Ne obremenjuj se z oljem pri tem avtu, to?i notri po predpisih proizvajalca. Zelo jim pa?e Castrol, Motul, mislim da ima? ti 10w-40. Res pa da je na Petrolu drag...tako da v kak?ni trgovini z avtomobilsko opremo, ima? pa velikokrat tudi v ?paru,Leclercu akcijo za Castrola in nabavi 5l kanto pa bo mir.
castrola je men 323c 1.5i kr po?teno papcala, divinol je bil ok, druga? pa 10w40
Sicer pa da ne bo? ?ivel v strahu, se zapelji do Avtoservisa Burja (na koncu Kam. obvoznice, v smeri Qlandie) in ti bodo mojstri povedali ali po?timali kar je za sanirat.
a je mo?no tud da ti sveti zaradi napa?nih podatkov lambde sonde oziroma kakr?ne kol napake na izpu?nem sistemu ker kokr sm jest gledu auspuh ... upam da se nebo hmal zgodil da ga bom zasabo vleku ...
ta lu?ka nima nobene povezave z izpu?nim sistemom, neki je v zvezi z zavoram.
Zvok je tak kot da bi delal na 3 cilindre namesto na 6. Kaksna je kaj kompresija po cilindrih? Kaksne so svecke, ko jih potegnes iz motorja?
Ja ampak dela na 6, sm probu vsako sve?ko posebi izklopit in je blo slab?e. Tut kompresije nemorem zmerit, nimam napravce, mogla bi bit dobra saj so bli obro?ki zamenjani.
Sve?ke pa zgledajo takole (imajo pa max. 1000 prevo?enih km):
V razdelicu vziga. Dosedaj se nisem zasledil da bi ta kdaj crknil.
nvem kaj bi pol se lohk blo narobe, nadtavitev vziga ocitno ni, kokrkol obrnem fartajler kapo je isto, ko se zaug izklopi obrati full padejo, avto full trese, med voznjo tut cuka, nobenih pospeskov, ko spustim gas pa spet prititisnem obcasno celo so, nimam pojma kaj bi se lohk blo.
Prosim ce mi lahko kdo pomaga kupil sem mazdo mpv letnik 2001 na kateri je bil menjan motor! Rekli so mi da so noter dali isti motor po ccm 2.0 bencinar sam da je drug tip k obstajata z 120 in 122 konji. Avto vrti sam ne vzge.
Mi lahko kdo prosim pomaga naprej kje zaceti in cesa se lotiti.
Najprej lepo segret motor pol pa ga na?gat k opico, da se obro?ki idealno zatesnijo. Baje je najslab?e z malo obrati - sam pa nekje sli?al da tudi v fabrki, kjer sestavljajo nove avtomobile to?no to naredijo s ?ist fri?nimi ma?inami. :ne vem:
Sam je pa pol nelogi?no, da v users manualu pi?ejo nekatere omejitve pri ulaufavanju motorja - zakaj? Razen ?e je vse to nekak?na miselna finta.
vsaj 2kkm bom lepo na easy, da se olje zamenja, pol pa bomo po?asi ulavfal na vi?je vrtljaje
Ja,hehe,itak. Je pa tako da moj zadnji bencinar je bil ?koda Forman pred cca 15leti in od takrat me servisiranje ter zgradba benzincev ni nikoli zanimala. Zato me je nekako presenetila ta zadeva z bencin filtrom. Kaj ?e?. Koliko pa kaj stane ta re??
Hmmm tole ma? stikalo samo za zadnjo, druga?e ima trojka na tej ro?ki 2 stopnji...prva stopnja je za prve meglenke (to kar je pri tebi za zadnje) ?e ena navzgor pa za zadnje....verjetno se zadeva zve?e na stikalo (levo) tam kjer ima? izklop za dsc ipd., mislim da mora biti ?e frej luft. Najceneje bo ?e dobi? iz razbite...fino pa je da prej preveri? ?e je napeljava ?e napeljana...pri japoncih je ponavadi tako da v?asih je bilo kablovlje potegnjeno (npr. imel sem pri Mitsubushiju tako, in prav tako pri 323 ba - ko smo klimo montirali), kako je pa pri trojkah pa ne vem...mal poglej ?e so kak?ni kabli pri odbija?u.....druga?e pa...a jih tako rabi?? tiste 5x na leto ko je megla.
mislim, da napeljave ni, ?e pa ?e je, pa absolutno rabi? ro?ko od 3-jke, ki ima serijsko meglenke. Kot sm ?e omenu, 2. najcenej?a opcija je pa to, da se naredi aftermarket stikalo in se lepo zve?e. Ma? pa ravnotak?ne meglenke, ki jih je malo te?je dobit http://www.ebay.co.uk/itm/76-07-08-Mazda3-...=item5182a3862e
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
home made je pa ?e ceneje
Skupina MAZDA DRIVERS na facebook-u (👈 klikni 🙂) Oddaj oglas v skupini na Facebook-u, Mazda parts for sale(👈 klikni 🙂)
Od sedaj naprej tudi na Instagramu (👈klikni 🙂)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani