Če je vsaj trenutno pomagala prisilna regeneracija imaš zabit DPF. Druge ni.
S tem se pa ne strinjam.
Če je prisilna regeneracija delovala, pomeni, da je regeneracija zmožna zažgati večino pepela v filtru. To pomeni, da težava ni v DPF (zamašen DPF je zgolj posledica težave), ampak da nove saje prehitro polnijo DPF. Vzrok je v najslabših primerih lahko turbina, s sajami zamašeni kanali ali injektorji. Glede na to, da ti motor cukne pri 2.500 obratih, bi sam sumil turbino.
Moj naslednji korak bi bil v tvojem primeru čiščenje kolektorja, kanalov glave in EGR, to je kakšnih 6 ur dela in pri Pelkotu cca 200€, na uradnem pa cca 400€. Obvezno morajo speskati odprtine v glavi motorja (to se dela z zdrobljenimi orehovimi lušinami), pri Pelkotu nisem siguren, da je to vključeno v ceno. Hkrati se še zamenja podložke na injektorjih.
Avto je vrtel motor normalno - hitro ves čas, ni se matral, a ni zagrabil takoj, kot sem navajen.
Sedajle je zunaj 27 stopinj in po kakšnih 2 minutah prižganega kontakta (info, radio,...), pa potem ugasnjenega, je napetost na akumulatorju 12.42V. Po mojem je akumulator OK.
Mazda3 G120 2018, 50.000 km, zjutraj (okoli 10 stopinj) ne vžge več v prvi sekundi, ampak prej kakšni 2 do 3 sekundi vergla. Je to OK oz. v čem bi bila lahko težava?
Ti preveč razmišljaš za avto. Zgleda si še hujši kot jaz, saj za avto je to top in kdo bo od tebe enkrat avto kupil je kot da bi na loto zadel ker zadeve sproti resujes in imas avto v nuli, po eni strani te pa isto kot mene vsaka malenkost na avtu iz tira vrze in razmisljas kaj vse je lahko in kak se bo.
Uzivaj v voznji, ker avto mas v nuli tak ko mora bit 😉
Točno tako. Mogoče imam preveč časa in nobenih resnih skrbi.
V bistvu, Janez, ne vem, kaj bi hotel boljšega na tvojem avtu.
Pije ti malo, gre v redu. Edino regen. so prepogoste. Bolj je problem takrat, ko jih sploh ni.
Takrat nastane resna težava.
Muči me radovednost, zakaj je tako.
Kot me muči radovednost, zakaj mi https://www.mazda-si.net še kar naprej zelo nagaja samo na enem osebnem računalniku v hiši, ob tem, da nimam nobenih težav z nobeno drugo spletno stranjo na istem računalniku. In ne glede na brskalnik. Poskusil sem že vse živo, izklopil protivirusno zaščito, požarni zid,.... posodobil gonilnike, ...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Včeraj zvečer sem akumulator napolnil. Danes zjutraj je bilo zunaj 10 stopinj, avto pa je vžgal kot za šalo, v roku ene sekunde. Bom še spremljal.
Pred kontaktom, zagonom:
Ob zagonu (najnižja napetost akumulatorja 10,8 V):
Povezava za deljenje
Deli na druge strani