27747a5c23f820605773db1c4f2.png

Ob zagonu (najnižja napetost akumulatorja 10,8 V):

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dpf filter
Napisano (urejeno)
pred 26 minutami je Alex napisal:

Če je vsaj trenutno pomagala prisilna regeneracija imaš zabit DPF. Druge ni. 

S tem se pa ne strinjam.

Če je prisilna regeneracija delovala, pomeni, da je regeneracija zmožna zažgati večino pepela v filtru. To pomeni, da težava ni v DPF (zamašen DPF je zgolj posledica težave), ampak da nove saje prehitro polnijo DPF. Vzrok je v najslabših primerih lahko turbina, s sajami zamašeni kanali ali injektorji. Glede na to, da ti motor cukne pri 2.500 obratih, bi sam sumil turbino.

Moj naslednji korak bi bil v tvojem primeru  čiščenje kolektorja, kanalov glave in EGR, to je kakšnih 6 ur dela in pri Pelkotu cca 200€, na uradnem pa cca 400€. Obvezno morajo speskati odprtine v glavi motorja (to se dela z zdrobljenimi orehovimi lušinami), pri Pelkotu nisem siguren, da je to vključeno v ceno. Hkrati se še zamenja podložke na injektorjih. 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred vžigom nekaj verglanja
Napisano

Avto je vrtel motor normalno - hitro ves čas, ni se matral, a ni zagrabil takoj, kot sem navajen.

Sedajle je zunaj 27 stopinj in po kakšnih 2 minutah prižganega kontakta (info, radio,...), pa potem ugasnjenega, je napetost na akumulatorju 12.42V. Po mojem je akumulator OK.

image.thumb.png.d413735df31732fcbb0cd8c1ac8b6985.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Krajši interval regeneracije
Napisano (urejeno)
pred 59 minutami je Alex napisal:

Se pravi, to je to? 

Ok. Kako se to plača glede nato, da nisem še kupoval takih aplikacij? 🤔

Glej, res, moja, aplikacija pa vas, sprašujem. 😄

Samo podatke plačilne kartice rabiš, pa Google račun  ... govorim za Android telefon.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dpf filter
Napisano
pred 1 minuto je scania napisal:

Ti preveč razmišljaš za avto. Zgleda si še hujši kot jaz, saj za avto je to top in kdo bo od tebe enkrat avto kupil je kot da bi na loto zadel ker zadeve sproti resujes in imas avto v nuli, po eni strani te pa isto kot mene vsaka malenkost na avtu iz tira vrze in razmisljas kaj vse je lahko in kak se bo. 

Uzivaj v voznji, ker avto mas v nuli tak ko mora bit 😉

Točno tako. Mogoče imam preveč časa in nobenih resnih skrbi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dpf filter
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Alex napisal:

V bistvu, Janez, ne vem, kaj bi hotel boljšega na tvojem avtu. 

Pije ti malo, gre v redu. Edino regen. so prepogoste. Bolj je problem takrat, ko jih sploh ni. 

Takrat nastane resna težava. 

Muči me radovednost, zakaj je tako.

Kot me muči radovednost, zakaj mi https://www.mazda-si.net še kar naprej zelo nagaja samo na enem osebnem računalniku v hiši, ob tem, da nimam nobenih težav z nobeno drugo spletno stranjo na istem računalniku. In ne glede na brskalnik. Poskusil sem že vse živo, izklopil protivirusno zaščito, požarni zid,.... posodobil gonilnike, ...

slika.png.9fa4790d20de059bbee4d488c35f920b.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dpf filter
Napisano
pred 1 uro je 22Diesel napisal:

Ja, turbina je bila obnovlnena, vzrok je pa bil odtrgana loputa, vendar je takrat svetila tudi lučka za motor, sedaj ne.

Je pa omenil serviser za lambda sonda, da je lahko tukaj težava.

Tisto loputo, ki se je odlomila na turbini in je glavni vzrok okvar, menda na Selmarju preventivno zavarijo ... cca 130€ pride. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dpf filter
Napisano (urejeno)

MAP senzor lahko zelo enostavno odviješ in sčistiš sam, potrebuješ le ključ, mislim da M8.

image.png.f19de4ae94cf40f16e27c724b5dcdcac.png

image.png.7eee49c082ca9db5e1f29754013c4fc8.png

image.png.c6092f88ef0f0ccaab714d92d36649eb.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.